Veliko Glorijino istraživanje

Antonija Mišura Sandrić: Tko god misli da žene ne maštaju o igricama u krevetu, vara se!

Gloria i Filozofski fakultet mijenjaju stereotipe u našem društvu o ženskim seksualnim fantazijama. O seksu i sve što ide uz to trebamo pričati otvoreno, bez stida, a maštanja ostvarivati - jer je dokazano da smo zbog kreativnog seksa sretnije, uz to što imamo i zdraviji seksualni život.

Je li u tvojoj okolini seks i tema seksualnih fantazija tabu ili otvoreno o tome razgovarate?

U mojoj obitelji i među najbližim prijateljima o tome pričamo bez zadrške. I suprug i ja smo odrasli u većim familijama u kojima se, barem u Dalmaciji, na temu seksa često zbijaju šale. Osim toga, kao bivša profesionalna sportašica općenito imam slobodniji stav prema tijelu, pa tako i prema seksu.

S kime dijeliš svoje fantazije?

Samo s najboljom prijateljicom. Ne zato što smatram da žene ne maštaju o seksu, nego zato što s njom dijelim i ostale bračne teme.

Drage čitateljice, ako već niste, ispunite anonimni upitnik i sudjelujte u velikom Glorijinom istraživanju o seksualnim fantazijama koje provodimo u suradnji s Filozofskim fakultetom.

Kako reagiraju sugovornici kad se dotaknete te teme?

Uvijek pozitivno. Još nisam doživjela da je netko u mom društvu sa zgražanjem odbio pričati o seksu. Naravno, neki se stide više, neki manje, no na koncu se uvijek dobro zabavimo razglabajući o tome.

Čitajte i: ‘AKO O SEKSU NE MOGU OTVORENO RAZGOVARATI SA SVOJIM PRIJATELJIMA, KAKVO JE TO ONDA PRIJATELJSTVO?‘

Misliš li da je otvoreni razgovor o seksu, kao što je razgovor o seksualnim fantazijama, još uvijek tabu u našem društvu?

Hrvatsko društvo u globalu ima određene predrasude sa svime što ima veze sa seksom. No, mislim da se to već dosta mijenja. Moja generacija, a riječ je o ljudima koji su na polovici trećeg desetljeća, već je napravila veliki korak u odnosu na naše roditelje. A buduće će biti još manje opterećene stereotipima zbog dostupnosti informacija na internetu, iako je riječ o određenoj zamki. Kako bi znali filtrirati kvalitetne podatke s takvih platformi, važno je da budu educirani. Osim obitelji, važnu ulogu tu ima i školski sustav.

O čemu tvoje prijateljice najčešće pričaju kad pričate o seksu?

Tko god misli da su žene po ovom pitanju nešto drugačije od muškaraca, vara se. I mi pričamo o tome koje su nam poze u krevetu najdraže, što volimo da nam partner radi, što bismo rado isprobale a nismo …

Linker
20. travanj 2024 07:44