EGZOTIČAN PUT

Daily Mail se raspisao o opasnom medenom mjesecu hrvatskog influencerskog para

Svjetski putnik i bloger Kristijan Iličić medeni mjesec sa suprugom Andreom proveo je na zapadu Afrike, u zemlji koju godišnje posjeti manje od šest tisuća turista.

Britanski Daily Mail raspisao se o našem travel influenceru Kristijanu Iličiću i njegovoj supruzi Andrei Trgovčević. Povod za članak u jednom od najpoznatijih medija na svijetu njihov je opasni medeni mjesec.

"Travel blogeri pozirali su za svoje vjenčane fotografije na najopasnijem željeznom vlaku na svijetu, dugom dva kilometra kroz pustinju Saharu", započinje Daily Mail članak o fotografijama snimljenima u Mauritaniji mjesec dana nakon što su se Kristijan i Andrea vjenčali u Zagrebu.

Na spomenutim fotografijama Kristijan i Andrea poziraju na vrhu vagona, s maskama kojima su štitili oči u pustinji.

Njih su dvoje medeni mjesec proveli u zemlji koju godišnje posjeti manje od šest tisuća turista, gdje su se vozili najdužim, najtežim i najopasnijim vlakom na svijetu, a u jednom selu lokalci su im priredili tradicionalnu ceremoniju vjenčanja.

O njihovom medenim mjesecu pisala je i Gloria prošlog tjedna.

"Oženio sam se početkom svibnja pa smo supruga Andrea i ja odlučili imati sasvim drukčiji medeni mjesec, a to je značilo da nismo željeli klišej s tirkiznim morem, bijelim pijeskom i palmama. Budući da smo se oboje zaista naputovali i vidjeli na desetke predivnih plaža diljem svijeta, od onih u Tajlandu, preko Sejšela do Kariba, ovaj put smo željeli nešto sasvim drukčije i tako smo se odlučili za pustinju i predivnu zemlju Mauritaniju u zapadnoj Africi", započeo je Kristijan svoj putopis za Gloriju.

O samoj vožnji vlakom rekao je: "Od Chinguettija nas je put dalje vodio u Choum, gdje smo kupili sve što će nam biti potrebno za putovanje života: vožnju najdužim, najtežim i najopasnijim vlakom na svijetu. To je vlak bez putničkih vagona, smještaj je na samoj željeznoj rudi koju prevozi u svojih više od 200 vagona, rutom dužom od 700 kilometara, po ekstremnim vremenskim uvjetima. Nabavili smo skijaške maske da nam željezna prašina ne ide u oči, uzeli smo vreće za spavanje i toplu odjeću za noć."

Više o njihovom medenom mjesecu pročitajte OVDJE.

Linker
20. ožujak 2024 23:47