I posao i zadovoljstvo

Mirna Škrgatić o suradnji s dečkom: ‘Odlično nam je, razmišljam o projektu u kojem bismo zajedno pisali‘

Glazbenica priprema mnogo noviteta u svojoj karijeri, u kojoj sve više surađuje s partnerom glumcem i redateljem, osim toga od nedavno imaju novog preslatkog člana, po kojeg je ona potegnula do inozemstva.

Domaća kantautorica koja odskače svojim pomno biranim stilom, retro imidžem kako u odjeći tako i u glazbi, priprema novu pjesmu koja ima suvremenu temu. Mirna Škrgatić, otkrila je za Gloria.hr da njena nova pjesma "Strašila" govori o internetskim trolovima i općenito zlobnim ljudima koji uživaju u ocrnjivanju i tračanju drugih ljudi. Ono što je također zanimljivo je i spot, koji je trenutno u fazi montiranja, a u kojemu se uz Mirnu, koja u videu glumi internetski avatar u svijetu društvenih mreža, pojavljuju brojna poznata imena.

"U spotu se pojavljuje dvanaest ljudi, koji su pristali nositi outfit koji smo im pripremili i sudjelovati u potencijalno vratolomnim situacijama. Radi se o mojim prijateljima, poznanicima i članovima benda, a od poznatih imena u spotu ćete moći vidjeti glumce Svena Jakira i Deana Krivačića, kantautoricu Zvonku Obajdin i mog dečka, redatelja i glumca, Mirana Kurspahića", kazala je Mirna i dodala da ne smije još puno otkrivati. "Želimo ipak da bude iznenađenje, ali mogu reći da će sigurno biti vrlo zabavan i smiješan", rekla je.

image
Na snimanju novog spota među poznatim glumačkim imenima, sudjelovao je i Mirnin dečko Miran Kurspahić.
PRIVATNI ALBUM

Ovo nije prvi put da Mirna i Miran surađuju, kako su i rekli za naš portal tijekom proljetnog lockdowna- umjetničke suradnje zaslužne su i za njihovu glazbenu sreću. Svoje kućne duete, čim je situacija to dozvolila prenijeli su i u profesionalni svijet. Na pitanje kako joj je surađivati s Miranom, pjevačica kaže - odlično!

"Dobro se razumijemo po pitanju glazbe i glazbenog ukusa, tako da je suradnja vrlo laka i prirodna. Kada mi, primjerice, nedostaje neka riječ u tekstu ili se ne mogu sjetiti, Miran mi pomaže svojim sugestijama, a ja njemu kada treba odrediti tonalitet pjesme koju piše ili ako treba dodati koji akord. Podržavamo jedno drugo, što je zapravo i bit kvalitetnog odnosa", kazala je Škrgatić.

Osim što glumac i redatelj gostuje na njenom spotu, imali su još neke suradnje. "Nedavno je izašla pjesma 'Keep on smiling' Miranovog benda TV Eye na kojoj gostujem, a za nju sam montirala i video koji smo snimili na tulumu za Miranov rođendan", navela je Mirna. Iskustvo opisuje kao zabavno te ističe da bi se u budućnosti voljela više baviti montažom videa, ako nikako drugačije tada barem kao hobi. Ove povremene suradnje između para navele su je na ideju da surađuju još i više.

'Razmišljam o tome kako bi bilo zgodno napraviti projekt u kojem bismo zajedno pisali pjesme, jer imam jako puno glazbenih ideja za koje mi ne dolaze riječi ili jednostavno nisu za moj album', rekla je Mirna.

Pojačanje u kućanstvu

Osim što surađuju na različitim projektima i sve se više i poslovno povezuju, ovaj ljubavni par u svom kućanstvu od nedavno ima još jednog člana.

"Udomili smo malog mužjaka Svete Birmanske mačke. Sada ima već pet mjeseci, pomalo podsjeća na morskog psa zbog duplih zubi (rastu trajni, a mliječni još nisu ispali), jako je živahan, mazan i proždrljiv. Kako u Hrvatskoj nismo uspjeli pronaći tu pasminu, a mi smo htjeli baš takvog mačića, morala sam otputovati u susjednu Srbiju po njega", otkrila je Mirna. Zbog cijele situacije s koronavirusom, preuzimanje mace izgledalo je, kako kaže pjevačica, dosta filmski. Da bi uopće prešla granicu morala je napraviti PCR test.

