Sudbonosni susret

Dosta je bilo veze na daljinu: Andrej Kramarić i njegova Mia odlučili su se za novi korak...

Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić, igrač njemačkog Hoffenheima, osim odličnih utakmica ima još jedan razlog za slavlje - njegova djevojka Mia Ćurković nakon završenog studija veterine i nekoliko godina veze na daljinu doselila se u Heidelberg, gdje par kuje planove za vjenčanje...

Bajkoviti Heidel­berg na glasu je kao njemačka prijestolnica romantike pa je ljubavna priča Andreja Kramarića (29) i njegove djevojke Mije Ćur­ko­vić (25) u tom gradiću na rijeci Neckar doživjela najljepši nastavak. Hrvatski nogometaš zvijezda je tamošnjeg kluba Hoffenheim, zbog čega on i dugokosa Mia ne mogu nezamijećeno proći ulicom.

"Simpatična mi je pažnja prolaznika", smije se Andrej. "No rijetko me tko zaustavi tražeći autogram jer su Nijemci veoma obzirni kad je riječ o nečijoj privatnosti."

image
Nakon nekoliko godina veze na daljinu Mia Ćurković se doselila se u Heidelberg.
KRISTIANA LUCCA

Oboje kažu da nisu mogli poželjeti ljepše mjesto za život od Heidelberga, u kojem bivši dinamovac i hrvatski nogometni reprezentativac gradi karijeru od 2016. U svojem njemačkom domu ovih su dana ekskluzivno ugostili Glorijinu ekipu i u prvom zajedničkom razgovoru za medije otkrili da će 2020. pamtiti po uspjesima.

Jednom od najboljih domaćih nogometaša jesenas su se ostvarili i profesionalni i ljubavni planovi. Sportski znalci tvrde da igra najbolji nogomet u karijeri, a nakon tri i pol godine veze na daljinu napokon mu se u Njemačkoj za stalno pridružila i Mia. Donedavno je zbog studija dio godine provodila u rodnom Zagrebu, no otkako je krajem rujna stekla titulu doktorice veterinarske medicine, više je ništa nije moglo zadržati daleko od Andreja.

image
Hrvatski nogometaš zvijezda je tamošnjeg kluba Hoffenheim, zbog čega on i dugokosa Mia ne mogu nezamijećeno proći ulicom.
KRISTIANA LUCCA

"U Njemačkoj nam je stvarno lijepo. Heidel­berg je puno manji od Zagreba, ima oko 150 tisuća stanovnika, ali zabave nam ne nedostaje. A grad je čaroban. Okružen je gustim šumama pa puno vremena provodimo u prirodi ili šećemo uz rijeku Neckar. No najvažnije nam je da je Zagreb relativno blizu", kaže Mia.

Zaljubljenom paru sreću nije pokvarila ni ko­­ro­na zbog koje su oboje nedavno dva tjedna pro­ve­li u karanteni. Sredinom listopada Andreju je potvrđen covid-19 te su morali u kućnu izolaciju. Pretpostavljaju da se zarazio tijekom zadnje utakmice s reprezentacijom u Zagrebu, nakon koje su i neki njegovi suigrači bili pozitivni.

"Osjećam se odlično, kao da i nisam bio bolestan. Kod mene su simptomi trajali samo tri dana i bili su vrlo blagi. Lagano me boljela glava i pekle su me oči. Mia se nije zarazila tako da me proteklih četrnaest dana mazila i pazila. Vrijeme smo kratili gledajući serije na Netflixu, a ja sam pomalo i vježbao da zadržim kondiciju", otkriva Andrej, koji se sportskim obavezama vratio početkom ovoga tjedna, kad je u Njemačkoj uveden i policijski sat zbog korone. Strože epidemiološke mjere neće mu bitno promijeniti raspored jer trenira ujutro, a od početka pandemije on i Mia večeri uglavnom provode kod kuće. Andreju jedino teško pada to što ga već dugo nisu posjetili njegovi najbliži: roditelji Josip i Danica, umirovljeni pravnik i doktorica medicine, te četiri godine starija sestra Ines.

image
Andrej Kramarić i Mia Ćurković snimljeni ispred poznatog hotela Heidelberg Suites.
KRISTIANA LUCCA

"Dok nije počela kriza s koronom, često su nam bližnji dolazili u posjet, a sada smo uglavnom sami. Više se toliko ne družimo ni s ovdašnjim prijateljima, s kojim smo prije izlazili po restoranima i kafićima. Najbolje društvo su mi suigrači iz Srbije i Bosne i Hercegovine", govori Andrej, koji s Mijom živi u centru. Stan im se nalazi u novoj zgradi, s pogledom na glavnu gradsku znamenitost, renesansni dvorac Heidelberg, po kojem je taj gradić na jugozapadu Njemačke dobio ime. Andrej ističe da je imao sreću što su se uspjeli skrasiti u jednom od najljepših dijelova grada.

