Između dudica i tv kamera

Obiteljska idila Mile Moralić: Bez supruga koji je uzeo porodiljni ne bih mogla ostvariti svoj poslovni san!

Nekadašnja reporterka i urednica na N1 televiziji prije godinu dana po drugi je put postala mama, a od polovine studenog s Natašom Božić Šarić na istoj televiziji uređuje i vodi emisiju "Točka na tjedan". Za Gloria.hr ova rođena Splićanka sa zagrebačkom adresom ispričala je kako balansira između obiteljskih obaveza i novog poslovnog izazova, za koji je već dobila brojne pohvale.

Otkako se u veljači 2018. pridružila redakciji informativno-političkog programa na N1 televiziji, Mila Moralić jedno je od njegovih omiljenih lica pa je malo koga iznenadila vijest da je 40-godišnja novinarka i urednica novo pojačanje u političkom magazinu "TNT - Točka na tjedan". Prvu emisiju Mila je odradila 14. studenog, a ubuduće će se s autoricom TNT Natašom Božić Šarić za voditeljskim stolom izmjenjivati svake druge nedjelje.

- U prvoj emisiji jedna od gošći bila mi je Tamara Laptoš, nekadašnja ravnateljica USKOK-a i predstavnica Ureda europskog javnog tužitelja koji je izdao nalog za uhićenje bivše HDZ-ove ministrice Gabrijele Žalac. Aktualniju gošću nisam mogla poželjeti, a tužiteljica Laptoš samo je zbog moje emisije došla iz Luxemburga u Zagreb - ponosna je Mila, s kojom smo razgovarali uoči nove emisije, a osim o poslovnim izazovima otkrila nam je i sve o novitetima na privatnom planu.

image

Mila Moralić, urednica i voditeljica na N1 televiziji.

DARKO TOMAS/CROPIX

Mila je, naime, lanjskog listopada rodila kćerkicu Emu, uz koju ima i sedmogodišnjeg sina Kristijana te ju novo radno mjesto dočekalo nakon jednogodišnje pauze zbog porodiljnog dopusta.

- Za sada sve savršeno štima, iako sam dio ekipe TNT postala u trenutku kad mi je sin krenuo u prvi razred osnovne škole, a kći prohodala - našalila se Mila, priznajući da bi teško mogla prihvatiti novi poslovni izazov da njezin suprug nije uzeo porodiljni dopust.

Milin muž Ismar ima tvrtku za organiziranje teniskih turnira, a njih dvoje su u braku od 2012. Zaljubili su se na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, koji je rođenoj Splićanki Mili dom od njezine devetnaeste godine.

- Nadamo se da na porodiljnom neće morati biti dulje od par mjeseci jer Emu početkom iduće godine planiramo upisati u jaslice. Inače je divno dijete, uredno jede i spava te sam sigurna da će bez problema prihvatiti vrtić. Meni je ova godina s Emom bila divna. Imala sam i laku trudnoću, za razliku od poroda. Ema je "beba korona", rođena je u jeku drugog vala tako da mi je to iskustvo bilo prilično traumatično. U to vrijeme rodilje su bile u svojevrsnoj izolaciji. Nije nas nitko mogao posjećivati, čak nam se i hrana ostavljala ispred vrata - prisjetila se za naš portal Mila.

image

MIla Moralić sa suprugom i njihovo dvoje djece, sinom Kristijanom i kćerkicom Emom.

PRIVATNI ALBUM

Unatoč proširenim roditeljskim obavezama Mila je jedva dočekala povratak na posao. Kolegica Nataša Božić Šarić velika joj je, kaže, podrška, jer je i ona mlada mama čije dijete ima tri i pol godine.

- Kolege su mi sjajne u svakom pogledu. U redakciji vlada prijateljska i poticajna atmosfera. Radi se četiri dana u tjednu, a radno vrijeme mi je od 8 do 18 sati. Moj slučaj je vrlo lijepi primjer da odlazak na porodiljni ne mora značiti stagnaciju u karijeri. Emisija TNT je sve ono što sam priželjkivala. Riječ je o "hard core" političkom novinarstvu, bez cenzure, a kako emisija traje tri sata ima se dovoljno vremena da se važne teme temeljito obrade - pohvalila nam se Mila, koja se brzo snašla u novom formatu.

Njezine kolege to nimalo ne čudi budući da je iza nje petnaest godina praćenja unutarnje i vanjske politike, a prije nekoliko godina osvojila je Fulbright stipendiju u H. Humphrey programu na Walter Cronkite School of Journalism u SAD-u, gdje je pod mentorstvom legendarnih urednika Washington Posta i Boston Globea jednu godinu učila o suvremenim izazovima, ali i vječnim postulatima pravog novinarstva.

image

Od sredine studenog na voditeljskom mjestu Točke na tjedan izmjenjuje se s kolegicom Natašom Božić Šarić.

DARKO TOMAS/CROPIX

Kao urednici i voditeljici TNT-a velika joj je želja ugostiti premijera Andrea Plenkovića koji još nije bio u studiju N1 televizije. Ako se to dogodi, šali, se, nagradit će se obiteljskim putovanjem u Portugal.

- Kristijan trenira tenis i nogomet, a sportski uzor mu je portugalski nogometaš Christiano Ronaldo te smo mu tata i ja obećali da ćemo ga jednog dana odvesti da vidi Ronaldovu zemlju. Putovanja su mom suprugu i meni veliki hobi. Baš smo nedavno napravili putovnicu našoj Emi koja je u proteklih godinu dana s nama obišla veliki dio Hrvatske - zadovoljna je uspješna mama.

Linker
07. travanj 2024 07:54