društveni događaj godine

Bliži se kraljevsko vjenčanje: Otkriveni detalji svadbe Pippe Middleton

Samo su dva mjeseca ostala do britanskog kraljevskog, ali i društvenog događaja sezone - vjenčanja Vojvotkinjine mlađe sestre Pippe Middleton i njezinog zaručnika Jamesa Matthewsa.

Dok se čeka "pravo" vjenčanje, ono princa Harryja i njegove holivudske djevojke Meghan Markle, britanska (ali i svjetska) javnost se zabavlja nadolazećom svadbom mlađe sestre Kate Middleton koja će se održati 20. svibnja u Engelfieldu. Unatoč tome što se ne radi o "pravim" članovima kraljevske obitelji, ako je suditi po listi uzvanika kao i količini ljudi uključenoj u organizaciju i realizaciju, vjenčanje 33-godišnja Pippe i njezinog osam godina starijeg zaručnika, britanskog financijaša Jamesa Matthewsa bit će sve samo ne "pučansko"...

Profimedia
Pippa i njezin zaručnik James Matthews su veliki fanovi tenisa

Sudbonosno da u crkvi iz 13. stoljeća

Na vječnu ljubav mladenci će se zavjetovati u crkvi sv. Marka u mjestu Englefield, nedaleko od doma obitelji Middleton u kojem će se potom održati primanje. Imanje Carol i Michaela Middletona, mladenkinih roditelja, procijenjeno je na 5,6 milijuna funti, kuća ima sedam spavaćih soba, a okućnica omeđena šumom koja se prostire na 18 jutara dovoljno je velika da bi ugostila svu silu uzvanika.

berkshiredownsvillages.co.uk
Crkva sv. Marka u Engelfieldu

Tko je sve pozvan?

Najpopularniji gosti na svadbi zasigurno će biti mladenkina sestra i njezin suprug, Vojvotkinja Kate i princ William, a navodno je pozivnice dobio i cijeli niz poznatih Britanaca, među kojima je i dizajnerica Victoria Beckham. "Save the date" pozivnice par je odaslao još za Božić, zajedno s blagdanskim čestitkama, a one "prave" uzvanici bi u sandučićima trebali pronaći kroz koji dan. Kako je više puta izjavljivala, na Pippinoj svadbi ne postoji pravilo "plus jedan", a ono što se svi svjetski mediji pitaju, vrijedi li isto i za djevojku princa Harryja?

Tko su kumovi?

Ulogu mladoženjinog kuma dobio je njegov brat, Spencer Matthews, dok Pippi sestra neće uzvratiti kumstvo. Vojvotkinju je, naime, strah da svojim prisustvom na oltaru ne zasjeni mlađu sestru na njezinom velikom danu, no zato će, navodno, čitati na obredu i tako dati svoj obol vjenčanju.

Getty Images

Koje će biti uloge Pippinih nećaka?

Omiljena teta Pippa svojim je nećacima namijenila velike uloge u obredu: mala princeza Charlotte, koja će dva dana prije svadbe navršiti dvije godine, bit će zadužena za bacanje latica dok bi princ George, koji će u srpnju napuniti četiri, trebao biti zadužen za prstenje.

Getty Images
Na tetinom vjenčanju Charlotte će bacati latice, a George nositi prstenje

A vjenčanica?

S obzirom na to da su Pippa i njezina majka Carole prošle godine viđene kako posjećuju studio britanskog dizajnera Gilesa Deacona, pretpostavlja se da će upravo on dizajnirati vjenčanicu, no spominju se i imena brojnih drugih proslavljenih dizajnera kao što je njezinoj starijoj sestri omiljena Jenny Packham te Victoria Beckham koja je u više navrata izjavila kako bi voljela dizajnirati Pippinu vjenčanicu.

Linker
14. travanj 2024 17:38