Samo u Gloriji

Ekskluzivne fotografije s krštenja sina Marije Husar Rimac: Maleni je prvi sakrament primio na zaista poseban dan

Krštenje sina Nike bilo je za pjevačicu Mariju Husar Rimac i supruga Vjekoslava prigoda da se nakon dugih pandemijskih mjeseci vide s prijateljima i rodbinom, a svečani ton tom događaju dale su njena sestra Ivana i kolegica Nina Badrić.

Lipanj je za zagrebačku glazbenicu Mariju Husar Rimac (45) uvijek bio mjesec slavlja: 11. 6. rođena je njezina sestra Ivana Husar Mlinac (44), 16. 6. tata Franjo, a 13. 6. 2009. ona se u Livnu udala za poduzetnika Vjekoslava Rimca (48). Odsad će datum kad su se zavjetovali na vječnu ljubav pamtiti i po još jednom važnom događaju - krštenju sina Nike, koji je prvi sakrament primio baš na 12. godišnjicu braka svojih roditelja.

Četveromjesečni Niko, u odijelcu domaćeg proizvođača Mali anđeo, bio je miran tijekom cijele mise u samoborskoj crkvi Sv. Anastazije, a nije zaplakao ni kad ga je svećenik Tomislav Kutleša poškropio blagoslovljenom vodom. Jedino su mu smetale cipelice pa ih je mašući nožicama - izuo.

image
Obred krštenja vodio je svećenik Tomislav Kutleša, a jedan od kumova bio je pjevač Alan Hržica.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

- Naš sin ima tri imena - Niko Franjo Alojzije. Prvo smo odabrali prema suprugovom ocu, drugo prema mome pokojnom tati, a treće jer je rođen 10. veljače, kad se u Hrvatskoj slavi blagdan blaženoga kardinala Alojzija Stepinca.

Čitajte i: Snovi su postali java! Marija Husar Rimac u 46. godini na svijet donijela sina

Kumovi su mu bili glazbenici Bruno Krajcar i Alan Hržica, naši dugogodišnji prijatelji koji su odsad i duhovni članovi obitelji - govori Marija, sretna što su malenog krstili na blagdan velikog katoličkog sveca Antuna Padovanskog.

image
Nina Badrić i Ivana Husar Mlinac u emotivnoj izvedbi pjesme ‘Gospodine, hvala’.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

U prilog su im išli i lijepo vrijeme te povoljna epidemiološka situacija pa su mogli okupiti najužu obitelj i prijatelje. No, njena sestra Ivana Husar Mlinac, s kojom je nekad pjevala u popularnoj grupi Divas, toga dana nije bila samo uzvanica. Uz klavirsku pratnju Stjepana Habuneka u crkvi je otpjevala duhovne skladbe “Uđite s hvalama”, “Prva ljubav” i “Tvoja krv”, a na kraju je s kolegicom Ninom Badrić zapjevala i “Gospodine, hvala”, što je bilo posebno emotivno.

Slavlje je bilo ležerno i neformalno

- Bila sam jako uzbuđena zbog priprema za taj veliki dan, ali i zato što ću vidjeti mnoge drage ljude od kojih neki žive i izvan Zagreba. Zbog pandemije se nismo vidjeli tijekom moje trudnoće i nakon porođaja pa je ovo bio idealan povod da se podružimo - kaže Marija, dodajući kako su nakon krštenja nastavili slaviti na jednom privatnom ranču u blizini Samobora - na otvorenom i uz poštivanje epidemioloških mjera.

image
Glazbeni četverolist: Alan Hržica, David Vurdelja, Nina Badrić i Marin Ivanović.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Bilo je ležerno i neformalno, baš onako kako su supružnici Rimac i poželjeli, a slavlju i veselju pridonijelo je i mnogo razigrane djece.

Čitajte i: Marija Husar Rimac ugostila nas uoči posebnog Uskrsa: 'Naš dom će biti ispunjen posebnom radošću i veseljem'

image
Maestro Zdravko Šljivac sa suprugom Ljerkom.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Za nju su djeca Božji dar, tim više što je prirodnim putem zanijela u 46. godini, kad se već bila pomirila s time da će njezin danas šestogodišnji sin Ivan ostati jedinac. Dječak je silno želio bracu i molio se da mu se to ostvari, a posljednji je put to spomenuo mami na dočeku 2020. u Međugorju, gdje žive njegove krsne kume. I tako je Marija Husar Rimac rodila u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh.

- Očekuje nas još mnogo toga lijepog. Uskoro putujemo u Međugorje na obilježavanje 40. obljetnice Gospina ukazanja, a nakon toga će mi biti velika čast što ću biti krizmana kuma 15-godišnjem nećaku Andreju - najavljuje Marija Husar Rimac.

U novom broju Glorije čitajte i ove teme:

Nakon vjenčanja Jelene Veljače i Vita Turšića - zajendičko dijete!

GLORIA OSOBNO Sanja Doležal i Barbara Kolar ne sramimo se reći da smo u menopauzi

LJEPOTA I ZDRAVLJE Kap sline pokazuje plodne dane * Bez brige s Dijanom: psihologinja Maja Vučić o tjeskobi generacije Z

MODA Najdetaljniji vodič kroz najljepše maturalne haljine i odijela

STIL ŽIVOTA Dizajnersko naselje za beskućnike * Oko za ovisnike o mobitelu

KUHINJA: ANTONIO JAKUPČEVIĆ Recept za dobar scenski nastup

SIRI HUSTVEDT Američka književnica o muškarcu njenog života

PUTOVANJE: ENEA HASUKIĆ Skriveni dragulji Bruxellesa

FELJTON: LADY DIANA Princeza slomljenog srca

Linker
04. travanj 2024 20:42