DOM IZ SNOVA

Doista oduzima dah: Zavirili smo u bajkovitu kuću Đanija Stipaničeva podno žumberačkog gorja

Kazališni tenor Đani Stipaničev ponosan je na količinu betona i željeza ugrađenih u temelje kuće u okolici Samobora, čiju je gradnju nadgledao njegov otac, arhitekt Ivo Stipaničev, a u kojoj on već deset godina uživa sa suprugom Nelli te kćerima Karlom i Larom.

Kuća s pogledom - tako Đani Stipaničev (51) i supruga Nelli (41) nazivaju svoj dom u Samoboru, u koji su se s kćerima Karlom (17) i Larom (14) uselili prije deset godina. Pjevaču i glumcu kazališta Komedija te sutkinji Trgovačkog suda u Zagrebu to je važna obljetnica jer im je 500 kvadrata stambenog prostora - s golemom terasom i vrtom, iz kojih se pruža pogled na Sljeme i Žumberačko gorje - postala oaza u kojoj svaki član obitelji ima mjesta za privatnost.

Prepuna svjetla, zbog niza staklenih stijena i prozora, kuća se pokazala i kao sigurno sklonište za nedavnog potresa koji je razorio središte Zagreba, ali se dobro osjetio i u Samoboru.

I kamerama smo zavirili u njihov bajkovit obiteljski dom i otkrili kako se jedan Dalmatinac snašao živeći na kontinentu, u kojem dijelu stana najradije provodi vrijeme i kako su se supružnici Stipaničev dogovorili oko uređenja.


Samo za magazin Gloria Đani i Nelli pokazali su svaki kutak svog pažljivo i s puno ljubavi uređenog obiteljskog doma. Doznali smo gdje zajedno provode najviše vremena, koliko uživaju u plodovima iz svog vrta te zašto je glazbenikov pokojni otac, arhitekt Ivo Stipaničev, toliko inzistirao na željeznim konstrukcijama, koje Đaniju u vrijeme izgradnje kuće nikako nisu bile jasne, jer se pitao "gdje će ići beton"...

Ekskluzivnu priču i fotografije pronađite u novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka 29. listopada 2020.

image
Potražite novu Gloriju na svim kioscima!


SVE O VRIJEDNIM POPUSTIMA UZ NOVI BROJ MAGAZINA GLORIJA DOZNAJTE OVDJE!


U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

SANJA ŽULJEVIĆ Najveći izazov omiljene trenerice!

ANNA WINTOUR Nova ljubav nakon razvoda

SINIŠA VUCO Pjevačev život na vagi

SACHA BARON COHEN Besramnik opet jaše

TANJA RIBIČ Terapija na sceni

IVAN BRAČIĆ Moja zemlja meda i pčela

KUHINJA: SANJA VEJNOVIĆ Začini su moje najveće bogatstvo

PUTOVANJE: SARA RENAR Bugarska kroz oči glazbenice

FELJTON: NIGELLA LAWSON Gorki život kulinarske zvijezde

Linker
16. travanj 2024 12:16