U glazbenim vodama

Glumica Lucija Šerebedžija snimila je romantičan spot za svoju prvu pjesmu, usput je zaradila upalu uha

Na mom prvom albumu neće sudjelovati nitko iz moje obitelji - to je samo moj projekt o kojem sam dugo sanjala.

Ma ja vam pjevam od jutra do mraka. Možete pitati moje susjede. A i u mom ZKM-u znaju kada dolazim jer prvo se čuje pjesma pa tek onda stižem ja - smije se glumica Lucija Šerbedžija kojoj je ovih dana izašao spot za pjesmu "Vodi me", prvi singl s njenog glazbenog prvijenca koji bi trebao izaći iduće ljeto. Radni naslov mu je ''Veliki topli zagrljaj'' jer je to poruka koju želi poslati svojim pjesmama. Do sada ih je snimila četiri, skladatelji su Branko Markota i Zvonimir Dusper Dus, a tekstove piše sama.

''Dugo sam se opirala pisanju tekstova jer to nikada nisam radila, ali su me Branko i Dus nagovorili po sistemu da nemam izbora i sada sam jako ponosna na sebe. A riječi za pjesmu 'Vodi me' nastale su kao refleks moje potrebe za bijegom iz ove stresne i neurotične svakodnevice i poriv ka toplijem, mirnijem stanju punom međusobne ljubavi. Uostalom svi tekstovi na albumu imaju neku autobiografsku notu jer jedino sam ih na taj način mogla napisati", kaže glumica koja je dugo razmišljala da ljubav prema glazbi pretoči u vlastiti album.

Pogledajte video

Iako je snimila već nekoliko singlova, pjeva u kazalištu i na filmu, vlastiti album činio joj se kao preveliki zalogaj. Tim više što u njezinoj velikoj obitelji ima mnogo nadarenih glazbenika. No slučajan susret s Brankom Markotom i razgovor o glazbi ohrabrio ju je da konačno svoj baršunasti glas upotrijebi i kao pjevačica.

Zlatan savjet

Za savjete je od obitelji jedino pitala svoju najmlađu sestru Milicu (25) koja je u Liverpoolu završila glazbenu školu LIPA koju je osnovao Paul McCartney i kako kaže glumica, najtalentiranija je u njihovoj velikoj obitelji. Svira fantastično gitaru, sklada i piše tekstove na engleskom jeziku. A tu je Luciji bila od najveće pomoći. I njihov tata, slavni glumac Rade Šerbedžija pjeva već godinama, a glazbom se ozbiljno bavi i njezin brat, nagrađivani redatelj Danilo Šerbedžija koji od 1987. svira u bendu 'Greasballs'. On se ulovio i redateljske palice za njezin glazbeni video koji je nedavno snimljen u ruševinama Sveučilišne bolnice u Blatu.

image

Lucija Šerbedžija objavila je spot za pjesmu 'Vodi me'.

PROMO

Čitajte i: Ljubav kao najveća motivacija! Lucija Šerbedžija nakon dva loma kuka liječi se uz svog dečka i trenera

''Spot smo snimali prije dva tjedna i kako sam bila u laganoj haljini doslovno sam se smrznula. Bilo mi je toliko hladno da imam sreću što nisam dobila upalu pluća već sam prošla samo s laganijom upalom uha. A to zahvaljujem planinarenju i mom svakodnevnom zdravom napitku od celera", kaže glumica koja na svom prvom albumu neće ugostiti nikoga od obitelji.

''Snimit ću jedan duet, ali ne smijem još otkrit s kim, na jednoj pjesmi gostovat će i jedan poznati glazbenik, a napravit ćemo i obradu jedne naše domaće pjesme. A moji mogu samo slušati što sam napravila, ali bez kritike – smije se Lucija i dodaje kako je tati i njegovoj supruzi, redateljici Lenki Udovički dala među prvima da poslušaju pjesmu 'Vodi me' uz napomenu da ju smiju samo hvaliti ili - šutjeti. A sada kaže, tata pretjeruje i ponosno pušta pjesmu svakom tko uđe u njihovu kuću.

image

Glumici je to prvi singl s njenog glazbenog prvijenca.

PROMO
Linker
25. travanj 2024 07:11