Originalna diva

Ne biste vjerovali koliko je jednostavno! Recept za sreću s nama je podijelila Julia Roberts

Nakon pandemijskog prekida, tijekom kojeg je snimila samo reklamu za luksuzne satove, holivudska glumica napokon priprema nove uloge i otkriva zašto je sretna i u ovim teškim vremenima, što je u sekundi može oraspoložiti te koji je film najviše veseli.

U proteklih godinu da­­­na, otkako nam je pan­­­­demija promijenila živote, i mnogi ljudi su se promijenili: neki su naglo ostarjeli, neki su postali netolerantni, neki su se ulijenili, neki se udebljali, a neki smršavjeli. Više od godinu dana nismo vidjeli crveni tepih jer su otkazane sve filmske premijere i druge svečane manifestacije, pa su tako iz javnog prostora nestale i mnoge holivudske zvijezde. Juliju Roberts nismo dugo vidjeli, otkako je 2018. snimila gledanu TV seriju “Home­­­coming”, no kad se nedavno pojavio kratki film u režiji Xaviera Dolana, s rasplesanom Julijom i “ras­­­plesanim” dijamantima na brojčaniku Chopardova sata Happy Spirit - uvjerili smo se da je američka glumica ostala ista. Kao da nije ni dan ostarjela, a najvažnije od svega - njen osmijeh, koji joj je svojevrsni zaštitni znak, jednako je blistav. Dok pleše uz energičnu pjesmu “Upside Down” u izvedbi Palome Faith zrači srećom i dobrom energijom.

Biti ljubazan prema drugima, suosjećati, voljeti i po mo­­­guć­­nosti zaplesati s voljenom osobom - to je njen recept sreću. Pitanja što je čini sretnom, kako pronalazi sreću i uspijeva je zadržati prate je još od početka 90-ih, kad je počela filmsku karijeru, a njezini odgovori uvijek su bili isti: doduše, otad je promijenila nekoliko “partnera za ples”, dok prije 19 godina nije uskladila korake s filmskim snimateljem Danielom Moderom (52), s kojim ima šesnaestogodišnje blizance Phinnaeusa i Hazel te trinaestogodišnjeg Henryja, a brak im je među najdugovječnijima u Hollywoodu.

image
U kampanji za Happy Sport sat.
CHOPARD

Kako je zabavljačka industrija u koroni usporila proizvodnju, Julia Roberts se privremeno povukla i posvetila obitelji. Srećom, nisu bili osuđeni na izolaciju u malom stanu, jer je tijekom karijere pametno ulagala u nekretnine: baza im je kuća u elitnom dijelu Malibua, imaju vikendicu na Havajima, golemi ranč u Taosu (Novi Meksiko), kuću u San Franciscu i tri stana u New Yorku. Odatle se povremeno uključivala na Zoom i slala poruke podrške medicinskom osoblju na prvoj liniji “bojišnice” protiv koronavirusa te propagirajući izlazak na američke predsjedničke izbore.

Čitajte i: Bila i ostala jedna od najljepših žena svijeta! Karijeru počela u tajnosti, a tijekom 80-ih zamalo izgubila sve

Čitajte i: Kralj intervjua čiji se poziv u show nikad nije odbijao, ženio se osam puta, a umro je kao samac

U kratkom filmu Xaviera Dolana predstavlja nove verzije legendarne Chopardove kolekcije satova Happy Sport - s brojčanicima ukrašenim mobilnim dijamantima, tako da se čini kao da plešu između kazaljki. Suradnja sa Chopardom označava svojevrsni povratak u “normalno”: uskoro počinje snimanje romantične komedije “Ticket To Paradise“ u kojoj će treći put u karijeri glumiti sa svojim prijateljem Georgeom Clooneyjem, a potom sa Seanom Pennom u mini serijalu “Gaslist” o aferi Watergate.

Kako se osjećate ovih dana?

- Sretna sam. Kad je dan lijep i donese mi priliku doživjeti nešto ugodno, osjećam se ispunjeno i zahvalno.

Što vas može nasmijati?

- Inteligentni humor.

image
Julia rijetko objavljuje na društvenim mrežama, ali 19. godišnjicu braka javno je čestitala suprugu Dannyju Moderu.
INSTAGRAM

A trenutačno oraspoložiti?

- Zalazak sunca.

Koji vas film najviše veseli?

- Komedija “Priča iz Philadelphije” iz 1940. s Caryjem Grantom, Katharine Hepburn i Jamesom Stewartom bez obzira gledam li ga ili samo pomislim na taj film.

Što po vama danas znači biti žena slobodna duha?

- Biti sigurna u vlastita uvjerenja i dijeliti ih bez zadrške. Svjesna sam da je to luksuz, koji nemaju sve žene, stoga sam zahvalna što ja to imam.

Koje ženske osobine najviše cijenite?

- Sviđa mi se kada žene nisu površne, imaju snažnu osobnost i ispunjene su kao osobe.

Koja je vaša najveća ekstravagancija?

- Putovanja.

Kakav je osjećaj nositi Happy Sport sat u kojem dijamanti nisu fiksirani, nego se pomiču između brojčanika?

- Svaki put kad ga pogledam, razveseli me svjetlucanje. Divan je. Dijamanti u pokretu uistinu su sjajna ideja.

Što mislite o održivom luksuzu?

- Rekla bih da neki brendovi ne posvećuju dovoljno pozornosti toj ideji, za razliku od ovog koji preuzima odgovornost i postaje primjer drugima.

Imate li omiljeni moto?

- S problemima se treba suočiti, a ne zaobilaziti ih.

Linker
18. travanj 2024 16:21