Boris Kovačev / CROPIX
nema maženja bez paženja

Je li Sanja Musić Milanović najaktivnija prva dama dosad? U akciji je podržavaju brojna slavna lica

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao vrhunac kampanje 'Nema maženja bez paženja' obilježio Svjetski dan spolnog zdravlja. Nacionalni projekt 'Živjeti zdravo' vodi predsjednikova supruga.

Kampanja "NemaMaženjaBezPaženja" u Hrvatskoj se obilježava 4. rujna, u sklopu Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, koji vodi prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović. Koliko je spolno zdravlje bitno pokazuje i činjenica da su se mnogi građani odazvali na digitalno savjetovalište i postavili stručnjacima niz pitanja na koje su dobili odgovore putem Facebooka i Instagrama. Predstavljena je i brošura "Vi imate pitanja? Mi imamo odgovore!" koja donosi 101 pitanje i odgovor na najčešća pitanja o spolnom zdravlju.

Online inicijativi pridružile su se mnogobrojne osobe iz javnog i društvenog života koje su iskoristile priliku kako bi putem svojih kanala progovorile o važnosti spolnog zdravlja i svojim javnim djelovanjem potaknule da se s ove teme skine oznaka "tabu".

 

Slavni Hrvati i Hrvatice pozivaju pratitelje da paze na spolno zdravlje

Poznata pjevačica i voditeljica Maja Šuput, obitelji Rađa i Marin, glumci Marko Petrić, Slavko Sobin, Momčilo Otašević, Elizabeta Brodić, Katarina Baban, Martina Stjepanović, Mada Peršić, pjevačica Mia Dimšić, poduzetnica Iva Radić, sportaši Dino Rađa, Tamara Boroš, Ivan Kaić i Mateo Drežnjak, pjevač Luka Nižetić, bloger i voditelj Domagoj Jakopović Ribafish, PR menadžerica Nana Nadarević, kvizaš Silvije Pleština i liječnik Natko Beck odazvali su se inicijativi noseći majice i koristeći službeni slogan kampanje - #NemaMaženjaBezPaženja. Ovim putem pozvali su svoje pratitelje da paze na svoje spolno zdravlje i ukazali im kako i spolna odgovornost može biti seksi.

 

Ova inicijativa još je jedna u nizu onih koje prva dama Hrvatske provodi u svrhu promoviranja zdravijeg načina života svih građana, a poglavito mladih.

 

O projektu Živjeti zdravo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javnozdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja Živjeti zdravo, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo. Na temelju Nacionalnog programa nastao je projekt Živjeti zdravo, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) i traje od 2016. do 2022. godine. Cilj je projekta Živjeti zdravo unapređenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te stvaranje okruženja u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života.

Provedbom ovog projekta želi se senzibilizirati i educirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika, čime se može doprinijeti smanjenju obolijevanja od kroničnih nezaraznih bolesti, koje su uzrok više od tri četvrtine smrti u Hrvatskoj. Projekt Živjeti zdravo sastoji se od pet elemenata: Zdravstveno obrazovanje, Zdravlje i tjelesna aktivnost, Zdravlje i prehrana, Zdravlje i radno mjesto te Zdravlje i okoliš.

Čitajte i:

Došaptavanja u VIP loži: Fotografi su vješto ulovili trenutak bliskosti predsjednika i prve dame

Prva dama savjetuje kako se boriti protiv ozbiljnog problema od kojeg pati svaki drugi odrasli Hrvat

Ekskluzivno u novoj Gloriji: Nepoznata strana prve dame Sanje Musić Milanović

Ljubavna priča novog predsjednika, iza Zorana i Sanje Milanović gotovo su tri desetljeća: 'Između nas postoji zdrava doza ljubomore'

Linker
04. prosinac 2020 17:15