FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX
Samo u novoj gloriji

Ekskluzivno! Ispovijest bivših časnih sestara: Fani i Marita napustile svoje redove i zaljubile se

Glavne protagonistice dokumentarca "Nun Of Your Business", bivše časne sestre Fanika i Marita, u svom prvom medijskom istupu za novi broj magazina Gloria otkrivaju kako su otkrile naklonost prema istom spolu, zaljubile se i nakon napuštanja svojih redova nastavile zajednički život.

"Ovog tjedna zvijezde našeg broja dvije su - obične žene. Ali obične su samo na prvi pogled. Ono što ih krasi iznimna je hrabrost zahvaljujući kojoj su čak dva puta iz temelja promijenile svoj život. Prvi put su to učinile na pragu mladosti kada su postale časne sestre. A drugi put u trenutku kada su napustile zidine samostana, svjesne da više ne žele živjeti u laži. Čitajući njihovu životnu ispovijest koja je pretočena u film što će se uskoro početi prikazivati u kinima, duboko sam se zamislila. Koliko smo doista iskreni sami prema sebi? I koliko smo u skladu s tim spremni na radikalne korake? Ako ćemo biti potpuno iskreni - vrlo malo", piše naša glavna urednica Alenka Ostrihon o naslovnoj temi novog broja magazina Gloria.

image
Josip Jurčić

Priču o dvije hrabre žene donio je Josip Jurčić

"A kako vi gledate na nas - iznenadile su me usred intervjua protupitanjem Marita i Fani, žene s neuobičajenom životnom pričom - upoznale su se i zaljubile kao časne sestre u samostanu. Normalno je da ih to zanima, jer njihova priča diže puno prašine, no kada pročitate što imaju za reći, ali i pogledate dokumentarni film "Nun Of Your Business" snimljen prema njihovom životu, uvjerit ćete se da se njih dvije, staložena Slavonka i energična Dalmatinka, po svojim željama i snovima nimalo ne razlikuju od većine nas".

image
06102020, zagreb
ines stipetic
foto: robert tomic
FOTOGRAFIJE: ROBERT TOMIC/CROPIX

Novi početak Dore Delbianco - početkom godine stigla nova ljubav, a u studenom stiže i sin!

Kad sam čula da Dora Delbianco čeka bebu, nisam mogla vjerovati. Učinilo mi se kao da smo se srele nedavno i da trbuščiću nije bilo ni traga. No, obje smo shvatile da je to bilo u lipnju, kada se nakratko vratila u Zagreb iz Pule gdje je boravila nakon potresa te da ni ona još nije bila svjesna što joj se sve događa u životu. Zbog nje sam jako sretna jer je u godinama kada rijetko koja žena polaže nade u nove početke, a njoj su se ljubav s grafičkim dizajnerom Radovanom Švobom, trudnoća i skorašnji porođaj dogodili u samo deset mjeseci. Prisjetile smo se i mnogih zajedničkih druženja i zaključile da nam je najzabavnije bilo prije četrnaest godina u New Yorku, što je bilo njeno prvo veliko putovanje nakon rođenja kćeri Irme.

image
zagreb 04.10.2020
Milan Trenc - kuhinja
foto vedran peteh
FOTOGRAFIJE: VEDRAN PETEH/CROPIX

Kruno Petrinović donosi priču o izazovima s kojima se nosi redatelj Milan Trenc

Da je zagrebački filmski i kazališni redatelj Milan Trenc čovjek koji obožava izazove postalo mi je jasno kad je objavljeno kako se prihvatio sizifovskog posla - filmske ekranizacije Hektorovićeva djela "Ribanje i ribarsko prigovaranje". U njemu se spominje i tradicionalna hvarska pita prisnac, koju je renesansni pjesnik ponio sa sobom na neizvjestan put brodom s Hvara do Brača i Šolte, a Trenc ju je prvi put kušao kad ju je sam ispekao, tri dana uoči zagrebačke premijere svog filma. Od nje je zamirisao cijeli stan, a okusom su bile oduševljene i najvažnije žene u Trencovom životu - supruga Akiko i kći Nika. Gladna nije ostala ni njihova kujica Momo, čije ime na japanskom znači - breskva.

image
nova gloria
FOTOGRAFIJE: GLORIA

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

DORA DELBIANCO Sin stiže za rođendan

MARY TRUMP Nećakinja američkog predsjednika u borbi za nasljedstvo

HANA ARAPOVIĆ Rođena pobjednica

O.J. SIMPSON I NICOLE BROWN Zločin bez kazne

MILKA PODRUG KOKOTOVIĆ Dobra forma i u devedesetoj

KENZO TAKADA Odlazak omiljenog Japanca

STIL ŽIVOTA Zagrebačko carstvo za romantičare

PUTOVANJE: RENATA SOPEK Provod u Barceloni unatoč koroni

FELJTON: DAVID ATTENBOROUGH Savjest našeg planeta

Linker
30. listopad 2021 09:01