Melanija se tamo smije

Obiteljska utvrda Trumpovih! Povijest američke dinastije bez ovog doma ne bi bila ista

Najuža Trumpova obitelj priprema se na selidbu iz Washingtona, a prema svemu sudeći, umjesto u New York obiteljsko će gnijezdo sviti na Floridi. Ogromno, raskošno imanje dodatno dotjeruju, Barronu traže školu u Floridi, a s njima će preseliti čak i Melanijini roditelji.

Kada Trumpovi napuste Bijelu kuću 20. siječnja iduće godine, gotovo je sigurno da će se zaputiti u svoje velebno imanje Mar-a-Lago Club u Palm Beachu na Floridi. Upravo su tamo prva dama Melania i predsjednik Donald Trump u rujnu 2019. podnijeli zahtjev za prebivalištem, tako da su adresu prebacili iz New Yorka na Floridu.

Iako se službeno iz Bijele kuće ne može čuti ništa o Trumpovim poslijeizbornim planovima, donedavni predsjednik i dalje negira rezultate izbora i iznosi optužbe o prevari na izborima koje je izgubio. Privatno, međutim, njihovi pomoćnici priznaju da su Trumpovi na izlazu.

image
Čim bi obitelj iz Bijele kuće krenula na Floridu, Melania nije mogla skinuti osmijeh s lica.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Melania se ove godine iznimno angažirala oko božićnog ukrašavanja Bijele kuće, ali realno, vjerojatno im je jasno da iz Washingtona odlaze za mjesec i pol dana.

Već je poznato da su Trumpovi, što se tiče stanovanja, prelaskom u Bijelu kuću spali s 'konja na magarca'. O tome se naveliko pisalo kada je Melania postala prva dama pa se odbijala odmah useliti u Bijelu kuću. Navodno da tada 10-godišnji sin Barron završi školsku godinu u New Yorku.

image
Jedan od mnogobrojnih dolazaka u Floridu, vjerojatno jedino mjesto u Americi gdje Trumpa doslovno obožavaju.
STORMS MEDIA GROUP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

No, na kraju se obitelj ujedinila u Washingtonu te im je, kako se čini Bijela kuća prirasla srcima, ali ne ipak toliko koliko raskošna rezidencija, imanje i pripadajući ekskluzivni klub naziva Mar-a-Lago, koje je u Trumpovu vlasništvu od osamdesetih godina prošlog stoljeća. Sada je prva familija pokrenula ušminkavanje i preinake na, ionako, ekskluzivnom imanju.

image
Donald i Melania tijekom svečane večere povodom Dana zahvalnosti, koji su i kao predsjednički par provodili na Floridi.
MANDEL NGAN/AFP/PROFIMEDIA

Ušminkavanje rezidencije u tijeku

"Donaldov apartman, koji je nekada pripadao originalnoj vlasnici Marjorie Merriweather Post, koja je i sagradila Mar-a-Lago imanje, bit će proširen i dotjeran. Definitivno renoviraju njegov apartman unutar Mar-a-Lago Cluba, kako bi ga povećali, modernizirali i učinili još udobnijim", otkrio je izvor blizak predsjednikovim ljudima za People.

image
Raskošna vanjština Mar-a-Lago viđena je i kada su Trumpovi ugostili japanskog premijera.
MANDEL NGAN/AFP/PROFIMEDIA

Različiti izvori također su otkrili da Donald i Melania imaju odvojene spavaće sobe u toj rezidenciji. Neki njegovi ljudi očekuju da će Trumpovi upravo u Palm Beachu provoditi značajan dio vremena, a ostatak će putovati između svojih rezidencija popit njegovog kluba u Bedminsteru, New Jerseyu, i Trump Towera u NYC-u.

image
Jedna od brojnih gala zabava koju su Donald i Melania priređivali na imanju, tu je riječ o balu z aCrveni križ 2017.
MANDEL NGAN/AFP/PROFIMEDIA

Postoji još jedan razlog zašto će bivša prva obitelj upravo na Floridi provoditi većinu godine, a to je da su Trumpovi u toj savezničkoj državi iznimno toplo primljeni - za razliku od ostatka zemlje. A osim toga, luksuzno imanje, u toploj zemlji, omiljena je rezidencija Melanije Trump.

image
Čak i kao prva dama Melania je sve blagdane obožavala provoditi u rezidenciji u Palm Beachu.
BRUCE R. BENNETT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

"Sigurno neće htjeti biti u Palm Beachu usred ljeta, ali neće ni morati, tako da bi se to moglo jako dobro organizirati", otkrio je jedan član kluba Mar-a-Lago. "On voli Palm Beach i svoje prijatelje ovdje, a njegov golf klub je samo nekoliko minuta udaljen. Bez obzira na to što se događa drugdje u svijetu, u Mar-a-Lago ima kraljevski tretman. Voli biti ovdje", kazao je izvor.

