Getty Images
Nezadovoljstvo se nastavlja

Facebook status Jennifer Lawrence i Obamina reakcija obilježili nove istupe protiv Trumpa

Reći da se kontroverzne oko Trumpove vladavine polako zahuktavaju bilo bi preblago. Situacija oko trenutne političke vizije Amerike polako izmiče kontroli, a brojne reakcije i istupi slavnih osoba i relevantnih ljudi protiv izvršne odredbe predsjednika Trumpa o imigraciji sve su češći.

Prošli petak Donald Trump potpisao je uredbu o privremenoj zabrani ulaska izbjeglica iz Irana, Iraka, Sirije, Libije, Somalije, Sudana i Jemena čime je ozbiljno iznevjerio načela na kojima američki demokratski sustav želi vjerovati da počiva. Nakon što je u subotu, 21. siječnja organiziran dosad najveći protest protiv Trumpa koji su obilježili brojni javni govori moćnih žena, o čemu smo vam pisali ovdje, glumica Jennifer Lawrence nastavlja niz iskazivanja nezadovoljstva Trumpovom politikom.

Jedna od trenutno najtraženijih glumica, Jennifer Lawrence, na svom je Facebook profilu objavila dirljiv status u kojem se iskreno suosjeća sa svima onima kojih se nepravedna politička odluka tiče. Iako nije direktno spomenula Trumpovo ime, u svojoj se izjavi slavna glumica zauzela za iskreno suosjećanje koje čovjek prema čovjeku mora imati te kako je dužnost svih nas pomoći onima kojima je to potrebno. Kraj Facebook statusa glumica je završila s mišlju kako iskreno želi da se zdrav razum i suosjećanje vrate u Bijelu kuću.

Kad smo već kod Bijele kuće, još do nedavno njezin stanovnik, Barack Obama jučer je obavijestio medije o tome što misli o Trumpovoj politici. Prvi puta nakon što je 20. siječnja napustio Bijelu kuću, bivši američki predsjednik obratio se javnosti s podrškom prosvjedima protiv Trumpa koji su organizirani diljem Amerike. Barak Obama konstatirao je spomenutu rečenicu na početku ove priče o poljuljanosti temeljnih američkih vrijednosti.

Linker
18. travanj 2024 02:55