Krivac je pandemija

Ponovno odgođen INmusic festival: Poznati novi datumi, novac od ulaznica neće se vraćati

Posjetitelji neće moći kupljene ulaznice zamijeniti za novac, već će morati čekati drugu godinu za koju je najavljen glazbeni festival.

Jubilarno izdanje 15. INmusic festivala neće se moći održati u lipnju 2021. godine, priopćili su u ponedjeljak organizatori koji zbog pandemije koronavirusa već drugi put zaredom odlučuju odgoditi festival za iduću godinu.

Novi datumi održavanja INmusic festivala najavljeni su od 20. do 22. lipnja 2022. godine, a festivalski kamp bit će otvoren za posjetitelje festivala od 17. do 24. lipnja 2022. godine.

image
INmusic 2018. godine.
MARKO TODOROV/CROPIX

"Usprkos optimizmu koje je donijelo otkriće više vrsta cjepiva protiv covida-19 krajem 2020. te najave plana procjepljivanja svjetskog stanovništva u prvim mjesecima 2021., borba protiv pandemije koronavirusa u realnosti se pokazuje dugotrajnijom i izazovnijom od očekivanja", istaknuli su organizatori INmusica.

Podsjećaju da ulaznice kupljene za 15. izdanje festivala i prateći kamp ostaju važeće za nove datume održavanja INmusica. Organizatori neće vraćati novac za kupljene ulaznice.

Iz organizacije festivala, ističu da su proteklu godinu proveli u razmjeni informacija i traženju načina kako da velika glazbena događanja što prije zažive.

Ipak, dodaju da optimizam i solidarnost koja je poveznica europske festivalske obitelji, nažalost još uvijek nije dorasla upornosti i štetnosti pandemije koja nas već više od godinu dana drži u stanju nemoći i iščekivanja.

image
Novac od ulaznica neće se vraćati.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

"Organizacija festivala je u intenzivnoj komunikaciji o odgodi dogovorenih nastupa sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima. S obzirom na to da je u pitanju iznimno zahtjevan proces ponovnog ugovaranja čitavih turneja koji zahtjeva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumijevanje dok se odgode najavljenih turneja ne zaključe”, navode u objavi.

Linker
18. travanj 2024 18:54