Komemoracija za Cicu

Nikin dirljivi oproštaj od oca: ‘Ti zapravo nisi otišao jer si u nama previše ostao, volimo te‘

Obitelj Kranjčar i brojni prijatelji i kolege nogometaši na komemoraciji za Cicu Kranjčara uputili su iskrene, tople riječi i dostojanstveno se oprostili od legende zagrebačkog i hrvatskog nogometa.

U zagrebačkom hotelu Westin okupili su se brojni nogometni uglednici kako bi odali počast preminulom Zlatku Cici Kranjčaru, na komemoraciju koja je počela u podne stigla je obitelj Kranjčar kao i brojni sadašnji igrači i sportski djelatnici. Suznih očiju i potresenog glasa, gosti su odgovarali na novinarska pitanja prije nego su ušli u prostor hotela.

"Bio je pozitivan, nasmijan i širio je svojim tim osmijehom uvijek jednu pozitivnu energiju oko sebe. Što reći, još jednom bih zaželio..., nažalost ne mogu", slomio se Marijan Vlak, jedan od najbližih Cicinih prijatelja. "Molim vas, razumijte me, ne mogu ništa više reći. Još jednom sućut njegovoj obitelji...", kazao je Vlak pred novinarskim kamerama.

Pogledajte video

Komemoraciju je vodio Ivan Blažičko, nakon pozdrava okupljenima najavio je film o Zlatku Kranjčaru kao uvertiru u komemoraciju. "Cico je ostavio trag koji nikoga nije ostavio ravnodušnim", rekao je Blažičko u emotivnom govoru.

Čitajte i: Elvira i Zlatko Kranjčar upoznali su se još kao djeca: ‘Cico nam je zaista omogućio lijep život‘

Ponos Zagreba

Niko Kranjčar uz djevojku Zrinku Cvitešić i ostatak obitelji, slušao je dirljive govore brojnih nogometnih legendi, rijetko tko je došao na pozornicu, a da nije pustio suzu. Za kraj je svom pokojnom ocu Niko u suzama pročitao prekrasno oproštajno pismo.

image
Niko Kranjčar kroz suze je pročitao prekrasno pismo za oca.
BORIS KOVACEV/CROPIX

"E moj Cicek, znam da se smiješ u nekoj nebeskoj Karaki. Znam da se smiješ što si me natjerao na pozornicu, da javno govorim o intimi, a znaš koliko to ne volim. I baš si odabrao otići na dan kad su se otvorile terase...

Sjedim jučer na balkonu ispod oltara koij su ti podignuli ispred našeg stana. Mene ne vidi nitko, ali vidim ja malu curicu koja dođe do tvoje slike i pita tata tko je ovaj striček? I onda je tata krenuo. Cicek moj ovih ti dana bake, djedovi objašnjavaju mladim generacijama tko je bio Cico. A ti si bio moj tata.

Često si govorio da me odgojila mama, ali nije to baš tak. Vodeći me na treninge dozvolio si mi da nogomet zavolim sam. Svojim primjerom naučio si me kako cijeniti svoje, a poštivati tuđe. Najveća lekcija koju si me naučio je da smo na ovome svijetu svi jednaki. Da samome sebi treba dati priliku, pozornost i - osmijeh. On ništa ne košta, jel tak.

image
Zrinka Cvitešić cijelo je vrijeme bila uz Niku.
BORIS KOVACEV/CROPIX

Čitajte i: Odlazak dobrog duha hrvatskog nogometa! Zlatko Kranjčar svojedobno nam je ispričao zašto ga svi zovu - ‘Cico‘

Pokazal si mi i kak se lijepo provesti, zapjevat, zakartat, živjeti tu i sad. Ne brini, nebum sad prepričaval sve anegdote i uspjehe generacije '82. Nebum ponavljal da si bil šmeker i fakin, vlasnik osmijeha koji osvaja na prvu. Ne bum ni rekel koliko mi sada već fališ. Fala ti na podršci u mojim najtežim trenucima.

image
Komemoracija za preminulog Zlatka Cicu Kranjčara u hotelu Westin.
BORIS KOVACEV/CROPIX

Ti zapravo nisi otišao jer si zapravo u nama previše ostao. I Cicek you did it your way. Volim te, volimo te. Od sveg ti srca fala, tvoj sin", kazao je kroz suze i jecaje Niko i uputio poljubac slici svog oca.

Malo tko nije plakao

Na komemoraciji su prije njega svi govornici teško suzdržavali suze. Miroslav Ćiro Blažević za gubitak Cice Kranjčara kazao je da se osjećas kao da je izgubio sina. Nakon iskrenih, dirljivih riječi upućenih pokojniku, Ćiro se obratio njegovom sinu Niki, koji je sjedio u prvom redu.

image
Miroslav Ćiro Blažević nije uspio suspregnuti suze.
BORIS KOVACEV/CROPIX

"Nije bio samo nogometaš, bio je fenomen. Za njim svi žale. Uvijek je ostao muž, otac, dostojanstven i veličanstven. Pitao sam ga jednom jel ću trenirati i tvog malog Niku. I trenirao sam ga. Ali reći ću ti Niko, nisi dosegao nivo svoga tate. Cico će živjeti kao i Dinamo. A Dinamo živi vječno", zaključio je Ćiro Blažević.

Čitajte i: Usred noći podijelila tužnu objavu: Zrinka Cvitešić oglasila se nakon smrti Zlatka Kranjčara

Na komemoraciju je došlo pola nogometne hrvatske, stare i nove generacije Dinama - Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Aljoša Asanović, Ćiro Blažević, Marijan Vlak, Rudi Belin, Srećko Bogdan, Zvonimir Soldo, Mirko Jozić, Ante Čačić, Dominik Livaković, Bruno Petković, Milivoj Bračun, Velimir Zajec, Dubravko Šimenc, Dario Šimić, Stjepan Tomas, Edin Mujčin, Tomislav Butina, Zoran Mamić, Dražen Ladić, Slavko Ištvanić, Vlado Kasalo, Nikola Jurčević...

image
Na komemoraciju za Cicu Kranjčara došlo je pola nogometne hrvatske, stare i nove generacije Dinama.
BORIS KOVACEV/CROPIX

Sprovod nogometne legende Zlatka Cice Kranjčara zakazan je istog dana u 15 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Linker
19. travanj 2024 17:59