Donald se jako ponosi renovacijom imanja kada ga je kupio, jer Mar-a-Lago spada u ikone američkih građevina.

image
Trump je, kao i prva vlasnica, zamislio da će njegovo imanje poslužiti kao Zimska Bijela kuća.
STORMS MEDIA GROUP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Osim glavnog apartmana Trumpovih, renovira se još jedan manji, u njemu će boraviti Melanijini roditelji. Punac i punica bili su blizu uz američkog predsjednika i u Washingtonu, a neće ih napustiti ni u Floridi. Viktor i Amalija Knavs došli su iz Slovenije u Sjedinjene Američke Države kako bi kćeri pomogli u odgoju njezina jedinog sina, a neće ih napustiti ni kada unuk Barron (14) krene u školu na Floridi.

Iako su Knavsovi do sada obično bili samo gosti na odmoru u ekskluzivnom klubu, sada se očekuje da će u Palm Beachu provoditi najviše vremena, kako bi i dalje pomagali odgojiti unuka.

image
Prva punica Amalija Knavs bila je česti gost na Mar-a-Lago imanju, a sada će ona i suprug dobiti i vlastiti apartman.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Melania provjerava najbolje škole za Barrona. Gledala je i u okrugu Palm Beach, ali i u susjednom okrugu Broward, kako bi našla pravo mjesto. Sada ima nekoliko opcija i uskoro će odlučiti o novoj školi svog jedinca", otkriva izvor.

Službeni predsjednički glasnogovornik nije htio komentirati ovo preseljenje, kao ni upravitelj Mar-a-Lago imanja, kaže People.

image
Melania Trump od svih obiteljskih imanja, najviše voli ono na Floridi, snimljena kako dočekuje goste tijekom novogodišnje gala večere.
GREG LOVETT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čarobna kuća uskoro će doživjeti stotu

Mar-a-Lago je odmaralište i nacionalna povijesna znamenitost, gradilo se od 1924. do 1927., a osmislila ga je i izgradila bogata nasljednica i članica visokog društva Marjorie Merriweather Post.

image
Svečani doček kineskog predsjednika Xi Jinpinga i njegove supruge Peng Liyuan u odmorištu Mar-a-Lago.
XINHUA/EYEVINE/PROFIMEDIA

Zdanje ima 126 soba na 5810 metara kvadratnih, u Mar-a-Lago Clubu mogu odsjesti samo članovi koji imaju svoje gostinjske sobe, spa oazu i ostale sadržaje svojstvene za hotele.

Nakon što je umrla 1973. kreatorica imanja oporučno ga je ostavila vladinoj organizaciji National Park Service, koja brine za posebne lokacije u SAD-u i brine za njihovo očuvanje. Nadala se da će njezino zdanje poslužiti za državne posjete ili kao Zimska Bijela kuća, no troškovi održavanja imanja premili su sredstva koja je za nju osigurala Post.

image
Svečana večera unutar rezidencije u čast japanskog premijera Shinzo Abea i supruge Akie Abe.
MANDEL NGAN/AFP/PROFIMEDIA

Od Zaklade Post Foundation, u koju je imanje vratio kongres, Mar-a-Lago kupio ga je 1985. za otprilike 10 milijuna dolara. Za imanje se brinula aktualna gospođa Trump - Ivana, a Donald ga je uspio zadržati u vlasništvu kroz oba razvoda.

Trumpovi na imanju imaju svoje zasebne i zatvorene dijelove i kuće i zemlje, a donedavni predsjednik često je odlazio u Mar-a-Lago i za svog mandata. I on je kuću pokušao brendirati kao Zimsku Bijelu kuću ili Južnu Bijelu kuću. Tamo je primio i nekoliko stranih dužnosnika poput japanskog premijera Shinzō Abea i kineskog predsjednika Xi Jinpinga.

image
S kineskim dužnosnikom družili su se nekoliko dana unutar svog luksuznog ljetnikovca.
LAN HONGGUANG/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Mar-a-Lago je druga najveća palača u državi Floridi, a 22. najveća u Sjedinjenim Američkim Državama. Forbes je njegovu vrijednost procijenio na 160 milijuna dolara - uzevši u obzir da je Trump proteklih godina znatno uložio u zdanje. Imanje je od 1985. do dana oplemenjeno opsežnim renovacijama, kao i luksuznim sadržajima i namještajem, lokacija je postala ekskluzivna, a s godinama je ovaj ljetnikovac dobio i na svom povijesnom značaju.

image
Trumpovi užurbano traže školu za sina Barrona, to dovoljno govori o njihovoj namjeri da se trajno presele na Floridu.
SARAH SILBIGER/UPI/PROFIMEDIA
Linker
20. travanj 2024 13:21