tuga zbog odlaska legende

Ovako se Amerikanci opraštaju od Mire Furlan: ‘Jako sam tužan. Bila je skromna i velikodušna‘

Glumačka diva Mira Furlan preminula je u svom domu u Los Angelesu, gdje je pronašla utočište nakon što je u nečasnom srazu medijskih manipulacija, otkaza i pozivanja na javni linč - bila prisiljena otići.

Nagrađivani američki glazbenik i skladatelj Michael Giacchino, utučen je zbog odlaska glumačke dive Mire Furlan. Ovaj dobitnik Oscara, Emmyja i trostruki dobitnik Grammyja napisao je tijekom svoje bogate karijere i soundtrack za američku seriju "Lost" (Izgubljeni), koje je Mira bila jedna od zvijezda. U seriji je Mira glumila lik Francuskinje Daniele Rousseau. Soundtrackom iz serije Michael se putem Twittera oprostio od Mire. Simbolično, skladna iz serije "Lost" nazvana je "Life and Death" (Život i smrt).

Emotivna isprika Ivice Buljana Miri Furlan: ‘Miro, ja te molim oprosti‘

Skromna, ranjiva, a tako snažna: Grlić, Udovički, Tanović... govore nam o velikoj Miri Furlan

"Za dragu Miru Furlan. Počivala u miru", napisao je Giacchino uz objavu na Twitteru. I brojni drugi njezini kolege opraštaju se dirljivim i tužnim porukama. Glumac i njezin kolega Nestor Carbonell istaknuo je putem Twittera koliko je uživao raditi s Mirom Furlan. Istaknuo je koliko je talentirana bila te izrazio sućut njezinom suprugu Goranu i sinu Marku.

Kolege Henry Ian Cusick i Michael Emerson posvetili su joj nekoliko riječi.

"Jako sam tužan što čujem da je naša Mira Furlan preminula. Bila je sjajna partnerica na sceni, duboke koncentracije i skromnog, velikodušnog duha. Sućut njezinoj obitelji i prijateljima", napisao je Emerson.

Dva života Mire Furlan: ‘Ljubav je ključ svega, važnija od love i karijere‘

‘Ovo već dugo nije moj svijet, a sad pogotovo‘: Izjave Mire Furlan koje su dizale prašinu

Amerikanci su se divnim riječima oprostili od Mire Furlan, koja je u SAD-u pronašla utočište nakon što je iz Zagreba protjerana - ostavljena je bez posla, stana i minimuma dostojanstva. U svojim tridesetima tada se sa suprugom Goranom uputila u Ameriku, gdje je trebala početi život ispočetka. Iako je u početku konobarila da bi zaradila za život, ubrzo je dobila angažmane u svjetski popularnim serijama te se vratila svojoj glumačkoj profesiji.

Podsjetimo, Mira Furlan preminula je nakon što se zarazila virusom Zapadnog Nila. Bila je mjesecima u teškom zdravstvenom stanju, no svi bliski glumici nadali su se da će se izvući i ozdraviti. Nažalost, to se nije dogodila i Mira je preminula u svom domu u Los Angelesu. Domu koji ju je zaštitio od 'njezinog' Zagreba, onda kada joj je bilo najteže.

Linker
13. travanj 2024 21:04