Zahvalila im se

Mojmira Pastorčić se oglasila oko svog navodnog transfera: ‘Da, zvali su me da budem voditeljica Dnevnika‘

Urednica i voditeljica večernje emisije na RTL Televiziji od ove jeseni imat će nešto izmijenjeni angažman, ali i dalje na istom radnom mjestu.

Pokretanje novog regionalnog TV kanala zaintrigiralo je javnost te se danima nagađa tko će od velikih imena prijeći na TV Una. Među brojnim novinarima, urednicima i voditeljima našlo se i ime Mojmire Pastorčić koja je jedno od zaštitnih lica RTL-ove večernje emisije RTL Direkt. Urednica i voditeljica sama je stala na kraj nagađanjima i izjasnila se o svemu putem službene objave.

"Da, zvali su me da budem voditeljica Dnevnika na TV Una, ali kolegama sam se zahvalila na komplimentu i odbila njihovu ponudu. Ne napuštam emisiju koju uređujem i vodim, i koju smo pretvorili u jednu od najgledanijih i najprepoznatljivijih emisija u Hrvatskoj, zbog čega ovog petka, 1. listopada, krećemo i s novim izdanjem. RTL Direkt petkom bit će malo drugačiji format, bliskiji late night showu. Sama ga uređujem i vodim, i osjećam dovoljan pritisak i nervozu i bez ovih naklapanja o mom tobožnjem transferu. Hvala na interesu", napisala je Pastorčić.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

Čitajte i: Novinarka Matea Dominiković odlazi na TV Una? Mnoga poznata televizijska lica napravit će navodno ogroman ‘transfer‘

Ipak ima novosti

Takav rasplet događaja ne čudi, obzirom da je Mojmira prije koji dan najavila kako će od 1. listopada Direkt po prvi puta krenuti s emitiranjem i - petkom. Emisija koja je šest godina prikazivana od ponedjeljka do četvrtka od ove jeseni dobila je još jedan dan u tjednu i kako je otkrila Pastorčić, program će raditi isključivo žene.

"Shvatili smo da vam četiri emisije 'RTL Direkta' jednostavno nisu dosta i više se nećemo opraštati četvrtkom. Početak je vikenda, ljudi se žele opustiti, nećemo ih daviti 'općologijom' u 22.30 sati. Bit će to emisija baš za petak! Malo više razgovora u studiju, manje dnevnih vijesti, više osvrta na tjedan iza nas“, najavila je.

"Emisiju radi druga ekipa, i to girl power ekipa! Iskusna reporterka Amela Čilić, svestrana Lada Marinović, mlada talentirana producentica Antonija Bradač i ja kao urednica i domaćin emisije“, rekla je ova nagrađivana novinarka i voditeljica i prva voditeljica nacionalne televizije u Hrvatskoj koja je program vodila iz svog doma.

Čitajte i: Od sada i petkom: Mojmira Pastorčić preponosna na kolegice s kojima priprema posebno izdanje ‘Direkta‘

Linker
15. travanj 2024 12:15