Aki Rahimovski, Vlado Kalember i Ana Rucner
 Jadran Babic, Božo Radić / Hanza Media
Neki su djecu dobili i u 70-ima

Nikad nije kasno: Aki Rahimovski bebu dobio prije tri mjeseca, no nije on jedini slavni vremešni tata

Sve je više slavnih frajera koji postaju očevi i poslije 50. rođendana. Apsolutni rekorder neuništivi je Mick Jagger, koji je osmo dijete dobio u 73. godini života. Posljednji primjer iz Hrvatske onaj je Akija Rahimovskog koji je prije tri mjeseca dobio djevojčicu.

Aki Rahimovski (65) prije tri mjeseca dobio je svoje treće dijete. Djevojčica je stigla krajem 2019. godine, a dobio ju je u ljubavnoj vezi s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel. Vijest o prinovi i njihovoj ljubavi RTL Exkluzivu otkrila je majka misteriozne Akijeve ljubavi. Dosad su glazbenik i zdravstvena tehničarka uspijevali vezu držati u tajnosti, dijelom i zbog toga što se Aki doselio u Sloveniju kako bi s partnericom odgajao novorođenu djevojčicu.

Rahimovski je oduvijek skrivao privatni život od očiju javnosti i medija, a ne čudi stoga što je i ovog puta odabrao takav put. Izazovi očinstva ga, u svakom slučaju, očekuju u zrelim životnim godinama. No, nije jedini. Mogao bi od svojih glazbenih kolega tražiti i pokoji savjet o tome kako izdržati tempo koji nameću živahna djeca.

Dubrovnik, 311219
Stradun.
Brojni Dubrovcani i turisti na Stradunu docekuju Novu 2020. godinu uz bogat zabavni program.
Na fotografiji: Aki Rahimovski
Foto: Bozo Radic / CROPIX
Božo Radić / Hanza Media
Aki Rahimovski

Trend muškaraca koji prinove dobivaju i iza navršene 50. godine života uzeo je maha na svjetskoj sceni, no nije zaobišao ni Hrvatsku. Glazbenik Vlado Kalember sina je dobio u dobi od 52 godine, kada je s tadašnjom suprugom Anom Rucner dočekao dječaka. Obožava ga i aktivan je tata koji sa svojim sinom prolazi kroz sve čari i izazove odrastanja.

Zagreb, 091008.
Velesajam, modna revija Cro A Porter. Vlado Kalember i Ana Rucner.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media
Vlado Kalember i Ana Rucner

Ocem je u 52. godini života po treći put postao i glazbenik Boris Novković. S partnericom Iris Volf dobio je djevojčicu. Prije negoli je dobio curicu, Boris je u braku s Lucijom Matić dobio dva dječaka pa iskustva s djecom itekako ima.

Vodice, 100618.
Druga revijalna vecer CMC festivala u Vodicama.
Na fotografiji: Boris Novkovic s suprugom.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / Hanza Media
Boris Noković i Iris Volf

Ocem je u kasnijem životnom periodu postao i legendarni Željko Bebek. Glazbenik je sa suprugom Ružicom sina dobio u kasnim pedesetima, a djevojčica je stigla u Bebekovoj 61. godini života. Redatelj i glumac Dejan Aćimović ocem je u pedesetima postao dvaput. S partnericom Dijanom Kožul dobio je dječaka, a potom je stigla i curica.

Split, 211219. 
Spaladium Arena.
Zeljko Bebek odrzao koncert  pred punom dvoranom splitske Arene. 
Foto: Sasa Buric / CROPIX
Saša Burić / Hanza Media
Željko Bebek

Jurica Pađen u pedesetima je dobio sina i djevojčicu. Tada je sa suprugom Anom Šutom zasnovao obitelj i odlučio živjeti smirenijim načinom života. Prvo dijete dobio je u prijašnjoj vezi, kada mu se rodila kćer Tara. Ovaj otac troje djece danas uživa u obiteljskim obavezama koje su mu dobro sjele nakon niza godina u kojima je primat imao rock'n'roll.

Zagreb, 120120.
Koranska 2.
Jurica Padjen, glazbenik, gitarist. 
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media
Jurica Pađen

Rade Šerbedžija posljednji se, peti put, kao otac ostvario u dobi od 51 godinu. Tada je sa suprugom Lenkom dobio kćer Milicu.

Zagreb, 031119.
Rade Serbedzija pjeva u Hrvatskom narodnom kazalistu.
Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza Media
Rade Šerbedžija prošle godine je nastupao u Hrvatskom narodnom kazalištu...

Primjera je prepuna i svjetska scena, slavnih frajera koji su se na očinstvo odlučili nakon 50. rođendana ima sve više.

George Clooney postao je prvi put ocem u 57. godini života kada je sa suprugom Amal Clooney dobio blizance. Tada je naglasio da se ne osjeća prestarim za roditeljstvo te da mu je inspiracija francuski glumac Jean-Paul Belmondo koji je sa svojom drugom suprugom dobio dijete kada je imao 70. godina. Nakon 50. rođendana dijete je dobio i Hugh Grant.

, Image: 476413537, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Shoja Lak / Alamy / Alamy / Profimedia
Shoja Lak / Alamy / Alamy / Profimedia
George Clooney

Glumac je prvi put ocem postao u dobi od 51. godine. Otad pa do danas postao je ocem još četiri puta te je Hugh danas ponosni otac petero djece. Bruce Willis je, s druge strane, tri kćeri s Demi Moore dobio je dok je bio na počecima karijere, a potom je u drugom braku, sa suprugom Emmom Heming, dobio još dvoje djece. Kćerkica Mabel Ray stigla je kada je Bruceu bilo 57 godina, a dvije godine kasnije stigla je i djevojčica Evelyn Penn.

Honolulu, HI  - *EXCLUSIVE*  - Bruce Willis spotted in Hawaii airport in double denim! Bruce was seen committing the fashion faux pas while traveling with three of his daughters and spouse Emma Heming Willis. Bruce was in the islands ringing in the new year.

BACKGRID USA 4 JANUARY 2020, Image: 490991948, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Bruce Willis i Emma Heming Willis.

S Catherine Zetom-Jones Michael Douglas dobio je dvoje djece. Sina Dylana dobio je kada mu je bilo 56 godina, a tri godine kasnije došla je i kćer Carys. U pedesetima je ocem troje djece postao glumac Alec Baldwin, a čari roditeljstva Steve Martin upoznao je tek u 68. godini života, kada je sa suprugom Anne dobio kćer.

EXCLUSIVE: Mel Gibson and his girlfriend Rosalind Ross stop by a grocery store in Malibu. The pair were seen laughing and smiling as they shopped for groceries at their local Ralph's store.
24 Apr 2019, Image: 418751106, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Playin' games / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Playin' games / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Mel Gibson i Rosalind Ross

Imao je 62 godine i Mel Gibson kada je po deveti put postao tata, a veliku obitelj ima i glumac Kelsey Grammer. On je u četiri braka dobio sedmero djece, a najmlađeg sina dobio je u studenom prošle godina. Tada mu je bilo 60, no rekorder je Mick Jagger koji je osmo dijete dobio u 73. godini života. Čini se da za lijepe stvari kod ovih muškaraca nikad nije kasno.

Linker
20. travanj 2024 18:38