voditeljica blista

Nitko ne bi rekao da je iza nje teško razdoblje! Voditeljica Jelena Glišić o ljetu, poslu i privatnom životu

Televizijska voditeljica otkriva što je presudilo njenom braku s poduzetnikom Krešimirom Lešić te s kime provodi vruće dane na Jadranu, a 35. rođendan dočekuje nikad sretnija i zadovoljnija samom sobom.

Za HRT-ovu voditeljicu Jelenu Glišić (34) ovo je ljeto puno izazova. Početkom srpnja je s kolegama Doris Pinčić i Duškom Ćurlićem vodila Splitski festival, a potom je užareni zagrebački asfalt zamijenila čarobnim jadranskim uvalama kamo je otišla s prijateljicama. Jelena priznaje da se ne sjeća kad se posljednji put toliko radovala odmoru, jer je ovo poslije dugo vremena prvi koji provodi u ženskom društvu, umjesto sa sada već bivšim suprugom, poduzetnikom Krešimirom Lešićem.

- Nemamo neki konkretan plan, osim što bih voljela obići nekoliko otoka. Nema mi ljepše obale od naše - kaže voditeljica, kojoj je ova godina u svakom pogledu bila zahtjevnija od prijašnjih. Uz stalan angažman u tri televizijske emisije: "Klub 7", "AutoMarket" te "Loto" - čije je zaštitno lice već desetak godina - u veljači je vodila Doru, a paralelno je imala i dosta "gaža", ponajviše kongresa i konferencija za razne banke i ministarstva. I sve je to odradila iznimno profesionalno, iako je u međuvremenu prolazila kroz najteže razdoblje u privatnom životu. Da okreće novu stranicu, javnost je doznala tek u svibnju, kad se i službeno razvela.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

- Naravno da odluku o razvodu nisam donijela preko noći. Puno smo razgovarali o tome, prije konačnog poteza. Ja sam osoba koja sve analizira, o svakom problemu duboko promišljam i ništa ne radim impulzivno. Vodim se glavom, a ne srcem, u čemu sam tipična horoskopska Djevica - kaže Jelena, čiji je razvod od sedam godina starijeg poduzetnika mnoge iznenadio. Otkako su se 2014. upoznali na Lošinju djelovali su kao skladan par, a njihovo je vjenčanje prije tri godine trebala biti kruna ljubavi.

Čitajte i: Jelena Lešić ekskluzivno za Gloriju: ‘Istina je, razvodim se, odluka je konačna!‘

Poznata voditeljica kaže da njezin bračni krah nije dio statistike "korona razvoda" kojima je kumovao prisilni boravak kod kuće zbog pandemije. - Upravo je suprotno. Nama je presudila odvojenost i život na dvije adrese, u Zagrebu i Lošinju - govori Jelena, dodajući da se nakon razvoda u njezinoj svakodnevici nije ništa značajno promijenilo. I dalje živi na istoj adresi, radi isti posao, a najmanji joj je problem što je "solo". Na samački život naviknula se otkako se zbog izbora Miss Universe kao osamnaestogodišnjakinja preselila u Zagreb iz Plaškog u Gorskom kotaru, gdje joj i sada žive roditelji.

- Volim društvo, ali mi samoća ne pada teško. Već godinama sama idem na kavu i ručak jer tako na miru mogu odraditi e-mailove i pozive. U jednom zagrebačkom restoranu, gdje obično ručam, više me ni ne pitaju za koliko osoba mi treba stol - smije se Jelena, koja se za ovaj odmor pomno pripremila. Oboružala se pozitivnom energijom, a kovčeg je napunila laganim haljinama koje su joj omiljeni ljetni komad. I, dakako, badićima, jer namjerava što više guštati u morskim radostima.

image
BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Nakon objave da se razvodi: Poznata voditeljica vratila djevojačko prezime

- U mojoj torbi za more uvijek mora biti puno preparata za njegu kože - ističe Jelena. - Koristim samo kreme s visokim faktorom, iako izbjegavam sunce. Imam petnaestak badića, a već neko vrijeme najdraži su mi bikiniji, s gornjim dijelom u obliku trokutića. Posljednjih godina velika mi je strast ronjenje s bocama. Lani sam ronila na osamnaest metara ispred Visa. Na jednoj od najljepših Hrvatica, koja je prije šesnaest godina ponijela titulu Miss Universe, nitko ne bi rekao da je iza nje teško razdoblje.

Izgleda zanosnije nego ikada prije, što su primijetili i brojni kupači dok je na jednoj splitskoj plaži pozirala Glorijinom fotografu. Jelena priznaje da je veliki gurman i da njezina linija nije samo rezultat dobrih gena nego i redovitog vježbanja. Najviše, doduše, voli konkretna jela poput punjenih paprika, bolonjeza, sataraša... dok bi palačinke mogla jesti za doručak, ručak i večeru.

image
BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

Čitajte i: Sreći nema kraja! Jelena Lešić ostvarila je životni san: ‘Bila mi je to dugogodišnja želja‘

- Udvarača trenutačno nemam. Muškarci mi baš i ne prilaze, a kako se uglavnom krećem u istom poslovnom krugu ljudi, nije ni bilo prilike. No, nisam si postavila nikakva pravila po tom pitanju i odlučila sam se prepustiti trenutku. Kao što nemam ni svoj tip muškarca. Volim da ima lijepe ruke, osmijeh i oči, no bitan mi je cjelokupan dojam. Nekad mi je baš zanimljivo da je totalna suprotnost od mene. Za mene kažu da sam jako tiha i mirna pa mi se sviđa kad je pored mene energična osoba. Kod muškarca jako cijenim i točnost, duhovitost te racionalnost. Mora biti čvrsto na zemlji - kaže Jelena, koja pak najviše komplimenata prima za svoju tamnu put, kosu i pune usne.

Mnogi njenu stražnjicu smatraju najseksepilnijom u Hrvatskoj, koja je bila u fokusu prije deset godina kad je na inzistiranje tadašnje premijerke Jadranke Kosor kadar s Jelenom u badiću bio izbačen iz spota za Hrvatsku turističku zajednicu, zbog navodne nepodobne poruke.Da opet imam one godine sve bih ponovila, i snimanje tog spota, i izbor za Miss Universe za koji sam se prijavila iz znatiželje. Štoviše, ta godina kad sam pobijedila bila mi je jedna od najljepših u životu, kaže Jelena, ponosna što je uz karijeru modela uspjela na visokom učilištu u Zagrebu završiti dva studija: menadžment financija te upravljanje ljudskim potencijalima. Atraktivna voditeljica kaže da se jednog dana možda okuša i u PR-u. Unatoč izazovima na privatnom planu, nikada nije bila zadovoljnija sobom, a ovoga ljeta čeka je još jedan veliki događaj - proslava 35. rođendana krajem kolovoza.

image
Vedran Peteh/CROPIX

- Tridesete su mi puno ljepše od dvadesetih koje su mi proletjele u traženju nekog mog mjesta pod suncem i dokazivanju drugima. Naime, što sam starija, sve više sebi ugađam. U profesionalnom smislu sve mi se posložilo. Radim ono što volim i u ovom trenutku u svom životu ne bih ništa mijenjala - kaže Jelena Glišić.

Linker
19. travanj 2024 03:02