Čeka ih žestok okršaj

Deppova bivša uoči suđenja: ‘Plaćam cijenu za govor protiv muškaraca na vlasti‘

Nakon što je izgubio nekoliko sudskih bitki nakon optužbi da je vršio nasilje nad Amber Heard, glumac će se uskoro suočiti s onom vrijednom gotovo 700 milijuna kuna.

Uoči suđenja vrijednog gotovo 700 milijuna kuna protiv bivšeg supruga, Johnnyja Deppa, glumica Amber Heard otkrila je kako plaća cijenu za govor protiv muškaraca na vlasti. Naime, Heard je kazala kako ju je Depp tužio zbog članka Washington Posta iz 2018. godine u kojemu je iznijela svoje iskustvo nasilja i obiteljskog zlostavljanja.

"Nikad ga nisam imenovala, pisala sam o cijeni koju žene plaćaju za govor protiv muškaraca na vlasti", rekla je Amber za The Sun.

image

Heard je kazala kako ju je Depp tužio zbog članka Washington Posta iz 2018. godine u kojemu je iznijela svoje iskustvo nasilja i obiteljskog zlostavljanja

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Podsjećamo, u prosincu 2018. godine, u jeku #MeToo pokreta, Heard je napisala članak u kojem je opisala kako ju je bivši suprug zlostavljao tijekom braka. Iako nije eksplicitno spomenula Deppa, situacija je među bivšim supružnicima kulminirala brojnim tužbama, a Heard je kasnije potvrdila da je riječ o njemu.

Naime, Depp ju je zbog navoda u članku tužio i potraživao gotovo 350 milijuna kuna, a onda je ona uzvratila tužbom potražujući dvostruko više. Bivši će se bračni par obračunati pred sudom u Virginiji, gdje su državni zakoni o kleveti blaži nego u drugim zemljama SAD-a.

Čitajte i: Johnny Depp i Amber Heard opet na sudu, za svjedoke zovu James Franca, ali i Elona Muska

Deppovi odvjetnici tvrde da članak iz 2018. lažno implicira kako je Heard pretrpjela fizičko i seksualno zlostavljanje tijekom braka s glumcem, a Johnny je otkrio kako su mu te optužbe otežale pronalazak posla.

Inače, podsjetimo i kako je u studenom 2020. godine Depp izgubio tužbu od The Suna, koji je tužio zbog toga što su ga nazivali "razbijačem žena".

Linker
19. travanj 2024 09:51