‘Za sve je kriva‘

Nakon dugih 13 godina nazire se kraj mučnoj borbi Britney Spears: Svi su se okomili na oca, a pop zvijezda upire prstom na nju: ‘Uništila mi je život‘

Na pomolu je odluka o ukidanju konzervatorija na neopoziv zahtjev oca pop zvijezde Britney Spears bez zahtjeva za bilo kakvom naknadom.

Američka pop pjevačica Britney Separs (39) nadomak je pobjede o kojoj je donedavno mogla samo sanjati. Poslije mučnih 13 godina u svojevrsnom zatvoru čije je ključeve drži njezin otac, napokon će vratiti nadzor nad životom, tijelom i budućnošću. Dokazuje to obrat u postupku koji je pokrenula protiv Jamiea Spearsa (69) na sudu u Los Angelesu. Naime, magazin People dobio je uvid u podnesak Alexa Weingartena, novog očevog odvjetnika što ga je 1. studenog uložio na losangeleškom sudu. Ondje stoji kako Spears “vjeruje da Britneyino nedavno svjedočenje na sudu i njezin zahtjev za preuzimanjem osobne kontrole nad svojom imovinom i poslovima jasno pokazaju da je nastavak konzervatorija u suprotnosti s njezinim željama". Očev odvjetnik je dodao da je njegov zahtjev "bezuvjetan" i da tu odluku "ne uvjetuje zahtjevom za naknadu".

- Jamie bezuvjetno voli svoju kćer. I točka. Kao što je činio cijeli njezin život, učinit će sve što može kako bi je zaštitio i brinuo se za nju, pa i okončati konzervatorij - piše u podnesku Weingarten.

Ukratko, tata Spears koji je donedavno kontrolirao ne samo poslovni nego baš svaki aspekt Britneyjinog života, primjerice, smije li zatrudnjeti sa zaručnikom Samom Asgharijem (27), povlači se s bojnog polja. A njoj se na pragu četrdesete smiješi sretniji život s voljenim muškarcem, bivšim trenerom koji ju je u rujnu ove godine zaprosio. Žele što i svi zaljubljeni, vjenčati se i osnovati obitelj.

image

Britney napokon može planirati vjenčanje sa Samom Asgharijem.

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Znakovito preslagivanje

Štošta se promijenilo u njezinom životu otkako je ljetos pokrenula pravnu ofenzivu uz nejverojatnu podršku pokreta “Free Britney”. Vjetar u leđa ulila joj je odluka suda u lipnju da joj dozvoli da sama odabere odvjetnika. Naime, proteklih godina ni to nije smjera. U srpnju je izabrala iskusnog, beskompromisnog pravnog znalca Mathewa Rosengarta. Čim ga je angažirala, u protivničkom taboru došlo je do znakovitog preslagivanja: ljetos je odstupila očeva odvjetnica Vivian L. Thoreen, a na njezino mjesto došao je Alex Weingarten čija su uža specijalnost financije. Razlog je jednostavan: čim je preuzeo Britneyjin slučaj, Mathew Rosengart zatražio je uvid u njezine poslove. Želi vidjeti ama baš sve dokumente koji se tiču njezinih financija, sve ugovore sklopljene u njezino ime od 2008., kad je osnovan konzervatorij do danas, sve naknade isplaćene osobama koje su sudjelovale u konzravoriju jer Jamie Spears nije bio jedini igrač u toj mučnoj priči. Ali, bio je najvažnija karika u lancu kojeg se Britney htjela osloboditi. U bitku je krenula postupno, korak po korak.

Počela je s objavama na društvenim mrežama koje su, pak, utjecale na nastanak pokreta Free Britney, a u veljači ove godine prikazan je i šokantan dokumentarac o njezinom životu pod tuđim nadzorom. Pritisci javnosti da se Jamie Spears ‘skine kćeri s vata‘ postali su sve učestaliji. Najprije se morao odreći nadzora nad njezinim osobnim životom. Zadržao je kontrolu “samo” nad njezinim financijama. Britney je zatim zatražila da tata odstupi i sa mjesta financijskog kontrolora na što je Jamie Spears u kolovozu neočekivano pristao, ali je ostao u konzervatoriju bez konkretne uloge. Privremeni nadzor nad njezinih 60 milijuna dolara preuzeo je računovođa John Zabel dok sud ne odluči o trajnom ukidanju konzervatorija.

image

Britney Spears i Kevin Federline s kojim ima dvoje djece.

MATTHEW SIMMONS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Uloga majke

- Vjerujem da ima skriven motiv zbog kojeg je neočekivano promijenio stajalište - zaključio je nedavno njezin odvjetnik koji i dalje traži da mu tata Spears dostavi sve financijske dokumente bez obzira što je početkom ovog mjeseca ovaj kapitulirao. Nakon njegovog podneska sudu, na ročištu 12. studenog odlučit će se o potpunom ukidanju konzervatorija: javnost vjeruje da će se tada završiti mučna priča o oduzimanju slobode majci dvojce tinejdžera, Seana Prestona (16) i Jaydena Jamesa (15) koje je dobila u bivšem braku s reperom i glazbenikom Kevinom Federlineom (43). Naime, u ranim danima konzervatorija Britney ni djecu nije smjela viđati kad je željela, u dogovoru s bivšim mužen. Riječ njezinog oca bila posljednja. Čini se da su dječaci bili važan "motiv" da pjevačica ispunjava sve poslovne dogovore sklopljene u njezino ime dok je u prosincu 2017. nije prekipjelo: tada se pobunila i odbila stupiti na pozornicu dok joj ne vrate život.

image

Jamie i Lynne Spears snimljeni 2012.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osmijeh na kraju

Ako se to konačno dogodi 12. studenog, Britney neće stati s istjerivanjem pravde.

Ovaj tjedan na svom profilu na Instagramu podijelila je interesantnu objavu: ”Najopasnija životinja na svijetu je tiha nasmijana žena".

Nije se zaustavila na aluzijama, puštajući da članovi pokreta Free Britney donesu zaključke, što je prije često činila. Šokantnu izjavu dala je sama.

- Moj tata možda je započeo konzervatorij prije 13 godina. Ali ono što ljudi ne znaju je da je moja mama ta koja mu je dala ideju! Nikada neću dobiti te godine natrag. Potajno mi je uništila život - tvrdi.

O njezinom otkriću kako je Lynne Spears (66) sudjelovala u donošenju odluke o konzervatoriju, izvjestio je US magazine. Navode da pjevačica proziva i Loua Taylora (56), izvršnog direktora Tri Star Sports and Entertainment Group, svog bivšeg poslovnog menadžera. Slučajno ili ne, njezin odvjetnik Mathew Rosengart izričito traži da mu se dostave dokumenti koje je Jamie Spears potpisivao u njezino ime s tvrtkom Tri Star Sports and Entertainment Group. Pjevačica tvrdi da njezin otac "nije dovoljno pametan da ikada pomisli na konzervatorij" bez njezine majke Lynne i bivšeg menadžera Taylora. Vjerujući da će se uskoro osloboditi kontrole članova obitelji koje su joj trebale biti najveća potpora, a ne tamničari, Britney optimistično zaključuje:” Smiješim se znajući da me čeka novi život”.

Linker
23. travanj 2024 08:31