Getty Images
POVRATAK AMERIČKE GLUMICE

Michelle Pfeiffer objasnila svoj 'nestanak' iz Hollywooda

Nakon što je osamdesetih godina prošlog stoljeća osvojila Hollywood, američka glumica Michelle Pfeiffer nestala je iz filmske industrije otprilike 15 godina od uloge u filmu "Lice s ožiljkom" zahvaljujući kojoj se uspjela probiti u nemilosrdnoj konkurenciji mladih glumaca. Sada se napokon vraća i to s četiri nova projekta.

Nakon zamijećene uloge u filmu "Lice s ožiljkom" 1983. godine, američka glumica uspješno se nastavila probijati u Hollywoodu i 15 godina "žarila i palila" filmskom industrijom. Zaradila je tri nominacije za Oscara (za uloge u "Opasne veze", "Fantastična braća Baker" i "Polje ljubavi"), a svoj talent pokazala je kroz različite žanrove – od romantičnih do fantastičnih.

-->

Dobila je i brojne pohvale za interpretaciju kultnog lika Žene-mačke u filmu "Batman se vraća" te nedugo nakon toga gotovo u potpunosti nestala iz Hollywooda. svoje razloge za povlačenje iz glumačkog života otkrila je u intervjuu, odnosno razgovoru s redateljem Darrenom Aronofskyjem.

- Nikada nisam prestala voljeti glumu. Mnogo sam uravnoteženija osoba kada glumim. Ali sam bila vrlo pažljiva po pitanju lokacija i duljine izbivanja jer sam htjela sve uskladiti sa svojom djecom i njihovim rasporedom. Bila sam toliko izbirljiva da sam postala nezapošljiva. I vrijeme je jednostavno prolazilo, a ja sam nestala - izjavila je američka glumica te istaknula da je izbivanje iz svijeta filma imalo i svoje prednosti: nije morala odrađivati, njoj vrlo mrske, intervjue.

- Baš sam danas razmišljala o tome zašto ih toliko mrzim. Mislim da se radi o mojem strahu da sam obična varalica, s kojim se borim od samih početaka. Karijeru sam započela poprilično brzo. Nisam imala nikakvo formalno obrazovanje, ne dolazim s Julliarda. Pronašla sam se u glumi i zapravo učila pred cijelim svijetom u ulogama koje sam dobivala. Zbog toga sam se uvijek bojala da će ljudi misliti da sam varalica i da zapravo ne znam što radim - otkrila je u razgovoru s Aronofskyjem, redateljem filma "Mother!" u kojem Pfeiffer glumi uz Jennifer Lawrence i Javiera Bardema.

-->

Na povratak u Hollywood odlučila se sada kada su njezina djeca odrasla, a osim tajanstvenog projekta redatelja Aronofskyja, vraća se u još tri projekta: filmovima "Where Is Kyra?", "The Wizard of Lies" i "Murder on the Orient".

Linker
16. travanj 2024 04:37