Getty Images/iStockphoto
Još su i zdravi

Lijepo vrijeme mami u prirodu: Imamo četiri brza recepta za slastan piknik

Boravak u prirodi ‘hrani’ duh i tijelo, no ukusni zalogaji okrepljuju nepce - evo što spakirati u prijenosni hladnjak i poslužiti na prekrivaču ispod vedrog neba.

Hummus

SASTOJCI

  • 1 konzerva slanutka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica tahini paste
  • 1 limun
  • 2 - 3 žlice maslinovog ulja
  • sol

StockFood
Humus je idealan zdravi namaz koji ide uz sve.

PRIPRAVA

Slanutak ocijediti, isprati i izmiksati dok ne postane kremast.

Dodati narezani češnjak, tahini pastu, sok limuna te polako ulijevati ulje i miksati dok se sastojci ne povežu.

Posoliti po ukusu.


Zeleni namaz

SASTOJCI

  • 100 g mladog špinata
  • 1 režanj češnjaka
  • 80 g feta sira
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice preprženih sjemenki sezama
  • 2 žlice bučinog ulja
  • sok od pola limuna
  • papar

StockFood / Cooke, Colin
Zeleni namaz od špinata super je za snack sa sirovim povrćem.

PRIPRAVA

Sve sastojke izmiksati u blenderu dok se ne dobije umak željene gustoće.


Proljetna salata

SASTOJCI

  • 1 konzerva smeđeg graha
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 konzerva kukuruza
  • 3 - 4 mrkve
  • 500 g rajčice
  • 1 veći krastavac
  • nekoliko listića svježeg bosiljka
  • maslinovo ulje, sok jednog limuna
  • sol, papar

StockFood
Proljetna salata je prava vitaminska bomba koja će vam dati dovoljno energije za dan.

PRIPRAVA

Grah, slanutak i kukuruz oprati, mrkvu naribati, a krastavac narezati na manje komade.

Ubaciti listiće svježeg bosiljka, začiniti po ukusu i dobro promiješati.

Salatu servirati u staklenkama.


Pašteta od lososa

SASTOJCI

  • 150 g filea svježeg lososa
  • 100 g dimljenog lososa
  • 1 ljutika, 2 režnja češnjaka
  • 30 g maslaca
  • prstohvat ružmarina
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • sok pola limuna

StockFood / Cooke, Colin
Losos je prepun omega-3 masnih kiselina koje su prijeko potrebne za rad organizma.

PRIPRAVA

Sitno narezani češnjak, luk i ružmarin propirjati na maslacu.

Dodati svježi losos narezan na manje komade, posoliti ga i popapriti i ispeći s obje strane dok se termički ne obradi.

Maknuti tavu s vatre te u toplu smjesu dodati sitno natrgani dimljeni losos. Promiješati i ostaviti desetak minuta.

Potom sve sastojke prebaciti u mikser, dodati sok limuna i maslinovo ulje te izblendati u kremastu paštetu.

Namaz prebaciti u staklenu posudu i do konzumacije čuvati u hladnjaku.

Čitajte i:

Ručak ne mora biti ni skup ni kompliciran da bi bio sjajan: Donosimo pet provjerenih ideja!

Chef Goran Kočiš samo je za nas pripremio svoje posljednje jelo u pregači kultnog Noela

Zbog jela po ovim receptima osjećati ćete se bolje, a nećete gubiti vrijeme u kuhinji

Lisnato tijesto na pet lakih, a slasnih načina: Poželjet ćete ih peći baš stalno, jer se tope u ustima

VIDEO | Divlje, a ukusno: David Skoko skuhao nam je jelo koje smo odmah poželjeli isprobati

Tako to rade picajoli: Jedini recept za pizzu koji će vam ikad trebati, a ključna su dva sastojka!

Slasna 'do bola': Pet novih jela Jamieja Olivera za čiju pripremu nećete morati potrošiti vječnost

Prehrana u doba korone: Što jesti, piti i čime začinjati hranu u borbi protiv zastrašujućeg virusa

Linker
12. travanj 2024 02:22