REAKCIJE NA PRESUDU

Johnny Depp: ‘Hvala vam što se mi vratili život‘! Amber Heard ogorčena: ‘Brdo dokaza nije bilo dovoljno!‘

Nakon tri dana vijećanja, porota je jednoglasno donijela presudu da je Amber Heard lažno oklevetala glumca s kojim je bila u braku dvije godine, ali i on njoj mora platiti 2 milijuna dolara jer ju je njegov odvjetnik optužio da laže na sudu.

Medijski najeksponiranije suđenje posljednjeg desetljeća dobilo je svoj kraj – glumac Johnny Depp dobio je tužbu za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard, a porota ju je donijela jednoglasno. Plavokosa glumica koja je prisustvovala čitanju presude nije krila razočaranje odlukom suda koju je nazvala - razočaravajućom. No sud i porota zaključili su nakon šest tjedana suđenja i brojnih dokaza da je Johnny Depp bio oklevetan.

image

Deppov odvjetnički tim sa osmijehom na licu dočekao je presudu protiv glumice

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Povod za Deppovu tužio bila je njezina kolumna koja je 2018. objavljena u The Washington Postu u kojoj je ustvrdila da je bila žrtva obiteljskog nasilja. Iako nije navela ime tko bi mogao biti zlostavljač, jasno se dalo iščitati između redaka da se to odnosi na njezinog bivšeg supruga kojeg je i prije optuživala za nasilje tražeći kod razvoda milijunsku odštetu.

image

Mučno suđenje između bivših supružnika trajalo je šest tjedana

KCS/KCS PRESSE/PROFIMEDIA

Te optužbe Deppa su skupo koštale ne samo što je postao javno optuženi zlostavljač već je izgubio mnogo poslova i milijune dolara. Sud je odlučio da mu glumica mora isplatiti 15 milijuna dolara, iako je Depp tražio 50, dok on njoj mora isplatiti dva milijuna dolara zbog optužbi njegovog odvjetnika da je na sudu lagala.

image

Johnny Depp dan prije presude nastupio je u londonskom Royal Albert Hallu

FOTOGRAFIJE: UNBOXPHD/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA UNBOXPHD/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Johnny Depp, koji nije prisustvovao izricanju presude, javno se na svom Instagram profilu zahvalio sudu i poroti na takvoj odluci.

''Prije šest godina moj život, život moje djece, mojih najbližih i svih onih koji su godinama vjerovali u mene i podržavali me - zauvijek se promijenio. U trenu oka! U medijima su protiv mene plasirane vrlo ozbiljne i kaznene optužbe što je izazvalo salvu mržnje, iako protiv mene nije nikada podignuta optužnica. I to je imalo nesaglediv utjecaj na moj život i posao koji mi je sada, šest godina kasnije, porota vratila. Želim odati priznanje predanom radu suca, porotnika, sudskog osoblja i šerifa koji su žrtvovali svoje vrijeme da bi došli do konačnog ishoda kao i svom nepokolebljivom i marljivom odvjetničkom timu koji je odradio izniman posao pomažući mi da dokažem istinu. Najbolje tek dolazi i konačno za mene počinje novo poglavlje u životu. Veritas numquam perit. Istina nikada ne nestaje.''

image

Amber Heard nakon presuden ije krila razočaranje

JAVILES/SL/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

A oglasila se i njegova bivša supruga koja nije krila razočaranje presudom.

''Razočaranje koje osjećam, nemoguće je opisati. Slomljena sam jer brdo dokaza nije bilo dovoljno da se suprotstavi velikoj moći i utjecaju koji ima moj bivši suprug. Još sam više razočarana što ova presuda znači za druge žene. Vraća sat u vrijeme kada bi žena koja je progovorila otvoreno o nasilju mogla biti javno osramoćena i ponižena. Žao mi je što sam izgubila ovaj slučaj, a još više mi je žao što sam izgubila pravo kao Amerikanka - a to je sloboda govora.''

Kako bilo, sud i porota su nakon mučnog suđenja svoje odlučili, a na društvenim mrežama slavi horda Deppovih obožavatelja, ali i onih koji nisu povjerovali u glumičine optužbe za zlostavljanje.

Linker
14. travanj 2024 23:20