Borba duga 12 godina!

Čak 34 pokušaja! Supruga Vuka Jeremića progovorila o umjetnim oplodnjama: ‘Prvo susret s injekcijama... bilo je teško‘

Bivša novinarka Nataša Jeremić prošla je 34 pokušaja umjetne oplodnje. 34. pokušaj je uspio pa su danas ona i njezin suprug Vuk Jeremić ponosni roditelji djevojčice Sofije.

Punih 12 godina borili su se Nataša i Vuk Jeremić da bi postali roditelji. Bivši ministar unutarnjih poslova Srbije i bivši predsjedatelj Opće skupštine Ujedinjenih naroda sa svojom suprugom uživa u roditeljstvu, uspjeli su se ostvariti kao roditelji i danas su ponosni na svoju djevojčicu Sofiju. Nataša Jeremić o borbi za potomstvo govorila je u emisiji "Probudi se" na televiziji Nova S. Otkrila je što joj je u borbi za majčinstvo najteže palo te progovorila zašto se nije odlučila na posvojenje - koje joj je u jednom trenutku suprug predložio.

Nataša i Vuk Jeremić prošli su čak 33 pokušaja umjetne oplodnje i posljednji, 34. put - uspjeli su, Nataša je ostala trudna.

Bivša novinarka, odnedavno je i članica humanitarne organizacije "The Move Foundation ", koja se bavi problemima sa začećem. Roditeljstvo je, kaže Nataša danas, zaista najteži posao. "Sve ono prije toga ti bude lako i pjesma ako se, naravno, želiš posvetiti svom djetetu, a budući da sam ja vrlo posvećena svemu što radim - i poslu i ljudima - mislim da to nije uopće nije jednostavno. Ima puno izazova u odgajanju djeteta. Upravo to da je ne razmazim. Imam svojih grešaka, nema tog roditelja koji negdje ne griješi, ali onda se puno preispitujem, pa me grize savjest, čitam puno o tome, ali mislim da sve treba prije svega raditi iz srca i prema osjećaju", rekla je Nataša.

image
Bivši ministar unutarnjih poslova Srbije svojoj je supruzi predlagao i posvojenje, no ona za to nije bila spremna.
EUROPA NEWSWIRE/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Odlučna je: Nakon pandemije želi ići na umjetnu oplodnju, iako je u prvoj trudnoći prošla pakao

Dok je Nataša pričala o tome što joj je u proteklih 12 godina najteže palo, bez sumnje je odgovorila - sve je u principu imalo određenu težinu.

"Prvo susret s injekcijama, s činjenicom da ih ti sebi daješ. Ne moraš, ali ja sam prelomila da to ipak radim sama, iako sam se jako bojala igle. To je bilo emotivno teško. Vidiš da okolina stalno očekuje, pa kad će se to dogoditi, neki te pitaju, neki ne pitaju, ali znaš da bi te pitali pa se ti osjećaš loše. Javljao se i drugi aspekt, kakav si ti onda čovjek kada vidiš da drugi imaju djecu i da njima ide lako... Ima puno kockica u cijeloj priči koji je čine teškom, ali istovremeno ima tu puno ljubavi i nade. Srećom, medicina je toliko napredovala i to je odlična stvar zato što žene ranije nisu mogle iskoristiti sve resurse koji sada postoje i mislim da tu šansu treba iskoristiti", rekla je gospođa Jeremić.

Čitajte i: Intimno priznanje slavne spajsice: Umjetna oplodnja prije prirodnog začeća u 45. godini

Najteže joj je, kaže, padala činjenica da su svi ohrabrivali i davali dobronamjerne savjete, a sve u trenutku dok je sa suprugom prolazila kroz neprekidnu i tešku borbu.

"Samo nemojte govoriti opusti se, sve će biti u redu, idi na godišnji odmor... To su te dobronamjerne rečenice, koje ti svatko upućuje, a posebno žene koje nisu prolazile istu situaciju. 'Uvijek postoji mogućnost da posvojiš dijete, idi na godišnji, sve će biti ok'. Te rečenice strašno nerviraju, jer znaš da u principu nema nekog velikog opuštanja, a i ne možeš se opustiti onda kada ti to netko kaže. To naprosto nije normalno u takvim životnim situacijama, gdje prolaziš kroz određene medicinske tretmane, uzimaš hormone koji ti utječu na mentalno i fizičko zdravlje".

Čitajte i: Slavna glazbenica u panici zbog umjetne oplodnje: 'Bojim se da će biti prekasno'

Posvojenje nije razmatrala, iako je to opcija koju joj je suprug Vuk spominjao.

"Muž je spominjao, ali ja nisam bila spremna. Zaista se divim ljudima koji posvoje djecu. Oni su za mene potpuni heroji. Meni je muž govorio da posvojimo, da se ne mučim toliko, ali ja nisam bila spremna i osjećala sam se zbog toga loše, jer je toliko napuštene djece. Sada bih možda drugačije uradila, ali sada već imam dijete. Tada nisam bila spremna i nisam željela razgovarati na tu temu", potpuno je iskrena bila Nataša.

Zaključila je i da sigurno ne bi uspjela da nije bilo velikog razumijevanja i podrške supruga, prijatelja i obitelji. "Da nisam imala podršku partnera, da je vršio bilo kakav pritisak on ili obitelj, vjerojatno ne bih uspjela na tom putu. Podrška je strašno važna, to je ključ svega. Ta podrška ne mora biti glasna, može biti potpuno bez riječi, samo da znaš da te ne diraju, da te ne pozivaju pretjerano na dječje rođendane, da poštuju to kada kažeš da negdje nećeš doći jer te boli glava. Ja sam imala ludu sreću, u mom slučaju je taj splet okolnosti bio fantastičan", zaključila je ponosna mama.

Linker
18. travanj 2024 01:06