SANDRINA NASLJEDNICA

Bacačica diska Marija Tolj spremna je za Hanžek! Roditeljima posvetila tetovaže, čekaju je u rodnom Orebiću

Unatoč sezoni punoj uspona i padova, bacačica diska iz Orebića Marija Tolj ne gubi vjeru u pobjede. U Medulinu se priprema za Hanžekovićev memorijal, a povratak u rodni kraj planira tek krajem godine.

Pripreme za svoj četvrti nastup na Hanžekovićevom memorijalu 21-godišnja Marija Tolj, bacačica diska iz Orebića, odradila je u svojoj tradicionalnoj bazi u Medulinu.

"Nadam se dobrom rezultatu i podršci roditelja u publici", kaže Marija Tolj, čija je sezona bila puna uspona i padova. Najvećim uspjehom smatra debitantski nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje su je samo četiri centimetra dijelila od ulaska u finale. Tom nastupu posvetila je svoju četvrtu tetovažu na leđima, koju će hrvatska publika vidjeti upravo na atletskom mitingu u Zagrebu 13. i 14. rujna.

image
Smatraju je Sandrinom nasljednicom.
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

U atletiku se zaljubila kao djevojčica u Orebiću, gdje je, bez stručnih treninga, uvjerljivo pobjeđivala na školskim i županijskim natjecanjima u bacanju kugle, a nakon samo tjedan dana rada s legendarnim trenerom Ivanom Ivančićem okitila se titulom državne kadetske prvakinje.

"Nakon Ivančićevog odlaska brigu o mom razvoju preuzeo je Ronald Varga, koji je moj najveći potencijal vidio u bacanju diska. I nije pogriješio", nastavlja Marija koju sportski znalci smatraju dostojnom nasljednicom višestruke olimpijske i svjetske prvakinje Sandre Perković. Kako se zbog sportske karijere preselila iz Orebića u Zagreb Marija nostalgiju za rodnim krajem ublažava svakodnevnim telefonskim razgovorima s roditeljima, Veselkom i Tatjanom, te starijom braćom Mateom i Vinkom - otac i braća su policajci, a majka je domaćica.

Čitajte i: Dirljive scene! Pogledajte trenutke u kojima Matea Jelić javlja majci da je osvojila olimpijsko zlato!

image
Marija Tolj, bacačica diska, priprema se za Hanžekovićev memorijal.
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Koliko su međusobno povezani svjedoče i dvije Marijine tetovaže: na jednoj podlaktici nosi jedno anđeosko krilo - posvećeno majci, koja je sebi istetovirala drugo, a ocu su namijenjene riječi “sunce ćaćino” jer je on tako zove od rođenja. Ovog ljeta zbog pretrpanog rasporeda nije uspjela niti nakratko vidjeti svoje u Orebiću pa jedva čeka kraj godine i obiteljsko okupljanje za Božić i Novu godinu. Otac, braća i posebno majka njezini su, kaže, najžešći navijači, a tradicionalno je dočekuju s omiljenim joj jelom - paštom sa šalšom, koju njezina majka priprema od najukusnijih rajčica iz bakinog vrta.

Čitajte i: Matea Parlov Koštro napokon uživa sa suprugom: 'Trener mi je naredio tjedan dana odmora, još se oporavljam od Japana'

Linker
25. ožujak 2024 18:49