Samo u novoj Gloriji

Nema mjesta gorčini! Petar Pereža progovorio o suživotu s dijabetesom, od kojeg boluje njegov sin

Petar Pereža, koji već 15 godina vodi Dnevnik Nove TV, otkriva zašto će mu proslava rođendana na Badnjak biti drugačija nego dosad te kako je prihvatio spoznaju da njegov mlađi sin ima šećernu bolest.

Budući da mu je prošli tjedan na poslu bio udarni, s voditeljem Petrom Perežom razgovarao sam u pola devet navečer, u pauzi između vođenja Dnevnika i Večernjih vijesti Nove TV, čije je jedno od zaštitnih lica već petnaest godina. A osim o toj značajnoj obljetnici, pričali smo i o njegovoj obitelji, koja mu je najveći oslonac, podrška i pokretač. Simpatični Splićanin tom je prilikom prvi put otkrio da njegov mlađi sin ima dijabetes - što je njemu i supruzi u početku bio šok. S vremenom su, međutim, shvatili da to nije nikakav bauk i zato su svojom pozitivnom pričom željeli i drugima ukazati na to da zbog šećerne bolesti nema mjesta gorčini.

image
Privatni album

U novom broju magazina Gloria pokušavamo potaknuti društvo da otvoreno progovara i o najbolnijim temama. Dovoljno je početi s jednim jednostavnim - 'Kako si?'

"Ne sjećam se kada me je tako dirnuo neki tekst kao ispovijest koju je za ovaj broj napisala naša suradnica Ana Plišić, koja je u 33. tjednu trudnoće izgubila dijete. Djevojčicu Ružu. Za njezinu tragediju doznala sam ljetos, i ona me je istinski šokirala. Ne samo zbog činjenice da je Ana bila u visokoj trudnoći, nego i zbog toga što sam znala da se ispod njezine odlučnosti i beskompromisnosti u poslu krije topla, emotivna žena, koja se silno veselila što će postati majka. No tada nisam smogla hrabrosti da je nazovem i pitam - Ana, kako si? Kao ni mjesecima poslije. Tek prošli tjedan, kada su svjetski mediji prenijeli svjedočanstvo vojvotkinje od Sussexa o gubitku djeteta, osvijestila sam da moram nazvati Anu", piše naša glavna urednica Alenka Ostrihon o iznimno važnoj temi.

image
Ana Plišić hrabro je u članku opisala svoju bolnu priču.
Neja Markičević/CROPIX

Glumac Asim Ugljen ugostio je novinara Krunu Petrinovića na Mrežnici

Zagrebački glumac Asim Ugljen svoj je raj na zemlji i utočište od stresa i užurbanosti gradskog života pronašao na Mrežnici, gdje u podnožju obiteljske vikendice ima savršen poligon za trening i uživanje u kajaku na divljim vodama. Adrenalinski ovisnik taj sport je otkrio nakon što je operirao tumor i otad na rijeku izlazi bez obzira na godišnje doba, neovisno o vremenskim prilikama, istražujući sa svojom gusarskom družinom koju je oformio njezine brzace, slapove, kontratokove... Kako je svatko u čamcu sam, u uživanju na rijeci ne može ih zaustaviti ni pogoršana epidemiološka situacija, jer je kajak na divljim vodama jedna od rijetkih sportskih aktivnosti kojom se možete baviti - bez straha od zaraze.

image
Darko Tomas/CROPIX

NE PROPUSTITE! Uz novi broj magazina Gloria na dar čitateljima donosimu knjižicu 'Nakit' - Provjerite izbor naljepših modela nakita za blistavi blagdanski izgled

image
Shutterstock/Ilustracija

Ines Stipetić na imanju Hrvoja Rupčića uvjerila se iz prve ruke kako glazbenik vješto uređuje svoj novi dom

Glazbenik Hrvoje Rupčić spada u vječno nasmijane osobe koje šire pozitivnu energiju. S osmijehom nas je dočekao i na svom imanju u Kupinečkom Kraljevcu gdje mi je s puno ljubavi pričao o svom tromjesečnom sinčiću Petru koji nikako da ulovi ritam noćnog spavanja, s veseljem mi pokazivao novu kuću koju sam uređuje te objašnjavao gdje planira zasaditi povrtnjak...

image
Vedran Peteh/CROPIX

Nije propustio pohvaliti se i svojim dogodovštinama iz Irana koje je pretočio u putopisnu knjigu 'U zemlji plemenitih ljudi', o kojoj su izvijestili i svi iranski mediji.

image
Nova Gloria na kioscima od četvrtka!

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

IVANKA TRUMP I JARED KUSHNER Otpisani u New Yorku

ŠPIRO GUBERINA Odlazak legendarnog Strikana

EDIN MEHMEDOVIĆ Obitelj je najbolja terapija

MODA Ikona stila: Kendall Jenner

STIL ŽIVOTA Posljednji Božić u Bijeloj kući

KUHINJA: KLAUDIO TOMAZ Divlja strana Istre

PUTOVANJE: DARIA LORENCI FLATZ Zlatni tornjevi Kijeva

FELJTON: DIEGO MARADONA Čarobnjak s loptom

Linker
14. travanj 2024 22:29