Još nije kraj

Isprika ili provokacija? Damir Smrtić nudi Maji Sever slatko pomirenje nakon javnog sukoba

‘Drago mi je da je kolega Smrtić prihvatio drugarsku kritiku. U novinarskom poslu najvažnije je kritizirati i opet ću‘ kazala je Maja Sever za naš portal.

Svađa dvoje kolega s HRT-a mogla bi imati lijepi, u svakom slučaju slatki završetak. Naime, nakon što je Maja Sever javno prigovorila Damiru Smrtiću kako smatra da je nepozivanje novinara Ilka Ćimića u emisiju ''Otvoreno'', u kojoj je tema bila afera u HNB-u koju je upravo on otkrio, neprofesionalno, Smrtić ju je blokirao na Twitteru. No čini se da je Smrtić požalio zbog svog ishitrenog čina i sigurno mu ne odgovara ''zla krv'' s kolegicom s kojom dijeli sobu, pa joj je jutros na radnom stolu ostavio Zvečevo čokoladu ''Volim te'' uz poruku #samoljubav.

Maja Sever ju još nije stigla vidjeti jer je na terenu, no od kolega je saznala kakav ju slatki poklon čeka.

''Drago mi je da je kolega Smrtić prihvatio drugarsku kritiku. U novinarskom poslu najvažnije je kritizirati i opet ću'', komentirala je za Glorij.hr te dodala da je i ona jednako spremna za kritiku jer je to dio novinarskog i javnog posla. Naravno, bez osobnog ili bilo kakvog drugog vrijeđanja.

image

Damir Smrtić

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Okršaj Maje Sever i Damira Smrtića: Prozvala ga je javno jer je neprofesionalan, on ju je odmah blokirao!

Damir Smrtić dobio je i kritiku i iz Hrvatskog novinarskog društva koji su odluku da se u HRT-ovu emisiju "Otvoreno" na temu HNB-a i korištenja povlaštenih informacija ne pozove novinar Indexa Ilko Ćimić koji je otkrio da su u zadnjih 20 godina šefovi i zaposlenici HNB-a trgovali dionicama i obveznicama banaka koje nadziru, nazvali "uredničkim propustom" i "profesionalnim promašajem".

image

Čokolada sa svima nam znanom komunikacijom čeka Maju Sever na njezinom radnom stolu.

PRIVATNI ALBUM

''Potpuno nedopustivim uredničkim, odnosno profesionalnim promašajem ocjenjujemo odluku urednika i voditelja emisije Hrvatske televizije 'Otvoreno' Damira Smrtića, kao i nadređene mu urednice Informativnog medijskog servisa Katarine Periše Čakarun, da u studio emisije 'Otvoreno' koja je u srijedu navečer tematizirala dvadesetogodišnje zakonski nedopušteno stjecanje materijalne koristi čelnika Hrvatske narodne banke (HNB), uključujući i guvernera Borisa Vujčića, korištenjem povlaštenih informacija, ne pozove onoga tko je svojim istraživačkim novinarskim radom taj skandal javnosti i otkrio, novinara Indexa Ilka Ćimića", stoji u priopćenju HND-a.

I dok afera oko čelnika HNB u koju se upleo i DORH, ovih dana dobiva novu, nimalo ugodnu dimenziju za njegove sudionike, priča između dvoje novinara dobiti će ipak kraj s okusom višnje, jagode i maline.

Linker
19. travanj 2024 11:50