Sjećanja na prošlost

Dan koji je Mati Jankoviću promijenio život: ‘Puno se stvari promijenilo nakon tog‘

Slavni hrvatski chef prije desetak godina došao je na audiciju za ‘Masterchef‘ te se prisjetio dana koji mu je odredio budućnost.

Impresivna karijera poznatog domaćeg chefa traje već više od 25 godina. Mate Janković u gastronomiju se zaljubio kao dječak, niti ne sluteći gdje će ga ta ljubav jednog dana odvesti. Vrlo brzo razvio je svoje potencijale pa ne čudi što su iste prije desetak godina primijetili i televizijski producenti.

Tijekom 2010. Janković je, naime, dobio poziv koji mu je promijenio život. Prisjetio se kako ga je Nova TV angažirala za "Masterchef", koji će ubrzo postati pravi televizijski hit.

"Sad bi negdje trebalo biti deset godina od kada je bila audicija za Masterchef: Hrvatska. Sjećam se, bilo je to u hotelu Aristos. Pokojni Siniša Svilan sa još nekoliko suradnika radio je intervju sa svakim chefom. Sjećam se da nas je bilo jako, jako puno. Cijeli dan smo se motali onuda i pričali. Dosta nas se tamo i upoznalo. Došao je red na mene, odradio sam svoju sekvencu i izašao van na cigaretu", prisjetio se Janković.

Ubrzo mu se pridružio i Siniša Svilan. "Sjećam se da je stao pored mene i rekao: 'Bili ste jako dobri'. Na što sam ja kao Han Solo odgovorio: 'Znam'. Još se sam sebi smijem. Nakon toga u sobu su pozvali Toma, Radovana i mene. Puno se stvari u mom životu promijenilo nakon tog dana", zaključio je chef, konstatirajući da je prošlo već deset godina. Otad je odradio 'Hrvatsku kuharicu' te niz televizijskih i poduzetničkih projekata, no dan koji mu je uvelike promijenio život ostao je posebnim slovima zapisan u njegovoj biografiji.

Linker
18. travanj 2024 23:17