Lice pravde

Ivana Paradžiković najavila novi projekt: ‘Pokušali su me ušutkati, poniziti. Prokrčene staze nisu mi namijenjene‘

Kao dijete bila je divlja i neukrotiva, kao tinejdžerica je bila prkosna, a s 25 je postala majka i morala odrasti preko noći. Ni u poslujoj nije bilo lako, no čak i kad joj je bilo najteže nije se predavala i dizala se "iz pepela" još jača, još bolja. Takva će, sigurni smo, biti i u njezinom novom projektu koji je upravo najavila.

"Reći ću vam jednu stvar o sebi. Nikada nisam kičmu savijala. Ni kada mi je glava bila na panju niti kada je egzistencija visila o niti. Jer kada je istina u pitanju, kompromisa nema. Pitaju me čija sam sada? Svoja! Uvijek bila i bit ću. To je jedino sto vam mogu jamčiti. Ime i obraz su moja najvrednija imovina i s time se ne planiram kockati" napisala je Ivana Paradžiković na svom Instagram profilu ispod fotografije kojim najavljuje svoj novi poslovni poduhvat na Una TV.

Podsjetimo, jedna od naših najcijenjenijih novinarki i reporterki otišla je u svibnju s Nove TV, gdje je bila zaštitno lice emisije "Provjereno".

Čitajte i: Mnoga poznata televizijska lica napravila su navodno ogroman ‘transfer‘

Tada je, također na popularnoj društvenoj mreži, opisala kako se osjećala nakon odlaska s posla koji je tako strastveno obavljala, što su gledatelji itekako cijenili.

"Prvi put u životu bila sam... nezaposlena. Na burzi. Od svoje 18. radim! U počecima i nekoliko poslova paralelno. Dizanje u 5 pa odlazak u tiskaru, popodne televizija, navečer u garderobi na partyjima... Znalo se dogoditi i 48 sati bez sna... Samo s posla na posao. S posla na posao. Nakon 18 godina staža, pred svoj 40-ti.. .ja sam nezaposlena! Srijemica u meni je doživljavala horor života. Odrasla i odgojena u obitelji gdje je rad jedina valuta koja se cijeni i poštuje. Težak, mukotrpan rad. Ništa preko noći i ništa lagano. Treba platiti kredite, treba živjeti, pre-živjeti... bilo me strah. Priznajem to. "Čile... piči, ne žali, makar sutra ležali"... u glavi mi se vrtjela rečenica koja me definirala, koju je tata znao izgovarati u teškim vremenima. Jer vremena su bila teška. Pičila sam. Nisam žalila." napisala je između ostalog krajem rujna Ivana.

Čitajte i: Nakon 18 godina staža skoro završila u Švicarskoj kao čistačica: Ivana Paradžiković prvi puta se prijavila na burzu rada

No, da ti život uvijek pruži novu priliku i sama je iskusila. Kao i to da od nekih stvari jednostavno ne može pobjeći, čak i kad bi željela...

"Pokušali su me ušutkati, poniziti. Cipelarili me svi odreda; kako je tko stigao. Ni kolege ni struka nisu tada digli svoj glas u zaštitu. Ali znate tko jest? Vi! Svaki komentar podrške, svaki lajk, svaka poruka... svaki onaj nepoznati prolaznik koji mi je kimnuo glavom u znak poštovanja... Sve to dalo mi je snage da ne odustanem... od sebe... od novinarstva! I zato... pošteno, hrabro i pravedno. Tako nastavljam svoj put. Trnovit, kao i svaki do sada. Meni prokrčene staze nisu namijenjene. Pa ipak... sve dok mi je vas... bit će u meni snage za borbu. Ovoga puta na još većem bojnom polju. S još više pritisaka i još više neprijatelja. P.S. Zapamtite: iako je zla više, dobro uvijek pobjeđuje. Kad tad." dodala je podužem postu ispod posljednje Instagram objave cijenjena novinarka i reporterka.

Po svemu sudeći, Ivana će na Una TV uređivati televizijsku emisiju imena "Lice pravde" te ćemo je gledati u ulozi koja joj najbolje stoji i koju je oduvijek tako dobro radila. Sretno!

Linker
23. travanj 2024 22:30