Jonna Jinton Youtube screenshot
Slika, snima, pjeva...

Kreativka Jonna Jinton: Iz užurbanog grada preselila se u prirodu i živi život o kakvom mnogi maštaju

Tridesetjednogodišnja Šveđanka ostvarila je svoj životni san na sjeveru Švedske, gdje živi okružena prirodom, a ona ju najviše inspirira u stvaranju predivnih melodija, fotografija, videa i umjetničkih djela.

Znate onaj osjećaj kada nakon napornog dana samo želite leći u krevet, ali kada konačno to učinite, ne možete zaspati? To mi se u posljednjih nekoliko mjeseci često događalo dok nisam otkrila YouTube kanal švedske kreativke Jonne Jinton.

Do prije 10 godina živjela je u poput mnogih od nas - u velikom gradu, boreći se zaraditi za život, ali u isto vrijeme bavila se fotografijom i maštala da će jednog dana ostvariti svoje snove. I tako je odlučila preseliti se u malo selo Gruntjärn na sjeveru Švedske, mjesto gdje je odrasla njezina mama i koje je oduvijek imalo posebno mjesto u njezinom srcu.

I ta odluka potpuno joj je promijenila život. Naravno da nije bilo lako; sjever Švedske je poznat po dugim i jako hladnim zimama s vrlo malo toplih mjeseci, ali Jonni ništa nije bilo teško jer je prvi put osjećala da je stvarno kod kuće.

Počela se intenzivnije baviti fotografijom, kao i snimanjem videa te je uspjela nebrojeno puta uhvatiti predivne prizore polarne svjetlosti, fascinirajuće prirode koja ju je nadahnula i da se počne baviti slikarstvom i pjevanjem. Ubrzo je počela snimati i vlogove te je formirala zajednicu pratitelja koji se oduševljavaju svakim novim videom, pjesmom, fotografijom ili slikom.

Sjećam se sebe kada sam prvi put otvorila njezin video, kao da je u mene ušao mir, zadovoljstvo i jednostavno sam gledala jedan za drugim. Besane noći postale su prošlost jer sam našla nešto što me smiruje, a postala sam i željnija boravka u prirodi koju sada doživljavam na potpuno drugačiji način.

Jonna je tijekom godina upoznala Johana, sada svoga supruga koji je preuzeo obiteljski posao izrađivanja nakita od srebra koji su davno započele Jonna i njezina majka, a inspiraciju za divne ogrlice, narukvice i naušnice vuče iz, naravno, prirode s kojom su oboje toliko povezani.

Jonna se bavi i "kulningom", drevnim švedskim pastirskim zovom koji potječe još iz srednjovjekovnog nordijskog doba. Ovo je bio način komuniciranja sa stokom na daljinu, a Jonna ga je savladala i stvorila predivne melodije koje se uvlače u srce. Ako ste umorni, brine vas sto stvari i samo želite smiriti um, poslušajte neku Jonninu pjesmu ili pogledajte neki njezin vlog. Inspiracija nikada nije na odmet!

Čitajte i:

Dnevna doza pozitive: Pronašli smo pet Instagram profila koji će vas razveseliti i nasmijati

Zagrebačka slikarica osvojila je britanski Vogue: 'Tamnopute žene najveće su mi muze'

Zajedno žive u karanteni i stvaraju novu umjetnost , a sada su zavapili: 'Osjećamo se kao u zatvoru'

Linker
19. travanj 2024 20:44