Tko je Marko Bošnjak

Glazbenik zbog kojeg su mnogi plakali nestao je sa scene, a sada se vratio u velikom stilu

Kada se pojavio u talent showu 2016. godine, očarao je ljude diljem regije, a mnogi su na njegove izvedbe više puta pustili suzu. Bio je dječak očaravajućih vokalnih sposobnosti, a nakon što je na neko vrijeme nestao sa scene, stigao je trenutak njegova velikog povratka u sklopu Dore na kojoj je svojim prvim singlom uspio izboriti drugo mjesto.

Marko Bošnjak, kojega su prije samo nekoliko godina nazivali čudom od djeteta, na scenu se vratio odrastao, cool i neprepoznatljiv, a na pozornicu Dore donio je jednu novu svježinu i stil. Izvodeći svoju pjesmu Moli za nas bez vokalne ili plesne pratnje, pokazao je da se ona dječja snaga visokih tonova pretočila u lik zgodnog mladića koji još uvijek dobro zna osvojiti pozornicu.

Njegovo djetinjstvo obilježeno je regionalnom popularnošću i suradnjom s velikim glazbenim imenima, a priznao nam je kako je u to doba mnogo naučio, ali i da mu je popularnost u jednom trenutku postala stresna, zbog čega se odlučio povući. Mnogi se pitaju što se s njime dogodilo i kako je izgledalo njegovo odrastanje nakon regionalnog uspjeha, a nama je otkrio čime se bavi danas i što je radio posljednjih pet godina, koliko ga nije bilo na sceni.

image

Njegovo djetinjstvo obilježeno je regionalnom popularnošću i suradnjom s velikim glazbenim imenima.

DORA ŠARIĆ

Čitajte i: Dorina pjesmarica 2022.: Prihvatite izazov i naučite tekstove finalnih pjesama

Naime, Marko je maturant Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, a prije četiri godine se zbog školovanja doselio u Zagreb, gdje je osvojio stipendiju za redoviti musical class program u školi pjevanja Husar & Tomčić. Upravo ga je stipendija potaknula da adresu u bosanskoj Rami zamijeni zagrebačkim učeničkim domom.

"Dolazak u Zagreb je jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila. Iako sam jako vezan za Ramu, više mi odgovara život u većem gradu, posebno zbog toga što mi Zagreb nudi više prilika - ovdje se školujem te imam više prostora za pronalazak osobnog izričaja i nekog vlastitog stila", objašnjava Marko.

Na pozornici Dore pojavio se u odijelu brenda Klisab, čime je oduševio javnost, ali i modne znalce, te priznaje kako je estetika toga brenda izrazito bliska njegovom osobnom stilu. Naime, Marko je izrazito modno osviješten, a stalo mu je i do održivosti pa se trudi odmaknuti od brze mode.

"Svoj stil još uvijek razvijam, a najradije kupujem u second hand shopovima. Mislim da je vintage odjeća odličan način za izražavanje individualnosti do koje mi je stalo, a osim što izbjegavam kupovati komade fast fashiona, nije mi pretjerano stalo ni do brendirane odjeće", priznaje.

image

Marko je maturant Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Zagrebu, a prije četiri godine se zbog školovanja doselio u Zagreb.

DORA ŠARIĆ

Čini se kako se njegov modni, ali i glazbeni stil odlično uklopio s onim njegova mentora, Vlahe Arbulića koji nam je otkrio kako se povezao s Markom.

"Za Marka sam doznao zapravo prilično nedavno, kada je moja prijateljica podijelila jedan od njegovih nastupa iz djetinjstva na društvenim mrežama. Igrom slučaja, Marko je vidio moj komentar na njezinom Facebook profilu i javio mi se, a ostalo je povijest. Osim suradnika, postali smo i prijatelji, a o njemu samo mogu reći da je poseban momak. Osim što ima nevjerojatnu sposobnost emotivne interpretacije pjesme, Marko je predivna osoba - takvi se rijetko rađaju", iskreno će Vlaho, koji potpisuje glazbu i tekst pjesme Moli za nas, a suradnja će se nastaviti i u narednim projektima.

Čitajte i: Ivica Skoko: Mia Dimšić pobjednica je i u modnom natjecanju, a Marko Bošnjak pravo osvježenje ovogodišnje Dore

Iako su ga mnogi nazivali čistim talentom, Marko nam je priznao kako iza njega stoje godine intenzivnog rada, ali i sreća da se na pozornici osjeća kao kod kuće. Iznimno je zadovoljan svojim nastupom i plasmanom na Dori, a sada kreće u stvaranje vlastite glazbe. S obzirom na to da često ističe vlastitu emotivnost, upitali smo ga koliko je ona važna za glazbenike.

"Iako sam puno puta čuo da su ljudi plakali na moje izvedbe, ne mislim da je nužno svojim nastupom uvijek izazvati suze, već probuditi iskrene osjećaje u nekome, kakvi god oni bili. Meni je najvažnije svaku pjesmu doista osjetiti i emotivno proživjeti, unatoč tome što naše društvo gleda na emotivne muškarce kao na slabiće. Svi smo mi ranjivi, a prihvatiti to znači biti iskren prema sebi. Na koncu, zar nije najteže je biti iskren?", zaključuje Marko Bošnjak za kojega ćemo i u budućnosti još čuti.

Linker
24. travanj 2024 14:20