opet demantirala glasine

Jennifer Aniston - žena na meti! Hoće li ikada prestati pritisak na jednu od omiljenih svjetskih glumica?

Planetarno popularna glumica demantirala je medijske spekulacije o tome da posvaja djevojčicu iz meksičkog sirotišta. Jennifer Aniston na stalnoj je meti i pritiscima zbog toga što nije udana i nema djecu. Razmjeri su toliki da je glumica o tome svojedobno napisala i važan tekst. No, ni to nije pomoglo.

Majčinstvo i djecu svi drugi joj očito žele više od nje same. Tako se barem može zaključiti iz stotina medijskih spekulacija i s njima povezanih dobrih želja o tome kako će slavna američka glumica Jennifer Aniston u 53. godini postati majka. Brojni, pa i ugledni svjetski mediji "izvještavali" su tako svoje čitatelje kako je pri samom kraju proces posvojenja djevojčice iz meksičkog sirotišta, čiji rad Aniston godinama potpomaže. U to ime su brojni obožavatelji holivudske plavuše s imidžem djevojke iz susjedstva već stavili hladiti pjenušac, no majčinskoj sreći glumice, čije je ime desetljećima bilo visoko na raznim listama najljepših žena na svijetu, ipak neće nazdraviti. Iz PR tima Jennifer Aniston stiglo je nedvosmisleno službeno priopćenje koje ih je u trenutku ohladilo: "Sve vijesti o navodnom posvojenju djevojčice su čista medijska izmišljotina bez ikakvog uporišta u stvarnosti."

Čitajte i: Jennifer Aniston otkrila najnovije pojačanje i raspametila fanove: ‘Ovo je novi član naše obitelji‘

Ovo nije prvi put da se Jennifer Aniston, bivša supruga Brada Pitta i Justina Therouxa, čije se osobno bogatstvo procjenjuje na tristo milijuna dolara, dovodi u vezu s pričama koje s njom nemaju baš ništa.

Tako se glumica u srpnju 2016. javnosti bila prisiljena obratiti esejem, ekskluzivno objavljenim na stranici portala The Huffington Post, kako bi opovrgnula medijske spekulacije o svojoj navodnoj trudnoći u 47. godini. U svom je pismu oštro kritizirala tzv. medijsku objektivizaciju fantazmi (što je učeni naziv za spekulacije, glasine i tračeve) kojoj su najviše i prije svega izložene - žene.

image
Kada se razvela od Brada Pitta, mnogi su, uz Angelinu Jolie, za raspada braka okrivljavali i Jennifer - tvrdili su da nije bila spremna na majčinstvo. Ona je to oštro demantirala.
PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ni njoj nije bilo lako: Jennifer Aniston otkrila demone iz prošlosti za koje nitko nije znao

"Godine nagađanja o tome jesam li trudna i kada ću to napokon biti zaista su me iscrpile. Čim pojedem sendvič, a netko me slučajno fotografira, odmah se povede široka rasprava o tome jesam li trudna ili sam se "samo" udebljala. Naše društvo smatra da je žena neostvarena ako nije udana i ako nije postala majka. Ne smatram se neispunjenom jer nisam mama. Mi žene smo potpune u vezi s partnerom ili bez njega, s djetetom ili bez njega, te same za sebe odlučujemo što je za nas lijepo i dobro u svakom pitanju koje se tiče našeg tijela, duha i duše. Ne moramo biti udane i postati majke da bismo bile sretne - to odlučuje svaka od nas za sebe samu", napisala je Jennifer Aniston, a njezine su riječi podržale brojne slavne osobe.

image
Jennifer Aniston i Justin Theroux bili su zajedno skoro sedam godina. Glumicu su tada pratile stalne glasine o trudnoći i posvojenju djeteta, iako ih je više puta demantirala.
NGRE/ROGER/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zaboravljeni detalji: Kad je Jen Aniston odlučila imati dijete s Bradom, već je bilo prekasno

Premda je svojim istupom stekla poštovanje kolegica i žena diljem svijeta, budućih naklapanja, senzacionalističkih spekulacija, glasina i tračeva nije se oslobodila.

Njezino je ime jednostavno preveliki medijski mamac, o čemu svjedoči podatak da je otvaranje Anistoninog Instagram profila (otvoren je 19. listopada 2019., op.a.) proglašeno jednim od medijskih događaja te godine. U roku od pet sati i šesnaest minuta stekla je milijun pratitelja na toj društvenoj mreži. Bio je to rekord za Guinnessovu knjigu, a postigla ga je premda je njezin profil većinu tog vremena bio nedostupan zbog prevelike navale zainteresiranih.

Još 2005. nagađalo se kako je glavni razlog za raspad njezina braka s Bradom Pittom - uz njegovu zatreskanost u kolegicu sa seta Angelinu Jolie - bila glumičina odluka da ne želi djecu. Tada je u intervjuu časopisu Vanity Fair rekla kako je to monstruozna laž, te da ona tako nešto nikada nije izjavila, niti će to ikada pri zdravoj pameti izjaviti. "Nikad se zbog karijere ne bih odrekla majčinstva", poentirala je glumica koja čari roditeljstva nije iskusila niti u braku s četiri godine mlađim kolegom Justinom Paulom Therouxom. U vezi su bili šest i pol godina, a rastali su se u rujnu 2017.

Linker
19. travanj 2024 20:16