Matej Pašalić
POGLED U OGLEDALO

Bez kojih tretmana ne može Marijana Batinić

Temperamentna i duhovita, odvažna i konkretna. Iza nje su godine iskustva u velikim i uspješnim televizijskim projektima, od kojih neki, poput «Ljubav je na selu» traju već osmu sezonu. Uvijek nasmijana i glasna, bila je pravo društvo za razgovor i šetnju Zagrebom. Pored nje, nije mi smetala ni kiša, ni vjetar kao ni činjenica da je ljeto gotovo, jer uz Dalmatinku Marijanu Batinić uvijek dolazi osjećaj optimizma i miris novog početka.

Vani je prilično hladno i oblačno. Ipak, ti si došla u ljetnom outfitu. Kako se to dogodilo?

Otkad sam doselila u Zagreb muku mučim s vremenom. Jednostavno zaboravim da je početak rujna najava jeseni u svakom pogledu i da u samo par dana temperatura može znatno pasti. Još uvijek zaboravim da su večeri hladnije, obučem ljetnu robu ujutro pa se vrlo često navečer smrznem. Baš kao i danas. Da ni ne spominjem zagrebačko zubato sunce koje je u kasnu jesen i zimi samo kulisa.

Osim vremena i temperamenta, koja je razlika u njezi i stilu Splićanki i Zagrepčanki?

Zagrepčanke su uglavnom na zavidnom nivou kada je njega u pitanju, a stil im je dosta čist i profinjen. Splićanke se sve više njeguju i češće koriste jači dnevni make up, a kada govorimo o stilu uvijek će dodati bar jedan detalj više, tako da su one šarenije. Zagrepčanke više naginju francuskom štihu, a Splićanke talijanskom.

Osim što si etablirana voditeljica, javnosti si poznata i kao modno osviještena žena koja je rado praćena. Ipak, ljudi zasad ne znaju puno o tvojim beauty rutinama. Mnogi se pitaju jesi li sklona botoxu i hijaluronskim filerima?

Nisam. Nemam ništa od navedenog! Sve dugujem fizionomiji lica, genetici i kvalitetnoj njezi. Televizijska šminka ponekad zna ostaviti takav dojam, ali svi koji me znaju ili sretnu mogu vidjeti da nisam tip koji poseže za injekcijama. To se naravno, može promijeniti. Podržavam sitne korekcije, koje nisu oku vidljive. Važno je ne pretjerati i ne očekivati da će te išta od tih metoda pomladiti 10 godina. Nije bit u mijenjanju izgleda , nego održavanju. Francuskinje su po tom pitanju broj jedan!

Matej Pašalić

Kako njeguješ lice?

Suprug mi se često smije navečer prije spavanja, jer dok nanesem sve proizvode koje koristim, on obavi hrpu posla. Jako se puno njegujem, koristim odličnu kozmetiku i redovito sam u Blissu na tretmanima. Na licu radim mezoterapiju i Carita tretmane koji stimuliraju rad facijalnih mišića. Doma se njegujem Biologique kozmetikom i Chanel proizvodima. Uz profesionalnu njegu, zahvalan ten pripisujem i Chanel CC kremi koju sam prije 3 godine zamijenila puderom i obožavam ju! Osim toga, sadrži i zaštitu od sunca bez koje ne izlazim van jer sam sklona hiperpigmentacijama.

Ena i ja imamo zajedničke beauty rituale. Obožava lakirati nokte i nanositi masku za lice

Danas je puno priča o estetskim nedostacima. Što ti prvo primijetiš na ženi kada je u pitanju vanjština?

Definitivno kosu i nokte. Kada žena ima njegovane ruke, lijepu manikuru i urednu kosu, uvijek će djelovati dotjerano i izgledati svježe. Ne postoji odjevna kombinacija, niti make up koji bi odvratio pozornost od neurednih ruku ili masne kose. I sama sam na manikuri svaka dva tjedna, već dugo koristim trajni lak i o tom tretmanu sam ovisna. U kosu isto investiram dosta vremena i u salonu i kod kuće i otkad sam otkrila Schwarzkopf profesionalne proizvode čak sam uspjela stvoriti naviku da barem jednom tjedno radim piling kose. Oduševio me taj proizvod i zaista mi nakon korištenja kosa ostaje dulje čista i boja osvježena.

Koliko često koristiš tretmane tijela i postoji li neki tretman koji te impresionirao?

Kad je tijelo u pitanju, moram priznati da sam kampanjac, uglavnom zbog nedostatka vremena. Rijetko se njegujem doma, piling tijela i masaže uvijek radim u salonu, a probala sam i jako puno anticelulitnih tretmana. Iako vjerujem u tehnologiju, uvjerila sam se da niti jedan aparat ne može zamijeniti ručnu masažu. Zato sam ostala stvarno impresionirana s anticelulitnim tretmanima galvanskom strujom, jer su spojili tehnologiju i ruke, pa su rezultati brzi i dugotrajni, što je u današnje vrijeme zaista svakom bitno. Anticelulitna masaža metalnim rukavicama je za mene pun pogodak!

Matej Pašalić
Jasminka Herceg i Marijana Batinić

Majka si dvogodišnje djevojčice Ene. Imate li zajedničke beauty rituale?

Imamo, i to je uvijek super zabavno! Obožava lakirati nokte i već sada primjećuje kada god promijenim boju laka na noktima, i neće joj promaknuti ako se nova boja razlikuje od boje noktiju na nogama, obzirom da ja gotovo uvijek imam istu boju. Drugi naš ritual je nanošenje maske za lice. Kada god ja imam masku na licu, želi ju i ona. Tada joj nanesem deblji sloj njene dječje kreme i onda zajedno odmaramo dok maska djeluje. Zanimljivo je koliko ozbiljno to doživljava i koliko disciplinirano bude mirna za vrijeme tretmana. Vjerujem da će jako voljeti Spa rituale kad odraste, jer će uvijek prije izabrati kupanje ispred tuširanja. Poseban je osjećaj gledati ju kako postaje curica i kako razvija osjećaj za estetiku.

Kako uz svoj dinamičan posao, brojne projekte i obitelj uspiješ naći vremena za svoje prijateljice i ženska druženja? Koliko ti ona znače?

Organizacija vremena uvijek je izazov, no moje prijateljice imaju sličan životni tempo, pa je potrebno uložiti dodatni trud da se uskladimo i nađemo vremena za druženje. Otkada sam postala majka, prioriteti su se prirodno presložili i više ne rasipam vrijeme olako. Ipak, druženja sa svojim prijateljicama nikada se ne bih mogla odreći, jer su to trenuci u kojima zaista napunim baterije, uvijek se dobro zabavimo i međusobno se podržavamo, što je veliki izvor snage za sve izazove koje život stavlja pred nas. Žena je ženi često vuk, ali kada imaš stvarno odanu prijateljicu, ne postoje nepremostive prepreke i duplo si snažnija.

Što vidiš kada se na kraju dana pogledaš u ogledalo?

Ponekad umornu, ali zadovoljnu i sretnu ženu.

Matej Pašalić

Ne vjerujete u jedan od najvećih beauty mitova današnjice, spasite svoju kožu

Antonija Blaće: Sve više volim sebe

Olga Pakalović: Kad odrastem, želim biti žena s velikim Ž

Linker
25. travanj 2024 16:43