serija koja obara sve rekorde

‘Ginny & Georgia‘ - Priča o tinejdžerici koja u novoj sredini doživljava prve ljubavi i prijateljstva postala je hit

Petnaestogodišnja Ginny puno je ozbiljnija i odgovornija od svoje mlade, ali brižne mame, 30-godišnje Georgie koju muči manjak samopouzdanja

Otkako je prije godinu dana popularni streaming servis Netflix počeo mjeriti glednost svojih programa, njihova nova serija "Ginny & Georgia" obara sve rekorde. Od početka ožuka najgledanija je serija na Netflixu te je za prestigla popularnu seriju "Tiger King" koja je držala rekord kao najgledanija 27 dana zaredom.

Prije mjesec dana nitko nije očekivao da će se baš 'Ginny & Georgia' popet na vrh ljestvice i prestići serije poput 'Daminog Gambita' ili 'CoComelon', izuzetno popularnog edukativnog glazbenog serijala za djecu.

No čini se da je priča o slobodumnoj mami koja nakon smrti supruga s dvoje djece pokašava pronaći novi život u gradiću Wellsbury osvojila gledatelje mlađe dobi. Petnaestogodišnja Ginny koju igra Antonia Gentry puno je odgovornija i ozbiljnija od svoje 30-godišnje mame Georgije (Brianne Howey) i brižna sestra mlađem bratu Austinu. Ova dramska serija prati izazovno odrastanje odgovorne tinejđerice u novoj sredini, njezine prve ljubavi i prijateljstva kao i neočekivane izazove s kojima se susreće.

Zbog britkih dijaloga i humora, kritičari seriju uspoređuju kao svojevrsnu kombinaciju ‘Gilmorica’ i ‘Kućanica’, ali ni oni najoptimističniji nisu joj predvidjeli ovakav streloviti uspjeh kod gledatelja s obzirom da je prva epizoda emitirana 24. veljače. Naime, ako zadrži još koji dan zaredom prvo mjesto top liste mogla bi postati najgledanija serija u povijesti Netflixa koji je svoju kvalitetu programa dokazao na nedavno održanoj dodjeli Zlatnih globusa gdje su dobili deset pozlaćenih kipića u kategoriji filma i serije, a čeka ih i sigurna berba nagrada na skorašnjim Oscarima gdje imaju čak 24 nominacije.

Linker
18. travanj 2024 10:32