"Kad sam tek došao u Heidelberg, živio sam na drugoj adresi, a ovaj smo stan Mia i ja pronašli zajedno. Miji je hobi kuhanje i njezinu puricu s mlincima mogao bih stalno jesti. Od njemačkih specijaliteta oboje volimo spätzle, vrstu tijesta sa svježim jajima i drugim nadjevima", dodaje Kramarić.

Zagrebački nogometaš ne skriva da je jako ponosan na svoju djevojku, za koju kaže da je žena njegovih snova te da mu je najveća podrška. Par su postali u ljeto 2017., godinu dana nakon što je odjenuo dres Hoffenheima.

"Upoznali smo se u zagrebačkom kvartu gdje smo odrasli i Mia me je osvojila na prvi pogled", prisjeća se Andrej.

image
Nogometaš ne skriva koliko je ponosan na svoju djevojku: ‘Mia je žena mojih snova i moja najveća podrška’
KRISTIANA LUCCA

Ni Mia mije mogla odoljeti šarmu mladog nogometaša, a zajednički život započeli su nakon nekoliko mjeseci veze. Atraktivna brineta kaže da je Andrej vrlo pažljiv dečko i da ju je do krize s koronom stalno vodio na romantična putovanja.

Zagrebački nogometaš ne skriva koliko je ponosan na svoju djevojku: ‘Mia je žena mojih snova i moja najveća podrška’...

"Bili smo u Madridu, Parizu, Rimu, na Sejšelima, Mauricijusu, u Dubaiju... S njim sam prije dvije godine proslavila i drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a i ovdje idem na utakmice. U Heidelbergu se od prvog dana osjećam kao doma pa planiram tu i raditi. Nedavno sam upisala tečaj njemačkog jezika, no zbog korone ću sada morati malo pričekati. Trenutačno mi puno pomaže Andrej, koji govori kao pravi Nijemac", hvali Mia svojeg dečka.

Ljubavna sreća s četiri godine mlađom djevojkom očito je veliko nadahnuće uspješnom nogometašu, koji u rodnom gradu švedske kraljice Silvije Sommerlath ima zvjezdani status. Klub mu je osigurao sportski audi, sa suigračima na utakmice putuje privatnim avionom, a navijači ga obožavaju jer je dao najviše golova u povijesti kluba - u Bundesligi, Ligi prvaka i Kupu. Mediji nisu pisali samo o njegovom hat-tricku u susretu s Kölnom na startu nove sezone, nego i o lanjskom srazu s Borussijom Dortmund, kada je sa svoja četiri gola doveo klub u Ligu prvaka, što se vrlo rijetko događa. Ponosan je i na dva zgoditka protiv najjačeg njemačkog kluba Bayern Münchena kao i na osvajanje Premier lige dok je igrao u engleskom Leicester Cityju. Andreju je osobito važno da na njega računa hrvatski izbornik Zlatko Dalić, kojemu je on jedan od džokera u utakmicama za aktualnu Ligu nacija. A uživa i veliko povjerenje vlasnika Hoffenheima, njemačkog milijardera i sportskog mecene Dietmara Hoppa, poznatog i po tome što svojim angažmanom pridonosi i pronalasku cjepiva protiv korone.

image
Andrej i Mia već neko vrijeme kuju planove da svoju ljubav ozakone. Datum vjenčanja još nisu odredili, međutim, oboje priznaju da nemaju što više čekati.
KRISTIANA LUCCA

"Prezadovoljan sam uvjetima u klubu. Kamp za trening je u susjednom selu, na manje od pola sata vožnje. Iako klub postoji desetak godina, zahvaljujući našim rezultatima, ali i viziji Dietmara Hoppa, koji je genij, cijela ova regija živi za nogomet. Prije dvije godine igrali smo Ligu prvaka, a ove smo sezone odlično startali u Njemačkoj nacionalnoj ligi i trenutačno smo sedmi. Jedina je šteta što zbog korone nema gledatelja na stadionima. Nije isto igrati pred praznim tribinama. Osobno mi to jako nedostaje - iskren je Kramarić.

Za sada ne razmišlja o prelasku u novi klub, no on i Mia već neko vrijeme kuju planove da svoju ljubav ozakone. Datum vjenčanja još nisu odredili, međutim, oboje priznaju da nemaju što više čekati. Mia je završila studij, u Njemačkoj su si lijepo organizirali život, a Andrej je ostvario svoj nogometni san.

"Nismo se još zaručili, kao što se priča. No znat će se kad se to dogodi - znakovito najavljuje Kramarić.

Čitajte i:

Andrej Kramarić i njegova djevojka Mia samo nižu uspjehe: 'Tako sam ponosan na tebe, čestitke'

Djevojka Andreja Kramarića u mini haljini na Stradunu krala poglede

Za krizu ne znaju! Kramarić s djevojkom uživa na otocima: Zaljubljeni par zajedno istražuje ljepote naše zemlje

Linker
18. travanj 2024 23:33