kraljica, princeza i leptirić

Neodoljive djevojčice Nevene Rendeli Vejzović: ‘Sedam dana su birale kostime za maškare‘

Iako su masovni karnevali svugdje u svijetu otkazani, najmlađi se barem u vrtiću ili kod kuće mogu uživiti u uloge svojih omiljenih likova iz bajki i crtanih filmova, i osjetiti dio atmosfere koja bi trebala vladati ovim najzabavnijim dijelom godine. Uživale su tako i kćerkice Nevene Rendeli Vejzović.

Iako se nadaleko slavni karnevali u Veneciji, Rio de Janeiru, ali i u našoj Rijeci, Samoboru i drugim gradovima diljem Lijepe naše zbog epidemioloških mjera neće održati, nitko nam ne brani da konačno stavimo maske - s razlogom. U maškarama najviše uživaju djeca pa su se roditelji pobrinuli da bar oni najmanji mogu uživati u tradiciji koja seže još u vrijeme Starog Rima. Poklade, maškare, fašnik, mesopust... sve su to nazivi za radoblje nakon Nove godine do Čiste srijede, odnosno pepelnice. Tada svatko ima priliku postati netko drugi, vještica, princeza, vila, hrabri ratnik, lik iz nekog stripa ili možda banana, jagoda ... Ideja je mnoštvo, a što je maska efektnija to je fašnik zabavniji.

Čitajte i: Mama s čeličnom voljom: Nevena Rendeli otkrila kako je vratila liniju nakon dvije trudnoće

Pune ruke posla s preslatkim djevojčicama

Nevena Rendeli Vejzović, bivša TV voditeljica, danas vlasnica marketinške agencije, jedna je od mama koja je imala pune ruke posla oko kostima za svoje preslatke tri kćeri. Jer naravno, želja je bilo mnogo, a na kraju je pao dogovor da će dvogodišnja Vita biti maleni leptirić, a troipolgodišnje blizanke odabrale su likove iz crtića. Lea je zaželjela biti kraljica Elza iz Disneyevog klasika ‘Snježno kraljevstvo‘, a Mare je onda odlučila biti bezimena princeza. Curicama je to prvi maskembal pa je uzbuđenje bilo veliko, a kostimi su se tražili i birali čak sedam dana.

Čitajte i: Nevena Rendeli: ‘Kada sam upoznala Makovu djecu bilo je kaotično, danas smo svi velika sretna obitelj‘

Prošle godine ih spriječile vodene kozice, stoga ove godine sreći nema kraja

- Prošle godine, baš kada smo se lijepo uredili i spremali na karneval u Samobor, sve tri su u dobile temperaturu i izbile su im vodene kozice. Tog periode ne želim se niti sjetiti, a kada su nakon tri tjedna ozdravile, počeo je lockdown. Tako da ni njima,a pogotovo nama te maškare nisu ostale u lijepom sjećanju. Zato ove godine sreći i uzbuđenju nema kraja, kostimi su se birali danima, i cijelo jutro smo se uređivali kako bi što ljepše stigle u vrtić. S osmijehom od uha do uha odlepršale su u svojim haljinicama u vrtić, a u njima će odraditi i popodnevno spavanje. Baš me zanima što će ostati od kostima kada se vrate kuće- smije se Nevena kojoj ništa nije teško za svoje mezimice. Pa i danima raspravljati je li bolje biti kraljica ili princeza.

Linker
19. travanj 2024 10:18