Gotovo je!

Nakon 30 zajedničkih godina: Brankica i Mladen Grdović su se rastali, tri godine ne žive skupa

Proveli su 22 godine u braku i prije toga osam godina u vezi, a iako se pjevač protivio razvodu - sve je gotovo.

Ova turbulentna 2020. godina, mnogima je poremetila živote, a do nedavno bračni par Grdović pamtit će ju kao godinu kada su se i formalno rastali. Zadarski pjevač kantautor Mladen Grdović (61) i njegova dvanaest godina mlađa supruga Brankica na Općinskom sudu u Zadru i službeno su okončali brak, javlja Zadarski.hr.

"Ne dajemo nikakve izjave ni Branka, ni ja", odogovorio je kratko Mladen Grdović na upit Gloria.hr-a.

Iako se u kuloarima već neko vrijeme govorilo da je među njima došlo do ozbiljnog zahlađenja, glazbenik je to opovrgavao, dok je Brankica 21. svibnja podnijela tužbu za razvod braka, nakon 22 godine u toj zajednici.

image
Iz sretnijih dana, na Radijskom festivalu u Hvaru
JADRAN BABIC/CROPIX

Brankica je u tužbi navela kako su ona i Mladen zaključili brak 4. svibnja 1998. godine, no da su njihovi bračni odnosi teško i trajno poremećeni, te da zajednički život više nije moguć. Prema njezinom iskazu posljednje tri godine nisu živjeli skupa, a prije braka proveli su osam godina u izvanbračnoj zajednici.

Brankica je navela da je u braku došlo do narušavanja odnosa, za koje je ona Mladenu davala šansu da se oni poprave, no da se to nije dogodilo. Svoju je odluku pojasnila i time kako ne mogu postići dogovor ni u čemu što je potrebno za jedan normalan brak.

Zabrana približavanja

Na ročištu 16. lipnja, pjevač se tome usprotivio, kazavši da su zajedno već 30 godina te da se ne želi razvesti. Grdoviću je 13. svibnja određena mjera opreza zabrane približavanja na udaljenost manjoj od 30 metara, uspostavljanja i održavanja veze s Brankicom sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji. Grdović je, naime, tog dana došao na adresu gdje je Brankica podstanar i htio nasilno ući, pa ga je ona prijavila.

image
Grdovići snimljeni 2006.
JURE MISKOVIC/CROPIX

Bračni par se u nekoliko navrata mirio i razilazio.

"Kako tužiteljica odlučno i sigurno ustraje u postupku razvoda braka, odnosno nema nikakvu želju niti interes poraditi na eventualnoj obnovi njihova odnosa, a iz navedenog proizlazi da više nije moguće održavanje skladnih bračnih odnosa, to u situaciji nedvojbenog izostanka volje na strani jednog supružnika radi obnove poremećenih bračnih odnosa znači ispunjenje uvjeta za razvod braka", navodi se u obrazloženju presude Općinskog suda u Zadru.

Iza Mladena Grdovića više je incidenata koji uključuju verbalne prijetnje supruzi.

Linker
15. travanj 2024 21:08