HUMANITARAC

Ante Rebić mijenjat će Perišića? Mnogi se pitaju isto - hoće li miljenik nacije večeras imati posebnu navijačicu?

Hrvatski napadač i igrač Milana osvojio je srca navijača na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Veliki je humanitarac, obožava svoju obitelj, a nikako da otkrije je li još uvijek samac.

“Ante Rebić, ženi me”. Ovo je bio najčešći natpis na transparentima diljem Hrvatske na dočeku srebrnih nogometaša sa Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine. Mladi i talentirani napadač osvojio je srca brojnih obožavateljica, pogotovo nakon informacije da je još uvijek samac. Zanimljivo - to je s javnosti podijelila njegova majka jer samozatajan Rebić privatni život krije kao zmija noge.

Zvijezda talijanskog Milana inače je i veliki humanitarac. Ove je godine donirao 10 tisuća eura za proširenje i izgradnju novog objekta ustanove za rehabilitaciju i odgoj djece “Zlatni cekin” u Slavonskom Brodu. Još veći "boom" u medijima uslijedio je nakon informacije da je Rebić svim svojim susjedima otplatio kredite. U srpnju 2018. dok se igralo Svjetsko prvenstvo, vijest o tome objavili su austrijski mediji. Nakon godinu dana uključio se i u akciju za malenu Milu Rončević, djevojčicu kojoj je liječenje u SAD-u bilo ključno. Troškovi liječenja u Philadelphiji iznosili su 2,8 milijuna dolara. Njegova humana strana čini ga u očima brojnih obožavateljica još privlačnijim.

Ante Rebić rođen je 1993. godine u Splitu, no njegovi korijeni su iz sela Donji Vinjani s otprilike 500-injak ljudi. Prve nogometne korake napravio je u NK Vinjani i Imotski, a kao senior je zaigrao u RNK Split.

image
Slavlje Rebića nakon pogotka u utakmici s Argentinom.
CHEN YICHEN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA CHEN YICHEN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Navijači iskazuju veliku podršku Ivanu Perišiću zbog neočekivane situacije: 'Osjećam se dobro, ali sam jako tužan'

Za seniorsku nogometnu reprezentaciju zaigrao je 2013. godine, kada je potpisao i ugovor s Fiorentinom. Odlazio je na posudbe u Leipzig, a Niko Kovač ga je prigrlio i odveo u Eintracht. Iz Eintrachta je otišao u Milano. Zanimljivo je da je zamalo "izvisio" za Svjetsko 2018. godine. Srećom, to se nije dogodilo, a mladi je Rebić preko noći doslovce postao senzacija - što u sportskom, ali i privatnom smislu. Svi pamtimo 21. lipanj kad je Rebić zabio prvi pogodak u utakmici s Argentinom, koja je Hrvatskoj bila ključna za prolazak skupine. Njegov gol podigao je entuzijazam cijele reprezentacije te su Vatreni u konačnici slavili s tri pogotka.

Samozatajni Dalmatinac i na svom Instagramu drži se pravila profesionalnosti. Fotografije s terena prevladavaju na njegovom profilu, a povremeno objavljuje i fotografije sa svojom obitelji. Voli objavljivati i što radi u slobodno vrijeme, a po tome se vidi kako mu je priroda najdraži ispušni ventil. Početak ove godine nije ga mazio. Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus, propustio je derbi Milana s Juventusom.

Linker
23. travanj 2024 21:37