Obiteljska priča

Divna priča glumice Katherine Heigl! Otvoreno progovorila o posvojenju kćeri i razgovorima s djecom na tu temu

Budući da je kćeri usvojila prije nego što je rodila sina, a djevojčice je pitaju za podrijetlo, u dogovoru sa suprugom odradila je delikatan razgovor za koji svi se roditelji posvojene djece moraju pripremiti. Katherine Heigl ispričala je magazinu Parents svoju priču.

Sudbinu roditelja koji zbog izazovnih okolnosti s posebnom pozornošću pristupaju odgoju djece, dijele i američka glumica Katherine Heigl te njezin suprug, country glazbenik Josh Kelley. Već dvanaest godina žive na ranču u Utahu, nedaleko od malog grada Oakleyja s tisuću i pet stotina stanovnika, gdje zbog „novog normalnog” provode više vremena s djecom no ikada prije. Kako uspijevaju ostati dobri roditelji kćerima Naleigh (12) i Adalaide (8) te sinu Joshui (4), glumica je otkrila je za travanjski broj američkog časopisa Parents, a priču je prenio je E!Online.

Kako bi već na početku pripovijesti o svojoj obitelji razbila iluzije o savršenom majčinstvu, kazala je da se na početku samoizolacije zdušno bacila na kuhanje. No, poslije godinu dana svakodnevnog pripremanja jela, glumica posustaje pa uvodi dane u tjednu kad se ručaju sendviči, a njezini ukućani ih sami rade. Ali, kad je riječ o razgovoru s djecom koja joj postavljaju delikatna pitanja o svojem porijeklu, tome se potpuno posvećuje. Stvar je u tome da su starije kćeri bračnog para Naleigh i Adalaide usvojene, dok je Joshua njihovo biološko dijete.

Čitajte i: Povratak Katherine Heigl: Zvijezda ‘Uvoda u anatomiju‘ zasjala u novom Netflixovom hitu

Delikatan razgovor

- Imam usvojenu sestru Meg. Podrijetlom je Korejka, a roditelji su je odlučili posvojiti tri godine prije mog rođenja. Oduvijek sam htjela osnovati obitelj koja nalikuje onoj u kojoj sam odrasla i htjela sam posvojiti dijete baš iz Koreje. Suprug i ja smo pričali i o biološkoj djeci, ali nakon što posvojimo djecu. Samo sam htjela biti mama kako to god suprug i ja postigli – ispričala je 42-godišnja glumica koja se proslavila ulogom doktorice Izzie Stevens u seriji „Uvod u anatomiju”.

Njezine djevojčice obasipaju ju pitanjima o svojem podrijetlu pa im je u dogovoru sa suprugom ispričala sve što zna.

- Kazali smo im: ‘Ovo je vaša priča. Nemamo nikakve informacije o vašim biološkim očevima, ali imamo o vašim biološkim majkama. Dat ćemo vam onoliko informacija koliko želite‘ – kaže Katherine Heigl, čija je starija kćer zbog urođene mane podvrgnuta otvorenom zahvatu na srcu u Južnoj Koreji prije nego što je kao, devetomjesečnu beba, stigla u Ameriku. Mlađa je Afroamerikanka i posvojena je nedugo nakon rođenja.

image
Skladni bračni par uvijek je želio imati veliki obitelj, i to po uzoru na onu u kojoj je glumica odrasla. Njezini su roditelji također posvojili djevojčicu prije nego što je Katherine rođena. Njezina sestra Meg jedna joj je od najbližih u životu.
AMY HARRIS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Glumica o trudnoći: ‘Imala sam napadaje panike jer sam dobila 24 kg, a grudi su mi bile zastrašujuće‘

Ljubav nema boju kože

Posebnu pozornost Katherine posvećuje rasnom pitanju jer joj je rasizam apsolutno neprihvatljiv.

- Odgojena sam razmišljati da je ljubav jednostavno ljubav i da nije važno kako izgledamo. Jednom prilikom upitala sam sestru Meg da li okolina prema njoj odnosi na jedna način kad je s roditeljima, a na drugi kad je sama? Odgovorila je: "Da, cijelo vrijeme!" To me natjeralo shvatiti koliko sam bila naivna. Zato danas štitim svoje kćeri i pripremam ih za samostalan život u svijetu koji ne mogu promijeniti – priča glumica koja je već 14 godina u sretnom braku. Godinu mlađeg supruga supruga upoznala je 2005. kad ju je zamolio da nastupi u glazbenom spotu za pjesmu “Only You”, a simpatije javnosti osvojili su "staromodnim" udvaranjem i zarukama. Odlučili su, naime, ne živjeti zajedno prije vjenčanja u Utahu 2007., na kojem se okupili glumci iz serije "Uvod u anatomiju”. Čini se da taj recept djeluje jer slove za jedan od najstabilnijih parova u zabavljačkoj industriji.

image
Par je posvojio dvije djevojčice, a onda su dobili treće dijete - sina kojeg je Katherine rodila prije četiri godine.
UNIMEDIA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Katherine Heigl: Želim posvojiti još jedno dijete

Da u njezinoj obitelji nije sve idealno, otkrila je na kraju priče. Naime, kćerima ne dopušta koristiti pametni telefon jer smatra da su premlade. U mjesnoj školi isto misli još nekoliko roditelja pa njezine djevojčice nisu iznimka. Vjerovala je da problem riješen, no prevarila se. - Uhvatila sam Naleigh kako na mojem iPhoneu potajno snima video isječke za TikTok. Spriječila sam je i sada me "mrzi". Misli da sam tiranin – kaže. Srećom, njezina mlađa kćer više voli jahanje od gadgeta dok sin obožava crtiće o Spider-Manu i Hulku. Što se njih tiče, zasad je mirna.

Linker
19. travanj 2024 22:48