Damir Hoyka
Ženska snaga

Glavna urednica Glorije otkriva kako u ovim izazovnim vremenima nastaje najdugovječniji lifestyle tjednik

Alenka Ostrihon, glavna urednica našeg i vašeg omiljenog domaćeg ženskog lifestyle tjednika, u popularnoj HTV-ovoj emisiji analizirala je koliko su novinska izdanja pogođena pandemijom koronavirusa, kako u novonastaloj situaciji nalazi sugovornike i odlučuje tko će završiti na naslovnici Glorije te kako uopće uspjeva tjedan za tjedan 'izbaciti' magazin kad radi od kuće, uz supruga i dvoje djece, koji također traže pažnju.

Misija našeg novinarskog djelovanja je raditi na dobrobit zajednice. Zato je osoba tjedna HTV-ove emisije "Klub 7" Alenka Ostrihon, glavna urednica našeg magazina Gloria, koja je uz svoje novinare i urednike sudjelovala u akciji osvještavanja javnosti na važnost kampanje #ostajemdoma koja najbolje suzbija širenje koronavirusa, a Hanza Media pridružila misiiji sa svim svojim printanim i online izdanjima.

Zaštitna lica kampanje poput Miroslava Ćire Blaževića, Tereze Kesovije i Zlatka Dalića najbrže su utjecali na shvaćanje ozbiljnosti situacije, a svi su se vrlo brzo i spremno odazvali akciji.

"U kriznim situacijama osoba koja zaslužuje naslovnicu najčešće se nametne sama od sebe", otkrila je Ostrihon novinarki Lani Pavić, koja je radila prilog emitiran ovog tjedna na HTV-u.

klub 7

"Tražili smo koje to osobe oko nas ulijevaju povjerenje, umiruju javnost i koje mogu s nekim dobrim porukama komunicirati hrvatskom narodu da će biti zapravo sve ok, samo moramo svakako svi poštovati te mjere. Tu se odmah, na prvu nametnuo, ministar zdravstva Vili Beroš. Koji je za naslovnicu bio izvrstan, pun pogodak", rekla je u razgovoru urednica uglednog magazina Gloria, Alenka Ostrihon. Iako su intervju s ministrom priželjkivali tjednima ranije, a u nekoliko dana se sve poklopilo.

Empatija na djelu svakog dana

klub 7

"Spojili smo odličan tekst s odličnim fotografijama i bili smo užasno ponosni što smo to uspjeli dobiti", dodala je Alenka. Nakon potresa u Zagrebu odmah je kontaktirala svoje suradnike, kao i oni nju, a poruke su bile istog sadržaja - treba li itko pomoć? "Postali smo puno empatičniji jedni prema drugima." Potres je u prvi plan stavio profesionalce koji su oduvijek heroji samo za njih niti ne znamo. Scene na dan potresa ispred Petrove bolnice i sama evakuacije novorođenčadi na sigurno bile su vrlo potresne i zato su odlučili pisati o njima.

Damir Hoyka

"Moram pohvaliti cijeli tim Petrove bolnice, oni su se jako brzo organizirali, dali su nam da ispričamo njihovu priču i bili su sretni što su sudjelovali u spašavanju malih života", istaknula je urednica Glorije. Teški uvjeti u kojima smo se zatekli, stavili su pred svakog od nas i nov izazov - rad od kuće, kojem se većina građana morala prilagoditi preko noći.

"Nije jednostavno biti žena koja radi od doma. Prvenstveno zato što je na ženskim leđima, svi znamo, veći teret oko kućanskih poslova. Imam predivnog supruga koji je preuzeo koji je veći dio školovanja naših curica na sebe. Ja radim u jednoj sobi, oni u drugoj, i onda se sretnemo se na ručku gdje si pričamo što se dogodilo u danu. Poslije se vraćamo svatko svojim obvezama", zaključila je.



Čitajte i:

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
16. travanj 2024 19:32