Darko Tomaš/Hanza Media
pogled u ogledalo

Olga Pakalović: 'Kad odrastem, želim biti žena s velikim Ž'

S njom možete satima piti kavu, raspravljati o najvećim životnim temama, smijati se od smijeha, promatrati je kao da ste prvi put ugledali ženu, a na kazališnim daskama ili filmskom platnu ne preostaje vam drugo nego joj se diviti. Ona je dobitnica tri Zlatne arene i prvakinja HNK, a posljednje oduševljenje priuštila nam je u izvrsnoj dramskoj seriji "Novine".

Sigurno vam je poznat osjećaj kad s nekim "kliknete na prvu" - to se ne događa se često i ne zaboravlja se nikada. Upravo takav je bio i moj prvi kontakt sa zagrebačkom glumicom Olgom Pakalović. Iako je prošlo gotovo tri godine, sjećam se tog telefonskog razgovora kao da je bio jučer i znam da je trajao gotovo sat vremena. Ma zapravo, taj razgovor traje još i danas..

Kada netko spomene termin "ženska energija" , moja prva asocijacija si upravo ti. Što smatraš svojim najizraženijim "ženskim"karakteristikama?

Huh, hvala ti! Postoje one koje priželjkujem i one koje imam. One koje imam povezujem sa gracioznošću, a na fizičkom tijelu vrat i lice doživljavam nekako najženstvenijim dijelom sebe. Prirodnost je svakako jedna od onih koje bih izdvojila, ja sam tip "žene iz susjedstva" i mislim da ta moja jednostavnost dolazi do izražaja. Konstitucijom sam nježna, a moj glas istovremeno djeluje i snažno i lirski. Za to ne mogu preuzeti zasluge, s time sam rođena i to volim kod sebe. A i moj doživljaj ženstvenosti je nekako drugačiji. Prvo primijetim ženu koja ima izražen intelekt, osmjeh, stil, šarm i dozu kreativnosti. Jako volim različitosti, otprilike kao što je i Proust rekao - "ljepotice ostavljam nemaštovitim muškarcima".

Kad odrastem, priželjkujem biti žena s velikim "Ž", a to znači samouvjerena, hrabra, ona koja se ne boji biti ranjiva niti skriva svoju nježnu stranu unatoč tome što veliki broj ljudi ima sklonost etiketirati ju kao slabost.

Darko Tomaš/Hanza Media

Kada bi se morala opisati u tri riječi, koje bi one bile?

Svoja, kreativna i zaje****.

Kada gledaš svoj odraz u ogledalu, postoji li želja da bude drugačiji?

Pa znaš kako je to kod nas žena, ovisi o trenutnom raspoloženju. Postoje stvari za koje bih ponekad voljela da su veće ili manje, nećemo se lagati. Ipak, te trenutke ne doživljavam stvarnima. Na "loše" dane se obavezno sredim, nabacim crveni ruž i osmijeh i dan je odmah bolji - čim si žena posveti malo vremena, odmah postaje zadovoljnija. Zato kad nisam zadovoljna vlastitim odrazom, odvojim sat vremena za njegu u Blissu.

Darko Tomaš/Hanza Media

Kako izgleda tvoja svakodnevna beauty rutina?

Osim jutarnje higijene, dan ne započinjem bez Decleor Iris seruma i Prolagen Lift kreme. Moja koža je nježna i suha ulja joj jako odgovaraju. Prije nego što smo se srele, mučila sam muku s proizvodima jer što bih god nanijela na kožu, za dva sata lice mi je tražilo još. Srećom, i zahvaljujući tebi, danas razumijem zašto su serumi bitni i koliko mogu pomoći kremi da odradi svoj posao. I za područje oko očiju koristim kremu iz iste linije - volim je jer je bogata i podatna, a ima i super aplikator uz pomoć kojeg je nanesem za 30 sekundi, što nama koji smo u stalnoj utrci s vremenom, puno znači.

Darko Tomaš/Hanza Media

Koji su ti najdraži tretmani za njegu lica i tijela?

Za tijelo definitivno masaža, najdraža mi je kombinacija medicinske i relaksirajuće tehnike jer jednako opušta i mišiće i dušu. A za lice definitivno mezoterapija, a uživam i u masaži i drenaži lica. Manikura i pedikura su mi također nezaobilazni tretmani i kada si mi prvi put napravila nokte shvatila sam koliko se žena bolje i sigurnije osjeća s dotjeranim rukama. Toga se više nikada ne bih odrekla!

Dugo nisam imala nikoga tko bi mi ukazao koliko profesionalna njega može učiniti razliku, a ponajmanje nekoga tko bi mi laički mogao objasniti zašto je neki tretman bitan za mene i koja kombinacija profesionalnih tretmana daje koje rezultate. Da me netko pitao ovo pitanje prije tri godine, ne bih imala puno za odgovoriti, a danas ne znam otkuda bih počela.

Što se uvijek može naći u tvojoj torbici? Bez čega ne izlaziš iz stana?

Uvijek nosim parfem, sunčane naočale, puder, balzam za usne i stik za njegu noktiju i zanoktica, pa čak i kremu za ruke. Osim toga, u mojoj torbi se uvijek može naći nešto slatko, a često i pokoja igračku.

Darko Tomaš/Hanza Media

Majka si trogodišnje curice Gale. Imate li već sada neke zajedničke beauty rituale?

Iako je tek nedavno izašla iz faze bebe i polako ulazi u fazu djevojčice, već neko vrijeme me promatra i zna da se mama njeguje i ona ponavlja sve sa mnom. To me posebno veseli jer mi je bitno da joj to ne namećem, već da sama želi uvrstiti njegu u svoje navike. Već sada maže sama lice kremom, a voli i meni birati lakove za nokte. Osim toga, obje imamo specifičnu kovrčavu kosu, pa nam je i ta njega vrlo slična. Gala je zanimljivo dijete, nema naviku oblačiti ružičastu odjeću, niti je luda za suknjicama i mislim da će i tu biti vrlo slična meni i mom stilu koji je dosta umjeren.

Snimljeno u MARA D Showroom-u.

Linker
19. travanj 2024 06:13