Šokantna ispovijest

Bol o kojoj se ne govori! Sharon Stone sasvim iskreno o devet proživljenih pobačaja

Američka glumica progovorila je o svom iskustvu spontanih pobačaja, kojih je zbog posljedica endometrioze doživjela čak devet, te priznala kako žene kroz tu traumu ne bi smjele prolaziti same.

Holivudska zvijezda Sharon Stone dosad je s javnošću podijelila brojne intimne tajne iz svog života punog uspona i padova, no prošlog tjedna progovorila je o onoj najbolnijoj - da je imala čak devet spontanih pobačaja. Majku troje posvojene djece - sinova Roana (22), Lairda (17) i Quinna (16) - na to je navela intimna ispovijest plesačice Pete Murgatroyd američkom magazinu People, u kojoj opisuje kako se nosila sa spontanim pobačajem. Očito dirnuta njezinom pričom, Sharon Stone je napisala:

"Mi žene nemamo mjesto gdje bismo raspravljale o svom gubitku. Izgubila sam devetero djece zbog pobačaja. To je fizički i emocionalno veoma bolno, ali smo prisiljene podnositi to same, umjesto da imamo nekoga da suosjeća s nama, pruži nam empatiju i podršku koja nam je toliko potrebna", komentirala je na Instagramu glumica.

To nije prvi put da nekadašnja seks bomba, koja se proslavila filmom "Sirove strasti", govori o ovoj temi. U svojim memoarima "The Beauty of Living Twice", objavljenim prošle godine, pisala je o abortusu koji je napravila s 18 godina, ali i o više spontanih pobačaja prouzročenih endometriozom, koje je imala tijekom propalog braka s američkim novinarom i urednikom Philom Bronsteinom.

image

U braku s novinarom Philom Bronsteinom usvojila je sina Roana

PROFIMEDIA PROFIMEDIA

Čitajte i: Kći Paula Walkera otkrila da je išla na pobačaj: 'Imala sam sreće, pronašla sam dobrog doktora'

Abortus je za nju bio, kaže, užasno iskustvo. Napravila ga je kad je ostala trudna s prvim dečkom, nedugo nakon što su se upustili u intimne odnose. Poslije pobačaja uslijedio je dug i traumatičan oporavak. "Krvarila sam i bilo je mnogo gore ne­­go što je trebalo biti, ali to je bila tajna i nisam mogla nikome reći. Zato sam danima bila u svojoj sobi i krvarila. Bila sam slaba i uplašena", napisala je glumica.

Ta mučna epizoda bila je daleko iza nje kada se 1998. udala za poznatog američkog novinara i urednika Phila Bronsteina, s kojim je imala golemu želju postati majka. Nažalost, nije joj uspjelo: svaka trudnoća završila bi spontanim pobačajem, a najgori je bio onaj kad je bila u petom mjesecu trudnoće. Nakon niza tragedija, 2000. su posvojili sina Roana, no sreća nije dugo trajala. Godinu nakon toga doživjela je teški moždani udar, od kojeg se dugo oporavljala.

image

Glumica sa sinovima Roanom, Lairdom i Quinnom

INSTAGRAM

Čitajte i: Spasiteljice u najtežim trenucima: Hrabre sestre podrška su brojnim ženama koje se odluče za pobačaj

"Izgubila sam mnogo toga: karijeru, ušteđevinu, skrbništvo nad sinom, takozvani brak, kao i onu blistavu ljepotu koje zapravo do tada nisam ni bila svjesna", otkrila je u memoarima Sharon Stone.

Brak s Philom Bronsteinom nije podnio izazove pred kojima su se našli, no ni nakon razvoda 2004. "zbog nepomirljivih razlika" Sharon nije odustala od želje da proširi obitelj.

Godinu poslije posvojila je sina Lairda, a 2006. Quinna. U njima je našla utjehu i spas od demona prošlosti, koji je proganjaju cijeli život. Naime, kao dijete ju je seksualno zlostavljao djed, a majka, siromašna i bogobojazna farmerica, to nije mogla shvatiti i prihvatiti.

"Zahvalna sam što smo došli do točke u kojoj žene mogu otvoreno govoriti o pitanjima kao što su gubitak, slomljeno srce, silovanje... Ne nosimo više sa sobom sramotu koja nije naša. Pustili smo je da izađe", rekla je Sharon Stone, koja je nakon svega što je prošla postala glas mnogih ranjenih žena.

Linker
15. travanj 2024 01:48