Krajem 2014. godine Andrej Plenković i Ana Maslać Plenković su se vjenčali te postali roditelji dječaka
 Davor Matota / Hanza Media
Sretna vijest za premijera

Ljubavna priča premijerskog para okrunjena drugim djetetom

Hrvatski premijer Andrej Plenković i njegova supruga Ana Maslać Plenković jutros su drugi put postali roditelji. Uspješna 2016. godina za premijera ovime je dobila najljepši mogući nastavak - u vidu malene djevojčice Mile.

Andrej Plenković (46) na političkom je nebu bljesnuo pobijedivši najprije na unutarstranačkim izborima, a potom i na parlamentarnim izborima postavši hrvatskim premijerom prošle godine. Od samih početaka uz njega je bila i njegova supruga Ana Maslać Plenković (37), inače šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale u Hrvatskom saboru. Premijerski par upoznao se upravo na radnom mjestu dok je Plenković još bio saborski zastupnik. Prijatelji su ga često opisivali kao velikog šarmera, a smirivanje uz devet godina mlađu diplomiranu pravnicu iz Dubrovnika bila je velika stvar.

Par je svoju ljubav ozakonio brakom početkom listopada 2014., a dva i pol mjeseca kasnije Andrej Plenković je bodrio svoju suprugu u zagrebačkom rodilištu kada je 19. prosinca, na svoj 35. rođendan, rodila njihovo prvo dijete. Sina su nazvali Mario, po ocu Andreja Plenkovića, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Nakon nešto više od dvije godine stiglo je novo proširenje za tročlanu obitelj Plenković - malena djevojčica Mila rođena jutros u u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj bolnici u Zagrebu.

Davor Matota / Hanza Media

Vrata doma obitelji Plenković za javnost ostaju zatvorena, no ako je suditi po izjavi koju je premijer dao povodom rođenja prvog djeteta kada je istaknuo koliko je ponosan na očinstvo, možemo pretpostaviti kako se novopečeni roditelji osjećaju sada.

Linker
20. ožujak 2024 09:38