Vjetar, valovi i pivo

Boris Svrtan uživa u surfanju već 25 godina: ‘Jedrenje na dasci baš mi je uživancija‘

Glumac Boris Svrtan jedriti je naučio prije 25 godina, a taj sport mu i dan danas predstavlja veliki užitak.

Obožavam sport, ali samo dok mi donosi užitak. A jedrenje na dasci baš mi je uživancija - kaže glumac Boris Svrtan (56), koji u tom zahtjevnom sportu ne traži prevelike izazove.

image
Boris Svrtan pravi je morski vuk - surfa već 25 godina, otkako je kupio kuću pored mora u Vantačićima na Krku, gdje ljetuje sa suprugom Kristinom Turk.
INES STIPETIC

Njegovo jedro od 7,5 metara namijenjeno je umjerenim vjetrovima pa kada jedan od takvih zapuše u zaljevu ispred njegove vikendice u Vantačićima na otoku Krku, treba mu samo desetak minuta da na sebe stavi opremu, u more gurne dasku s jedrom te krene prema pučini.

Čitajte i: Ornela Vištica oduševljava kao bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović - Izvela je performans ispred Pantovčaka

Jedriti je naučio još prije 25 godina, kad je kupio kuću uz more, a vještinu je stjecao uz prijatelja Zokija s kojim bi gotovo svaki dan odsurfao na piće u hotelski kompleks Haludovo na drugoj strani uvale.

Čitajte i: Boris Svrtan zapjevao supruzi uoči godišnjice, a onda otkrio da ju je s tom pjesmom i zaprosio

"To je najbolja motivacija za jedrenje na dasci - dvadeset kuna u kupaće gaćice i na pivo. Nažalost, Haludova više nema, ali ja jedrim puno bolje nego tada", govori Boris Svrtan, koji je iz Vantačića ovo ljeto odlazio na gostovanja diljem obale i unutrašnjosti.

image
Njegovo jedro od 7,5 metara namijenjeno je umjerenim vjetrovima.
INES STIPETIC

Odigrao je petnaest predstava, a publika ga je gledala u monodrami ‘Moj slučaj’ o Vladi Gotovcu te komedijama ‘Muškarci.hr’ i ‘Predsjednici&ca’ s kojom 27. kolovoza nastupa i u Dubrovniku.

Linker
20. travanj 2024 08:45