SkillBox

Ivana Radovniković Marković i Lida Hamar Paladin u novom projektu: Sve se može srušiti kao domino, ali one su odlučile riskirati

Iako je ulazak u biznis s najboljom prijateljicom i kumom hrabra i riskantna odluka jer samo jedan krivi potez kao u dominu može porušiti sve odnose, Ivana Radovniković Marković i Lida Hamar Paladin odlučile su zajedno pokrenuti projekt koji je ovih dana nakon punih godinu i pol rada – napokon ugledao svjetlo dana.

„Upoznale smo se slučajno na jednoj kavi koja je trajala šest sati i od tada postale nerazdvojne. To je onaj klik koji se dogodi jednom u životu. Obje volimo izazove, ne bojimo se ući u vatru i naučiti nešto novo, jako se dobro poznajemo već dva desetljeća. Kod nas nema šefica jer ja nastavljam tamo gdje je ona stala i obrnuto. Savršeno se nadopunjujemo”, priča nam diplomirana novinarka Lida Hamar Paladin (37) koja je s prijateljicom i kumom, pjevačicom Ivanom Radovniković Marković (36) godinu i pol radila na projektu SkillBox. Riječ je o regionalnom projekta koji se realizira na digitalnoj platformi www.skillboxclub.com , a idealna za sve koji žele naučiti korisne nove vještine ili krenuti u posao. Cilj im je ponuditi kvalitetan sadržaj, inspiraciju i znanje o različitim vještinama i karijerama onih koji se ističu uspjehom u svom području bilo da je riječ o umjetnosti, sportu, gastronomiji, medijima, znanosti ili poduzetništvu.

image
Lidu i Ivanu veže 20-godišnje prijateljstvo
FOTOGRAFIJE: Privatna arhiva

„Platforma je koncipirana kao jedino mjesto na kojem se nalaze predavanja naših gostiju kroz video lekcije. Svaki predavač ima deset lekcija u kojima obuhvaća određene teme koje se tiču njegovog zanimanja. Među prvim predavačima ugostili smo višestrukog pobjednika i uzastopnog trostrukog europskog pobjednika u brdskim trkama Niku Pulića, alfu i omegu glazbene scene Antu Gelu, kreatoricu Matiju Vuicu, konzultanta za razvoj liderstva i autoricu knjige, Žanu Goić Petričević, plesača i koreografa Alena Sesartića, neizostavno redateljsko ime Vanju Vascarca i mnoge druge. Na prvo mjesto stavljamo znanje i iskustva predavača koji mogu biti samo dodatni poticaj u poslovnom razvoju naših pratitelja”, objašnjavaju nam autorice projekta.

Supružnici Stjepan Marković i Ivana Radovniković u neobičnom intervjuu otkrivaju tajne iz bračnog života

Predavači su s njima podijelili ne samo divna iskustva već i ona loša, sve uspone i padove koji su ih doveli do pozicije na kojoj su sada. „Svi su nas oduševili s lakoćom kojom su pričali o svojim teškim periodima u karijeri i otkrili kako su se izvukli i nastavili dalje. Slušajući njihove priče, svatko će misliti - ako su mogli oni, mogu i ja - i to je ta poanta jer mnogi mogu uspjeti u onome što ih zanima. A svi oni će vam reći isto - vjeruj u sebe, ne odustaj, budi uporan, ljudski je griješiti. I iako to svi više manje znamo, ipak ima težinu kada vam to kažu ovakvi ljudi”, zaključuje Lida.

Linker
19. travanj 2024 15:42