Novi početak

Napokon je došao i taj dan: Poznata umjetnica započela je obnovu doma koji je bio skroz uništen

Poznatu umjetnicu ova godina je poprilično testirala. Osim što je u potresu ostala bez studija i doma, davno dogovorena putovanja su joj otkazana, a takve nedaće itekako su je izbacile iz zone sigurnosti. Ovih dana ipak vidi pomake, jer njezin dom poprima nove oblike, a ona zaključuje jedno: ‘Neće ti Bog poslati ništa što ne možeš podnijeti‘.

"Poslije potresa i preseljenja stvari na nekoliko različitih adresa, ali i duge konstante neizvjesnosti gdje ću živjeti i raditi - napokon se počelo i ovo događati. Nadam se da će Čarobna pećina uskoro biti gotova i kako ću uskoro početi opet slikati", napisala je na svojoj društvenoj mreži Facebook umjetnica Marina Mesar kraj fotografije njezinog doma i studija u kojemu su krenuli radovi na obnovi.

U tim, zaista nemilim i neizvjesnim vremenima, njezini prijatelji pomogli su joj pri prikupljanju donacija za obnovu kada je ona još bila u šoku.

image
Stan je uništen...
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
image
Potres u Zagrebu...
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM

Prijatelj i kolega Sanjin Kaštelan je odmah nakon potresa organizirao poznanike da se uključe u akciju prikupljanja dijela sredstva za obnovu. "Marina Mesar je u ovom nemilom i ne slabom zemljinom prd.u ostala bez svega i, iako je pomoć potrebna svima, prije svega psihološka, ali i materijalna, vrijeme je za solidarnost, vrijeme je za pružanje ruku... Osjećam da će Zagreb vibrirati jače nakon potresa, nekom novom snagom i ljubavlju", napisao je njezin prijatelj, poznati fotograf. Ta gesta, priznala nam je, ju je rasplakala, ali i donijela neku životnu lekciju.

image
Umjetnica Marina Mesar OKO prekrila je zapadni zid Muzeja suvremene umjetnosti muralom "Open Ny Eyes That I May See".
FOTOGRAFIJE: DAMIR KRAJAC/CROPIX CROPIX

"Iskreno rečeno, tih prvih par dana nisam mislila na ništa. Bila sam u šoku i gledala tu kišu koja pada jer znaš da ti je čitav život ugrožen vremenskim uvjetima. Nisam tip osobe koja će tražiti pomoć, pa kad vidiš da je netko drugi samoinicijativno pokrenuo nešto, prvo te zbuni i osvijesti ti se osjećaj nemoći. Onda ti se osvijesti ono pozitivno, utoliko što napokon shvatiš da ipak ne možeš sve sam i da je u redu pustiti ljude da ti pomognu.", rekla je tada za Gloria.hr Marina.

Svestrana umjetnica koja stvara svoja djela pod pseudonimom OKO, uspješna je domaća artistica čiji radovi krase kako ulice, tako i zidove nekih od najprestižnijih galerija i muzeja brojnih svjetskih metropola. Ove godine gostovala je i na festivalu VukovARTu.

"Definitivno živimo u čudnim vremenima, ali treba udahnuti i izdahnuti te smireno krenuti dalje", dodala je tada naša poznata umjetnica.

Linker
19. travanj 2024 13:44