Getty Images/iStockphoto
#ostajemdoma

Kozmetičarke bijesne: 'Kakav bezobrazluk, kako nekome sad mogu biti važniji nokti od života!?'

Jedna zagrebačka kozmetičarka, koja je morala zatvoriti salon zbog pandemije koronavirusa, otkrila je na koje je sve načine neke klijentice nagovaraju da krši zakon i ugoržava zdravlje. No, nije ona jedina. Zanimljivu priču ima i vlasnica za njegu lica i tijela.

Trenutno je u Hrvatskoj 418 osoba zaraženih koronavirusom, a taj je broj svaki dan sve veći, no opasnost od širenja zaraze, nekima očito nije glavna briga. Nakon što već gotovo tjedan dana ne rade niti ugostiteljski objekti ni mnogi saloni za uljepšavanje, frizuru, manikuru... većina je zaposlenih u tim djelatnostima shvatila opasnost koja nam prijeti od koronavirusa.

Međutim postoje pojedinci kojima je izgled i taština bitnija od zdravlja.

Tome svjedoče brojne djelatnice čiji su se saloni zatvorili, o čemu su progovorile i putem društvenih mreža.

Close up female arm sending message on the phone while wearing contemporary watch and rings
Getty Images/iStockphoto
Nekima očito još uvijek nije jasno što se događa.

"Broj oboljelih raste, a vaša glupost ne jenjava. Čast iznimkama, hvala dragom Bogu da ste u većem broju. Mnoge kolegice (i ja sama) još uvijek dobivamo poruke zbog kojih se zapitamo - što je s glavama?", napisala je na početku svog duljeg obraćanja jedna zaposlenica salona za uređenje noktiju iz Zagreba.

Naime tu kozmetičarku neke klijentice opsjedaju porukama i nagovaraju da ih primi, da im napravi nokte, što je nju razljutilo i ponukalo da javno objavi kakve poruke dobiva.


'Niste kod mene dobrodošle'

"Uvijek sam otvorena za sve dogovore oko termina, uvijek se trudim ispuniti svaku vašu želju, uvijek mi je u cilju da s osmijehom izađete iz moga salona, uvijek su dobrodošla i vaša djeca i vaši pratitelji...", napisala je kozmetičarka.

Iako su se mnoge kozmetičarke, frizerke, pedikerke, našle pred izglednom financijskom krizom, nemaju više izvor prihoda, ne žele raditi 'na crno', ne žele raditi u tajnosti kod sebe ili nekog drugog doma. Misle na svoje zdravlje, na zdravlje svoje djece, ali i šire zajednice.

Woman with beautiful manicure holding a orange cup of cocoa
Getty Images/iStockphoto
Doći će vrijeme kada ćemo opet moći slobodno ići na manikuru, beauty tretmane i frizure, do tad čuvajmo sebe i druge.

"Kad ova kalvarija završi, koja god da je za ovo vrijeme bila kod nekog na noktima - kod mene više nije dobrodošla".

Kozmetičarka je kazala da je tu misao preuzela od svoje kolegice.


Žene osvijestite se!

Osim što nude velike količine novca i nagovaraju kozmetičarke da se na bilo koji način sastanu i naprave nokte u tajnosti, neodgovorne klijentice pitaju za informaciju znaju li tko to tako radi.

"Žene osvijestite se. Noktiju će biti, frizura će biti, svega će biti, ali ne daj Bože da nekog vašeg ne bude. Ostanite doma i čuvajte sebe i druge", zavapila je na kraju kozmetičarka.

U vjerodostojnost njihovih tvrdnji možete se uvjeriti i iz ovih porukica, koje su javno objavljene na Facebooku.

Facebook

Facebook

Facebook

Još bizarnije iskustvo ispričala je za Gloria.hr vlasnica jednog kozmetičkog salona koja pruža usluge njege lica i tijela. Njoj se, naime, od zatvaranja redovito javljaju klijentice s najčudnijim zahtjevima i molbama. Od onoga da im hitno treba depilacija nogu (jer, kao to je jako važno u karanteni!?), da ne znaju kako će ovog tjedna bez anticelulitne masaže, ali i i krajnje neshatljivih, koje nam je Kristina sama opisala riječima: "Vrhunac su žene koje me moljakaju da im dođem kući napraviti brazilsku depilaciju. Kad sam dobila prvi poziv pobjegao mi je smješak, no kad me i treća klijentica nazvala s istim zahtjevom, doslovno sam joj poklopila slušalicu. Stvarno ne vjerujem, zar je to jedino što im u ovim trenucima treba i o čemu misle i brinu!?"

Sigurni smo da iskustva frizerki nisu ništa manje dramatična, no o tome ćemo nekom drugom prilikom.

Za kraj, da još jednom ponovimo gradivo...

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Pročitajte i:

Linker
23. travanj 2024 11:42