"Tog dana sam imala četiri intervjua u Slavonskom Brodu i jedan u Osijeku, a nakon toga sam sjela u auto i jurila prema granici jer je već bilo kasno i bojala sam se da neću stići na vrijeme. Naime, žena koja mi je nosila mačića, putovala je vlakom iz Beograda u Šid, a vlak je išao nazad u Beograd vrlo brzo, tako da smo imale samo pet minuta za primopredaju. Kao u filmu, parkirala sam auto na šidskom kolodvoru baš u trenutku kada je vlak stigao i sve je završilo sretno", opisala je kantautorica uzbudljivu avanturu.

Mačak s rodovnikom službeno je ime dobio od uzgajivača - Hercules of Birmabella, no Miran je imao drugi plan. "Miran mu je nadjenuo ime Singh prema prvoj mački te pasmine koja je prema legendi bila društvo budističkih svećenika u samostanu. Ja kažem da je on Vjever jer leti okolo s kitnjastim repom poput vjeverice, ali zovemo ga i Cufko i Micica, a kad je zločest onda je Mucifer ili Sotomica. Ima više imena", smije se pjevačica.

Vjerojatno kao i svaki ponosni vlasnici novog ljubimca, tako i ovaj par, pogotovo Mirna, ne prestaje fotografirati macčka. Kaže nam da već ima vjerojatno više od stotinu njegovih fotografija, a nedavno je dobio i svoj Instagram profil.

"Mala zvijer je neodoljivo fotogenična, a Instagram profil sam mu otvorila iz zabave, a s obzirom na to kojom brzinom skuplja pratitelje, ubrzo će ih imati više nego moj profil. Slobodno ga zapratite, možda postane mačji influencer", šali se pjevačica.

Maleni Singh iliti Mucifer dobro se složio s njihovim starim macama. Mirna ga je povela i u Crikvenicu, kada je posjetila majku. "Tamo je imao priliku družiti se s moja dva mačora, Fredijem i Ziggijem. Jako su ga lijepo prihvatili, Ziggy se igrao s njim svakog dana, a s Fredijem se čak i mazio. U Zagrebu je mačka Biba koja ima deset godina, a kako je ona ipak već starija gospođa, prihvaćanje ide puno sporije, ali vjerujem da će se s vremenom i ona smiriti i prihvatiti novog člana obitelji", opisala je trenutnu situaciju na mačjem frontu u domu Kurspahić-Škrgatić.

Novosti koje priprema

Inače, pjevačica je nedavno potpisala ugovor s Croatia Recordsom i za tu diskografsku kuću izdat će drugi album. Kako je najavljeno prvim singlom "Usne grizem", od nje možemo očekivati nešto žešću muziku. Spot za pjesmu "Strašila" izlazi 16. studenog, a autorica ju opisuje kao najžešću i po glazbi i po tekstu.

'Jedva čekam izlazak pjesme i spota. Moram priznati da sam nestrpljiva, jer ni ja još nisam vidjela spot, a dobit ću ga tek koji dan prije premijere', kazala je glazbenica.

I ovog je puta surađivala s dvojcem Irom Tomić i Johnom Kardumom, s kojima radi već četiri godine.

Uz sve Mirna kaže da stalno piše novu glazbu, sada joj je inspiracija akustična gitara koju je kupila. "Umjesto da vježbam sviračku tehniku, ja pišem nove pjesme svako malo. Tako je bilo i s klavirom dok nije došao period inspiracijske suše, pa mi nije bilo druge nego sjesti i vježbati. Nikad od mene poštenog svirača", našalila se.

Budući da je nove pjesme snimila u studiju čim je epidemiološka situacija to dopustila, sada ima snimljeno više od pola albuma, a izlazak novog najavljuje za jesen 2021. Naravno, sve je podložno promjenama zbog svima znane situacije s pandemijom i neznane situacije propisivanja još strožih mjera.

image
Mirna Škrgatić u videospotu za pjesmu 'Usne grizem' utjelovila je i časnu sestru
IRA TOMIĆ I JOHN KARDUM

Stalno radim na novim pjesmama, pripremam ih za snimanje u studiju, pa tako i jedan duet koji ću predstaviti na proljeće 2021. Voljela bih ostvariti čim više nastupa, jer sam skupila odličan bend, a i vrijeme je da moja glazba zaživi na live svirkama", kazala je Mirna. Za sada ima najavljene dva koncert a Zagrebu. 25. studenog u klubu Močvara, u sklopu programa Začarana Močvara, gdje bi trebala nastupiti s bendom.

Pogledajte video

"Bend se zove Mirna & The Factcheckers, a ja se iskreno nadam da će se koncert održati jer smo svi već gladni svirke. Nažalost, situacija je neizvjesna", kazala je. Početkom iduće godine, ako to prilike dozvole nastupit će u Kulturnom Centru Mesnička.

Linker
17. travanj 2024 01:49