Tuga

Nema više Roya, a nema ni Siegfrieda: Od karcinoma ga nisu uspjele spasiti ni operacije

Mađioničar Siegfried Fischbacher preminuo je u 82. godini života. Nedavno je prošao kroz tešku operaciju, a nakon iste odlučio je napustiti bolnicu i biti u svom domu.

Mađioničar i svjetski poznati zabavljač Siegfried Fischbacher preminuo je u 82. godini života. Preminuo je u svom domu u Las Vegasu u srijedu navečer, nakon što je vlastitom odlukom napustio bolnicu i odlučio u intimi svog doma voditi bitku s opakom bolešću. Zloćudni rak gušterače bio je, ipak, jači od njegove želje za životom. Tužnu vijest potvrdio je i Fischbacherov glasnogovornik Dave Kirvin.

Prije nekoliko dana počela je svjetskim medijima kružiti vijest da je Siegfried prošao kroz iznimno tešku 12-satnu operaciju uklanjanja zloćudnog tumora te je nakon iste zahtijevao da ga se pusti kući, gdje su o njemu do kraja brinula dva medicinska tehničara.

image
Siegfried je bio teško pogođen kada je prije nekoliko mjeseci preminuo njegov prijatelj i partner Roy Horn.
WILLI SCHNEIDER/SHUTTERSTOCK

Tužna vijest o Siegfriedovoj smrti stigla je svega nekoliko mjeseci nakon što je preminuo njegov poslovni partner Roy Horn.

On je, pak, u svibnju 2020. preminuo uslijed borbe s koronavirusom. "Svijet je izgubio jednog velikana magije, no ja sam izgubio najboljeg prijatelja. Od trenutka kada smo se upoznali, znao sam da ćemo Roy i ja zajedno promijeniti svijet. Ne bi bilo Siegfrieda bez Roya i Roya bez Siegfrieda. Roy je cijeli svoj život bio borac, uključujući i njegove posljednje dane života. Jako sam zahvalan timu doktora, medicinskih sestra i osoblju u bolnici Mountain View koji su herojski radili protiv virusa koji je na kraju uzeo Royev život", izjavio je tada Siegfried.

image
Siegfried&Roy bili su sinonim za Las Vegas, gdje su dugi niz godina izvodili svoje točke sa egzotičnim životinjama.
SHUTTERSTOCK

I zaista, ovaj slavni duo dugo je godina činio najatraktivniji dio u svijetu zabave u Las Vegasu. Upoznali su se 1957. godine, dok su obojica radila na kruzeru. Navodno su tada postali vrlo bliski prijatelji, mnogi su pisali da su bili i ljubavnici. I ako jesu, okončanje njihove intimne priče nije značilo i poslovni raskol. Funkcionirali su sjajno - do samog kraja.

Linker
19. travanj 2024 16:20