PROFIMEDIA
Kad nema ljubavi

Najskuplji razvodi u povijesti! Parnice koje su dijelile milijarde!

Prekratko je Jerry Hall bila u braku s Rupertom Murdochom da bi iz njega izašla kao milijarderka, kao što je to, primjerice, 2009. uspjelo najbogatijoj Hrvatici Slavici Ecclestone. Na kraju svog 23 godine dugog braka s 28 godina starijim Berniem Ecclestoneom, tadašnjim šefom Formule 1, dobila je milijardu i dvjesto milijuna dolara. A Bernie je dobio slobodu da se ponovno oženi i u 90. godini života postane otac još jednog djeteta.

image

Bill i Melinda Gates

PROFIMEDIA

Najskuplji razvod u modernoj povijesti dogodio se prošlog kolovoza kad se Bill Gates, osnivač Microsofta, nakon 27 godina braka razveo od supruge Melinde, kojoj je u podjeli njihove stečevine pripalo više od 65 milijardi dolara. Kako je tada rekla, najodgovornija stvar koju može učiniti s tolikim bogatstvom je trošiti ga u dobrotvorne svrhe, što neprestano i radi.

image

Jeff i MacKenzie Bezos

PROFIMEDIA

Sličnim putem dijeljenja šakom i kapom krenula je i MacKenzie Bezos, bivša supruga osnivača Amazona. Samozatajna MacKenzie pomogla je Jeffu Bezosu da iz garaže pokrene revoluciju u internetskoj prodaji, bila mu je 25 godina lojalna bračna družica, u braku su dobili četvero djece, a kad ju je iznevjerio s Lauren Sanchez, pokrenula je 2019. brakorazvodnu parnicu i na kraju dobila paket Amazonovih dionica čija se vrijednost vrti oko 53 milijarde dolara.

image

Sergey Brin i Nicole Shanahan

PROFIMEDIA

Vijest o razvodu Ruperta Murdocha i Jerry Hall stigla je samo nekoliko dana nakon što je otkriveno da se Sergey Brin, suosnivač Googlea, nakon četiri godine braka "zbog nepomirljivih razlika" razvodi od druge supruge Nicole Shanahan. Brin je trenutačno sedmi najbogatiji čovjek na svijetu, težak je oko 93 milijarde dolara, što sugerira da bi uskoro i Nicole mogla ući u klub unosno razvedenih milijarderki.

Linker
26. travanj 2024 04:30